BVV wint met 4-0 van DSVD
14-10-2019
SOLIDE EN VERDIENDE OVERWINNING VAN DE GEELZWARTEN

BVV wint met 4-0 van DSVD

De Bornse gastheren kenden een droomstart door binnen de minuut de openingsgoal te scoren. Direct vanaf de aftrap volgde een aanval door het midden. Mart Snippers werd gevonden, draaide zich op de rand van het zestienmetergebied knap vrij en schoot op doel. De doelman wist het schot nog te keren maar uit de rebound was Sven Pieterson er als de kippen bij en dat betekende de 1-0. Gesterkt door de snelle voorsprong bleef Borne de bal snel rondspelen en op het kwartier leek het ook de score te verdubbelen, maar de treffer van Pieterson werd door de prima leidende scheidsrechter De Lang afgekeurd vanwege een vermeende handsbal.

 

Laurens Huitink

Twee minuten later was DSVD even gevaarlijk toen het een hoekschop mocht nemen, maar gelukkig heeft de Bornse verdediging de beschikking over Laurens Huitink die in dit soort situaties keer op keer bewijst een goed kopper te zijn. Huitink elimineert eigenhandig iedere voorzet. Weer twee minuten later, we schrijven inmiddels de 19de minuut, bijna uit het niets pegelde Sven Pieterson weer eens op doel en ook nu zat de doelman er prima bij door de bal met zijn vingertoppen over de lat te werken. Een prima redding van de Deurninger sluitpost en net als je denkt dat Borne de score wel zal gaan verdubbelen zijn het de gasten die van zich doen spreken. Slordig balverlies op het middenveld leidde een tegenaanval in over de linkerflank. De aanvaller kwam oog-in-oog met Borne doelman Post, leek een hoek te kiezen maar Post wist met de voeten redding te brengen en de bal liep vervolgens naast het doel over de achterlijn.

 

De corner was vervolgens weer een prooi voor Huitink. Borne heeft weliswaar het betere van het spel, maar moet waken dat het zich mee laat slepen in het lage tempo van de Deurningers. Tot aan de 45ste minuut viel er weinig te beleven op het mooie Bornse sportpark. DSVD kon niet en Borne wilde ongeschonden de rust halen, zover was duidelijk. Een laatste diepe bal naar voren waar Hofman op 18 meter van de goal omver werd gelopen. Vrije trap voor Borne en Pieterson achter de bal. Daar wist de Bornse aanvoerder wel raad mee. Hoek uitkiezen, voldoende tempo, keeper kansloos en 2-0.

 

Definitief

Na de thee begon DSVD prima aan het duel en kreeg het via de rechterflank een prima mogelijkheid. De rechtsbuiten schudde twee Borne spelers van zich af, zocht de achterlijn maar zijn voorzet vond onvoldoende geloof bij zijn medespelers. Borne was gewaarschuwd en mocht DSVD eigenlijk danken dat het zo sterk aan het tweede bedrijf begon. In de 55ste minuut was het duel definitief gespeeld toen Mart Snippers de 3-0 maakte. Een snelle Bornse aanval leek te eindigden bij Pieterson, maar met een mooie subtiele pass wist hij Snippers te bedienen. Snippers omspeelde de uitkomende doelman, ging er rechts langs en wist uit een lastige hoek toch het net te vinden. Een knappe treffer van de jonge speler.

 

De Bornenaren waren gewoonweg te sterk voor dit DSVD en het had ook nog eens met Bram Peper en Chiel Kosterink twee spelers in vorm. Zet daar tegenover dat het ook nog eens het meeste balbezit had en het zal duidelijk zijn dat het team van trainer Leferink weinig hoop kon hebben op meer. Borne wist er, door de net ingevallen Nick van de Worp ook nog eens 4-0 van te maken. In de 88ste minuut schoof van de Worp de bal onder de keeper door. Een mooie overwinning, meer dan verdiend en niet geflatteerd. Een compliment waard aan deze kersverse derdeklasser.

 

Komende zondag gaat Borne op bezoek in Mariaparochie. Een mooi affiche om naar uit te kijken, want MVV’29-BVV Borne staat op het programma. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

foto's: © MoBellaMa fotografie

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024