NEO pakt drie punten tegen WSV
21-10-2019
NA PRIMA TEAMPRESTATIE (3-1) BLIJFT NEO ONGESLAGEN

NEO pakt drie punten tegen WSV

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de gasten zien waarvoor ze naar Borne waren gekomen, met een hoog tempo en goed combinatiespel zetten ze NEO onder druk, maar toch duurde het tot de elfde minuut voor dat ze echt gevaarlijk werden, na een mooie combinatie ging het schot gelukkig echter naast. NEO, dat zeer compact speelde, kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via de flanken en dit leverde in de 21e minuut de 1-0 op. Een mooie actie van Ron Spoler op de rechtervleugel leverde een voorzet op maat op, die door bij Pascal van Berkum bij de tweede paal knap werd binnen geschoten. WSV bleef tot de pauze dan wel meer aan de bal, maar ze werden niet echt gevaarlijk en zo bleef het tot aan de thee 1-0.

 

Pascal van Berkum

Na de rust eenzelfde beeld, WSV snel combinerend en met meer balbezit, terwijl NEO iets behoudender speelde dan normaal, maar desalniettemin de gevaarlijkste ploeg bleef. Nadat een voorzet van Pascal van Berkum net niet verzilverd kon worden door Bas Spenkelink, was het in de 74e minuut wel raak. Een vlagsignaal wegens buitenspel werd door de goed leidende scheidsrechter resoluut weggewoven en vervolgens kon niemand Pascal van Berkum op snelheid nog afstoppen en de flegmatieke spits scoorde zijn tweede van de middag: 2-0. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Ron Spoler speelde vanaf de zijlijn door de lucht Jochem Stam aan die de bal goed controleerde en het stuiterende leer naar de lange hoek stuurde: 3-0. Hierna was de wedstrijd gelopen.

 

Dat de ingevallen Boaz de Feijter met een van richting veranderd schot Douwe Everink vlak voor tijd volledig kansloos liet had louter statistische waarde en bracht de knappe zege niet meer in gevaar. Vlak voor tijd kreeg Pascal van Berkum nog zijn verdiende publiekswissel en werd vervangen door Wessel Bom. Na vijf wedstrijden is NEO nog steeds ongeslagen en heeft al elf punten verzameld. Natuurlijk zat het scoreverloop in een aantal duels niet tegen, maar dat dwingt de ploeg door de niet aflatende strijd ook af.

 

Komende zondag wacht een prachtige nieuwe uitdaging. Het gelouterde Suryoye, dat behalve met nieuwe trainer Paul Krabbe ook nog een aantal topamateurs aan de toch al niet misselijke selectie kon toevoegen, is op de Wesselerbrink de tegenstander. De wedstrijd in Enschede begint om 14.00 uur.

 

Archieffoto: Pascal van Berkum die zondag werd uitgeroepen tot man of the match

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 21 okt 2019
Deze jongens van Neo1 kunnen elke tegenstander aan. Er zit veel karakter in de ploeg. Er wordt hard gewerkt voor een goed resultaat. Wat er ook gebeurt in Enschede , we blijven achter de ploeg staan! En Neo mag blij zijn met zo'n super trainer.
Succes mannen.

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024