‘Reizen en vervoer’ op De Vonder
17-10-2019
SCHOOLBREED PROJECT AFGESLOTEN MET PRESENTATIE

‘Reizen en vervoer’ op De Vonder

Donderdagmiddag waren ouders en andere belangstellenden welkom op basisschool De Vonder om de resultaten van twee weken hard werken te bewonderen. Vanaf de start op 1 oktober is er in alle groepen veel aandacht besteed aan ‘reizen en vervoer’. De gewone leervakken kregen waar mogelijk een aangepaste inhoud. Direct na het begin om 16.00 uur was het al behoorlijk druk in de school en dat bleef het tot het einde.

 

Die start op 1 oktober was ook al een bijzondere gebeurtenis. Voor de school stonden allerlei verschillende vervoermiddelen opgesteld, hedendaags, maar ook historische. Zo waren er antieke auto’s, een tractor, een politieauto, bijzondere voertuigen van de Lemerij, een vuilniswagen, een huifkar, een koets en motoren, al dan niet met zijspan. Deze bestaande voertuigen waren wel bekend bij de kinderen. Echter, in hun fantasie bleek veel meer mogelijk te zijn. Vanmiddag op de presentatie waren er tekeningen van allerlei fantasievervoermiddelen, door de leerlingen zelf bedacht.

 

De meeste activiteiten hebben plaatsgevonden onder leiding van de eigen leerkracht van een groep. Maar op twee momenten ging het echt anders. In iedere groep kwam een leerkracht uit een andere groep voorlezen. En toen er geknutseld ging worden, werden alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 door elkaar gehusseld.

 

De ervaring van twee leerlingen

Pien is leerling in groep 7 en Nikai is leerling in groep 8. Zij vertelden het allebei heel erg leuk te hebben gevonden om in de vorm van een project te werken. Tijdens de presentatie hadden ze allebei een speciale taak gekregen. Pien deelde bij de ingang van de school boardingtickets uit, waarmee men de school binnen mocht en Nikai stond voor de school met zijn quad om die te laten zien. Beiden vertelden met name de speurtocht die was georganiseerd te hebben gewaardeerd.

 

Op auto’s in de omgeving waren letters geplakt en met die letters moest een woord worden gevormd. Bij begrijpend lezen moesten zij aan de hand van een schriftelijke instructie een voertuig bouwen. Voor de groepen 8 was dat een auto die uit groente bestond (foto boven). Verder waren er nog veel andere activiteiten die betrekking hadden op het thema. Pien vond het ‘t leukst om een voertuig te bedenken dat met een zeil of ballon werd aangedreven, terwijl Nikai de afsluiting van vanmiddag het leukst vond. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023