Zesde editie Verbonden in Licht
LAATSTE VOORBEREIDINGEN VOOR 26 OKTOBER

Zesde editie Verbonden in Licht

Op zaterdag 26 oktober is er weer de jaarlijkse gedachtenisavond op de begraafplaats aan de Von Bönninghausenstraat. De zesde editie inmiddels van Verbonden in Licht, dat jaarlijks tegen de duizend mensen naar de begraafplaats trekt om in een sfeervolle ambiance overleden dierbaren te herdenken. Aan het succesvolle recept van het evenement wordt niet veel gesleuteld. De route is sfeervol verlicht met kaarsen, fakkels en vuurkorven, er is live muziek op verschillende plekken, dichters dragen toepasselijke poëzie voor en er wordt gelegenheid geboden om een gedachte op te schrijven of met elkaar in gesprek te gaan.

 

Ook het oude baarhuisje is weer bij de lichtjestocht betrokken. Dit keer zijn het cliënten van de dagbesteding van Het Dijkhuis die voor een liefdevolle aankleding zullen zorgen. De speciaal ingerichte plek voor het overleden kind, vorig jaar voor het eerst, bleek in een behoefte te voorzien en keert in de zesde editie ook terug.

 

De puntjes op de i

Ondanks het feit dat in grote lijnen de inkleuring van Verbonden in Licht hetzelfde blijft en er ondertussen een steeds verfijnder draaiboek is gekomen, worden een paar dagen van tevoren toch nog even alle details doorgenomen en de puntjes op de i gezet. “Al met al zijn er straks wel 200 mensen bij de organisatie betrokken”, vertelt initiatiefneemster Marja Zandjans tijdens de generale repetitie op 9 oktober. “Als je de muziek, de verlichtingsploeg, de koffiemensen, dichters, verkeersregelaars, enzovoort allemaal meetelt….. Ja, dan is het een hele grote groep vrijwilligers. Wel een hele leuke club mensen, die allemaal heel enthousiast zijn.”

 

Woensdag hoorden ze wat precies de bedoeling is en wat er van iedereen verwacht wordt, om niets aan het toeval over te laten en de avond zo goed mogelijk te laten verlopen. Het komt ongetwijfeld helemaal goed, zoals ieder jaar. “Het enige dat we niet in de hand hebben is het weer. We hopen op een mooie avond.”

 

26 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur

De poort gaat zaterdag 26 oktober om 19.00 uur open. Tot 21.00 uur is er gelegenheid om de route op de begraafplaats te lopen. De organisatie hecht eraan te vermelden dat het lopen van de route op eigen risico is. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
H.s — 23 okt 2019
Ik vind dit een super initiatief voor alle mensen die vrijwillig hun steentje bijdrage om dit voor de burgers van Borne en omstreken te doen .Die zich verbonden voelen op een of andere manier in het licht om zo een top avond te hebben en stilstaan bij welke gebeurtenis dan ook .Hopelijk is dit iets blijvend waar mensen ook behoefte aan hebben gezien het elk jaar drukke wordt .Ik wens iedereen dan ook een gezegende avond verbonden in het licht samen met elkaar.
McHak — 11 okt 2019
Zingevend mooi! Zaterdag weer.

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020