NEO pakt verdienstelijk punt tegen Barbaros
29-09-2019
WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN

NEO pakt verdienstelijk punt tegen Barbaros

Wie in de rust van NEO - Barbaros nog in de kansen van NEO geloofde heeft waarschijnlijk een optimistische kijk op de wereld. NEO werd namelijk voor de thee bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd en mocht de handen dichtknijpen dat het slechts 0-1 stond. De tweede helft had een totaal ander karakter en de eindscore van 1-1 was over negentig minuten bezien verdiend. Het contact met Pluvius had overigens geholpen, want het was nagenoeg droog gedurende het gehele duel.

 

Niet uit de verf

Het eerste half uur stond volledig in het teken van de gasten van Barbaros. Sterk aan de bal, vroeg storend en individueel allemaal met een meer dan gemiddeld technische bagage. Al binnen tien minuten raakte Barbaros de lat en verrichte Douwe Everink een wereldredding op een uithaal van afstand. Dat raken van het aluminium schijnt sowieso een hobby van de ploeg van Ugur Yildirim te zijn. Vorige week presteerden ze dat een aantal keren en ook tegen NEO konden er weer drie streepjes aan het totaal worden toegevoegd.

 

En NEO dan? De ploeg van van Holland leek wat ontzag te hebben voor de op voorhand sterk ingeschatte tegenstander. Het vloeiende combinatiespel van de voorbereiding kwam totaal niet uit de verf en pas na ruim twintig minuten kon de eerste kleine kans worden genoteerd. Jochem Stam schoot voorlangs na een goede actie van de weer inzetbare Bjorn Tijhuis.

 

Dezelfde Jochem Stam was ook betrokken bij de enige twee andere mogelijkheden van NEO voor de rust. Eerst kon Rick ten Tusscher zijn aangesneden vrije trap bij de tweede helft net niet verzilveren en op slag van rust omspeelde hij doelman Meijer, maar de hoek was te moeilijk om te scoren. Het zijnet bleek het eindstation van het leder.

 

De laatste kans van Jochem Stam zou trouwens de gelijkmaker geweest zijn, want zo'n vijf minuten voor de rust had Vural Ozdemir met een venijnige schuiver de 0-1 langs de kansloze Douw Everink geschoten. Ruststand derhalve 0-1. Niets op af te dingen en eigenlijk had Barbaros NEO in leven gelaten.

 

Magische thee

Al na twee minuten in het tweede bedrijf liet NEO zien niet bij de pakken neer te gaan zitten. Max Brunninkhuis schoot rakelings naast. Wat er in de thee gezeten heeft weet niemand, maar NEO had ineens veel meer te vertellen op het veld, zonder nog heel groots te spelen. Er werden veel meer duels gewonnen dan voor de rust en dat leverde ook de nodige kansen op.

 

De gelijkmaker viel na een uur. Ron Spoler liet een bal mooi lopen voor Wessel Bom die opstoomde op links. Zijn afgemeten voorzet belandde bij de tweede paal, waar Jochem Stam en Rick ten Tusscher klaarstonden. Scoren lukte geen van beiden, maar de bal belandde wel tegen de hand van een Barbaros-verdediger en de rustig leidende arbiter Schenk kon niet anders dan de bal op elf meter leggen. Aanvoerder Max Brunninkhuis voltrok het vonnis: 1-1.

 

Ook de volgende twee mogelijkheden waren voor NEO. Eerst werd een schot van Ron Spoler op het nippertje gekraakt ten koste van een hoekschop en vervolgens bleek Max Brunninkhuis, niet geheel onlogisch, net te klein om een voorzet van Wessel Bom te verzilveren.

De eerste echte kans van Barbaros ontstond pas een kwartier voor tijd. Een raar schot dreigde bij de tweede paal binnen te vallen, maar gelukkig plofte de bal millimeters naast.

 

Teleurstelling bij Barbaros

NEO leek te beseffen dat er meer te halen was en bij Barbaros leek de pijp leeg. Er ontstonden dan ook steeds meer mogelijkheden voor de thuisclub. Bij een daarvan draaide Mauro Lohuis zich fraai vrij, maar zijn schot mislukte half en kwam bij Rick ten Tusscher terecht die recht in de handen van Meijer mikte.

 

Vijf minuten voor afloop twee kansen vlak achter elkaar. Eerst bereikte Rick ten Tusscher na een fraaie aanval Jochem Stam op maat, maar die kon de bal half koppend niet in het doel doen belanden. Een minuut later kopte opnieuw Stam een puntgave voorzet van Wessel Bom binnen, maar opnieuw stond Meijer exact op de goede plek, ook een kwaliteit.

 

Nadat een scherpe vrije trap van Jochem Stam via het hoofd van Jesse Keur rakelings naast vloog kreeg Barbaros de laatste kans. Een vrije trap op zo'n 25 meter van de goal werd door aanvoerder Cuneyt Avsar snoeihard genomen. Net als voor de thee verwerkte Douwe Everink de bal op een fenomenale manier.

 

Daarmee was de koek op. Bij Barbaros heerste teleurstelling over het grote verval in de tweede helft en NEO koesterde een mooi punt en baalde stiekem zelfs dat het bij een gelijkspel bleef. Over de hele wedstrijd bezien zou winst ook echter te veel van het goede geweest zijn.

 

NEO gaat nu twee uitwedstrijden achtereen afwerken. Komende zondag het bezoek aan het prachtige complex van Schalkhaar en een week later kan iedereen op de fiets stappen om naar de Noork af te reizen waar BWO resideert. U bent van harte welkom om NEO 1 aan te moedigen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 29 sep 2019
1e helft een beter Barbaros
2e helft een beter Neo.
Dus terecht een gelijkspel.
Spelers tevreden, en supporter tevreden.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021