Populaire liedjes vullen Atrium
05-10-2019
MUZIKALE MIDDAG IN HET DIJKHUIS

Populaire liedjes vullen Atrium

Al vroeg op de zonnige herfstige middag zitten de eerste toeschouwers klaar. Zoveel, dat er om twee uur nog maar weinig lege stoelen staan. Verwachtingsvol kijken ze naar de podia van het Atrium in het woonzorgcomplex Het Dijkhuis van TriviumMeulenbeltZorg. Deze middag worden de bewoners, familieleden en belangstellenden getrakteerd op muzikale klanken. En voor elk oor is er wat wils.

 

Vier koren treden op

Het Melbuul’n Piratenkoor, het dameskoor Völle Wille, Inpajoko en gospelkoor Celebration verzorgen het muzikale programma. Om rust te creëren en het programma vlekkeloos op elkaar aan te laten sluiten is er een podium in het Kleine en één in het Grote Atrium opgesteld. De ruimte is feestelijk aangekleed met kleurige slingers.

 

Het Gospelkoor Celebration opent deze middag. Eén van de koorleden legt uit: “Gospel betekent ‘Goed Nieuws- Evangelie’. Onze liederen gaan over liefde, geloof en hoop. De boodschap is: er is altijd liefde, er is altijd hoop”. Wisselende solisten vertolken deze boodschap. Bij de inzet van het laatste nummer verschijnt herkenning op vele gezichten van het publiek. En op het refrein van Amen hoor je het ritmisch geklap van de luisteraars.

 

Na 20 minuten is het de beurt aan het Melbuul’n Piratenkoor in het Kleine Atrium. Bewoners met allerlei hulpmiddelen, rollators, scootmobielen, driewielers, rolstoelen, bed genieten van het eerste nummer: ‘Wij gaan aan boord’. Menigeen neuriet de bekende zeemansliederen mee. Meedeinen, daar waar het kan.

Ook de koren Völle Wille, Inpajoko raken de mensen met hun zang. Oude herinneringen drijven naar boven bij het horen van nummers uit de jaren zestig en zeventig. Ieder koor treedt tweemaal op. Het volle middagprogramma wordt onderbroken om de inwendige mens te verwennen. Tegen een kleine vergoeding ontvangen de aanwezigen een drankje en een warm hapje. Authentieke Twentse baklever waar menigeen van smult.

 

Nieuwe activiteiten

Het bijwonen van deze middag is gratis. Wel wordt met een knipoog gehoopt dat het publiek een kleine donatie schenkt. Immers de opbrengst komt geheel ten goede aan nieuwe activiteiten in Het Dijkhuis. (YD)


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024