Zesde editie Verbonden in Licht
LAATSTE VOORBEREIDINGEN VOOR 26 OKTOBER

Zesde editie Verbonden in Licht

Op zaterdag 26 oktober is er weer de jaarlijkse gedachtenisavond op de begraafplaats aan de Von Bönninghausenstraat. De zesde editie inmiddels van Verbonden in Licht, dat jaarlijks tegen de duizend mensen naar de begraafplaats trekt om in een sfeervolle ambiance overleden dierbaren te herdenken. Aan het succesvolle recept van het evenement wordt niet veel gesleuteld. De route is sfeervol verlicht met kaarsen, fakkels en vuurkorven, er is live muziek op verschillende plekken, dichters dragen toepasselijke poëzie voor en er wordt gelegenheid geboden om een gedachte op te schrijven of met elkaar in gesprek te gaan.

 

Ook het oude baarhuisje is weer bij de lichtjestocht betrokken. Dit keer zijn het cliënten van de dagbesteding van Het Dijkhuis die voor een liefdevolle aankleding zullen zorgen. De speciaal ingerichte plek voor het overleden kind, vorig jaar voor het eerst, bleek in een behoefte te voorzien en keert in de zesde editie ook terug.

 

De puntjes op de i

Ondanks het feit dat in grote lijnen de inkleuring van Verbonden in Licht hetzelfde blijft en er ondertussen een steeds verfijnder draaiboek is gekomen, worden een paar dagen van tevoren toch nog even alle details doorgenomen en de puntjes op de i gezet. “Al met al zijn er straks wel 200 mensen bij de organisatie betrokken”, vertelt initiatiefneemster Marja Zandjans tijdens de generale repetitie op 9 oktober. “Als je de muziek, de verlichtingsploeg, de koffiemensen, dichters, verkeersregelaars, enzovoort allemaal meetelt….. Ja, dan is het een hele grote groep vrijwilligers. Wel een hele leuke club mensen, die allemaal heel enthousiast zijn.”

 

Woensdag hoorden ze wat precies de bedoeling is en wat er van iedereen verwacht wordt, om niets aan het toeval over te laten en de avond zo goed mogelijk te laten verlopen. Het komt ongetwijfeld helemaal goed, zoals ieder jaar. “Het enige dat we niet in de hand hebben is het weer. We hopen op een mooie avond.”

 

26 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur

De poort gaat zaterdag 26 oktober om 19.00 uur open. Tot 21.00 uur is er gelegenheid om de route op de begraafplaats te lopen. De organisatie hecht eraan te vermelden dat het lopen van de route op eigen risico is. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
H.s — 23 okt 2019
Ik vind dit een super initiatief voor alle mensen die vrijwillig hun steentje bijdrage om dit voor de burgers van Borne en omstreken te doen .Die zich verbonden voelen op een of andere manier in het licht om zo een top avond te hebben en stilstaan bij welke gebeurtenis dan ook .Hopelijk is dit iets blijvend waar mensen ook behoefte aan hebben gezien het elk jaar drukke wordt .Ik wens iedereen dan ook een gezegende avond verbonden in het licht samen met elkaar.
McHak — 11 okt 2019
Zingevend mooi! Zaterdag weer.

Aanleg ijsbaan van start

In alle vroegte werd maandagmorgen gestart met de aanleg van de ijsbaan op het Dorsetplein....
09-12-2019

Sint gaat… de kerst komt!

De Goedheiligman is amper van zijn jaarlijkse verjaardag bekomen of de bladzijde wordt alweer...
06-12-2019

Sint maakt 10 kinderen extra blij

Er viel zaterdagmiddag niet aan te ontkomen in Borne. Sinterklaas is bijna jarig en dat betekent...
30-11-2019

‘Beleef Kerstmis’ opnieuw grootser

Als de kinderfakkeloptocht vrijdagmiddag 13 december om 17.00 uur bij de St. Stephanuskerk in...
29-11-2019

Aveleijn laat 3.500 hulppietjes genieten

Voor het veertiende jaar staan Kaatje Kopstand, Kareltje Kweetniet en nóg vijf bijzondere...
25-11-2019

Het toetje is voor Sten, Lauren en Ruan

Na twee zware, maar “o zo mooie carnavalsavonden”, aldus de kersverse Prins Dennis...
24-11-2019