Borne gelijk tegen Luctor et Emergo
29-09-2019
RUIME VOORSPRONG VAN 0-3 NIET VOLDOENDE IN ALMELO

Borne gelijk tegen Luctor et Emergo

Op een matig bespeelbaar veld heeft BVV Borne onnodig puntverlies geleden tegen het Almelose Luctor et Emergo. Borne gaf een 0-3 voorsprong uit handen en zag na 90 minuten een 4-4 eindstand op het scorebord staan.

 

De thuisploeg begon afwachtend aan het duel en liet het initiatief in de beginfase aan Borne. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de Bornse gasten toen Sven Pieterson over links doorbrak. Goed verdedigend werk voorkwam dat Pieterson voorlangs kon kruisen en richting doel kon gaan. In de 11de minuut plaatste Luctor et Emergo de eerste aanval over de linkerflank en moest de Bornse doelman voor het eerst redding brengen. Drie minuten later stond Borne zowaar op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie op het middenveld werd Bram Peper op links gevonden. Peper controleerde de bal, gaf met rechts indraaiend voor, waar de mee opgekomen Huitink het leer licht beroerde en de Almelose doelman kansloos liet.

 

Onverwacht

Na deze goal herpakte de thuisploeg zich en vond het een manier om het spel naar zich toe te trekken. Met hoge voorzetten en aansluitend druk zetten wist het de gasten terug te dringen tot iets voor de eigen zestien. Geheel onverwachts wist Borne de score in de 32ste minuut te verdubbelen. Op een moment dat Borne het lastig had, was het Sven Pieterson die de 0-2 noteerde. Pieterson had daarbij wel de hulp nodig van teamgenoot en spits Hofman die voortreffelijk doorkopte en daarmee de doelpuntenmaker in staat stelde om de doelman te omspelen en simpel binnen te schuiven.

 

In de 40ste minuut kwam Borne zelfs op 0-3 en opnieuw was het Pieterson die zich liet gelden. Een foute terugspeelbal van Luctor lanceerde Pieterson en met een weergaloze stiftbal van net buiten het strafschopgebied liet hij de doelman volstrekt kansloos. Een minuut later maakte de thuisploeg uit het niets de 1-3 en het was Schorn die het Bornse cadeautje dankbaar uitpakte. Een cruciaal moment zou later blijken, want hiermee was het geloof aangewakkerd bij de thuisploeg.

 

Tweede helft

In de tweede helft speelden de Bornenaren zeer matig. Jeroen Vos, die vorig seizoen nog in Borne speelde, wist in de 46ste minuut bijna te scoren toen het oog in oog kwam met Sander Post, (Post redde knap met het linkerbeen) maar in de 50ste minuut was het wel raak. Opnieuw was het Schorn die Borne pijn wist te doen en Luctor liet juichen. Een knappe goal door uit de draai de bal hoog in de touwen te jagen, maar Borne had de treffer wel aan zichzelf te wijten. Het speelde onrustig, leidde te snel balverlies en kwam niet tot een fatsoenlijke aanval. Met als gevolg dat het zich op eigen helft liet vastzetten en alleen maar achteruiliep.

 

Enigszins tegen de verhouding in kwam het in de 66ste minuut nog wel op 2-4. Het was Sander Toebes die zijn invulbeurt direct beloonde met een treffer na een alerte reactie op de poging van Pieterson. Met nog een twintigtal minuten te spelen moesten de geelzwarten in staat worden geacht de drie punten mee te nemen naar Borne. Hoe anders zou het lopen. Luctor et Emergo trok wederom het initiatief naar zich toe en zag wederom de Bornenaren grossieren in balverlies en slordigheden. In de 74ste minuut zag Borne er verdedigend weer niet goed uit en het was Lamiri die met een bekeken schuiver de spanning in de wedstrijd terugbracht. Borne stond voor een lastig laatste kwartier.

 

Normaal weten de geelzwarten zich altijd onder de druk uit te spelen en op de juiste momenten te doseren. Nu niets van dat alles en met man en macht ging men over tot het verdedigen van de minieme voorsprong. Hier ligt niet de kracht van de geelzwarten en in de 85ste minuut kreeg het dan ook de rekening gepresenteerd. Schorn maakte zijn derde treffer en bracht de 4-4 op het scorebord.

 

Komende zondag zal de Bornse hoofdmacht zich voor het eigen publiek willen revancheren. BVV Borne neemt het dan om 14.00 uur op tegen LSV Lonneker.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024