Matig NEO komt niet verder dan bloedeloze 0-0
06-10-2019
PUNT BIJ ELKAAR GESPROKKELD BIJ SCHALKHAAR

Matig NEO komt niet verder dan bloedeloze 0-0

In een troosteloze en koude ambiance, met meer dan de helft toeschouwers uit Borne heeft NEO de meegereisde fans niet op een hartverwarmend spektakel kunnen trakteren. NEO bleef dan wel ook in het derde duel in de tweede klasse ongeslagen, maar de manier waarop het punt bij Schalkhaar bij elkaar gesprokkeld werd zal weinig reden tot vreugde geven. De thuisclub was, op het laatste deel van de wedstrijd na, meestal iets dreigender dan NEO, combineerde ook wat vlotter, maar de ploeg van Marcel Geestman creëerde niet al te veel kansen. NEO speelde een van de minste wedstrijden van het kalenderjaar 2019 en het was ook al even geleden dat er zelfs niet gescoord werd. Nogal wat spelers haalden niet het niveau waarvan we weten dat ze het wel degelijk hebben.

 

Kansen

De eerste twee kansen waren voor de thuisclub. Een schot net naast en een kopbal van bonkige spits David Klopman waren de wapenfeiten. Pas na twintig minuten kreeg NEO de eerste kans, maar dat wel een grote. Ron Spoler zette perfect voor, maar de ongelukkig spelende Rick ten Tusscher zocht het doel van dichtbij te hoog.

 

Schalkhaar was nog een paar keer enigszins dicht bij een treffer. Twee keer werd er over het doel van de sterk keepende Douwe Everink gekopt, en de goalie moest ook nog een keer gestrekt na een mooi schot van aanvoerder Twan Huijsmans. NEO werd alleen nog gevaarlijk via een vrije trap van Rick ten Tusscher en een goede actie van Ron Spoler die licht werd vastgehouden, maar daarmee was de koek op.

 

De grootste NEO-kans ontstond vlak na de onderbreking. Ron Spoler kwam na een doorkopbal alleen voor goalie Jesse Klopman, maar de spits raakte de bal helaas maar half. Vlak daarna was de andere Klopman weer gevaarlijk, maar een van de betere NEO-spelers, Jesse Keur, was een sta-in-de-weg.

 

Niet tot scoren

Nadat de lastige linkerspits net voorlangs had geschoten moest Douwe Everink na een uur met een geweldige sprong over een doorgebroken speler voorkomen dat de thuisclub op voorsprong kon komen, waarna opnieuw Ron Spoler, na een pass van Jochem Stam, de kans op de 0-1 kreeg. Helaas bleek de spits ook nu niet trefzeker genoeg om NEO aan de leiding te brengen.

 

Gedurende de laatste tien minuten kreeg NEO wat meer de overhand, maar een schietkans van Ron Spoler, een lastig schot van Jochem Stam en een mooi schot van de ingevallen Bas Spenkelink dat net van richting veranderd werd leverden geen succes op en in het licht van de hele wedstrijd zou NEO daarmee ook te veel gekregen hebben.

 

Twee jonge, zeer sportieve en voetballende ploegen kwamen derhalve niet tot scoren en voor NEO geldt dat het niveau zondag in de eerstvolgende wedstrijd tegen het geplaagde BWO echt omhoog moet om zicht te hebben op drie punten.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 06 okt 2019
Uit wedstrijden 1 punt pakken is zo slecht nog niet toch. 3 punten was beter geweest. Dan de thuis wedstrijden maar 3 punten pakken

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
25-01-2021

Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
24-01-2021

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021