Dit is Polly, het mini dwergpaardje
26-10-2019
NIEUWE AANWINST VOOR HET HERTENKAMPJE

Dit is Polly, het mini dwergpaardje

De kinderen uit de buurt waren ervoor uitgelopen. Zaterdag zou er een nieuwe bewoner bij het hertenkampje aan de Vinkstraat komen en dat is altijd een hele happening. Eerder werden alpaca’s Henk en Jacqueline, walibi’s en Ryeland schaapjes feestelijk verwelkomd. Wat voor bijzonder dier zou beheerder Bennie Broekhuis nu weer komen brengen?

 

De verrassing was groot toen de trailer kwam aanrijden en de nieuwe aanwinst nieuwsgierig naar buiten kwam. Een mini dwergpaardje, slechts zo’n halve meter hoog! De oh’s en ah’s waren niet van de lucht. De kinderen kregen de tijd om het schattige beestje uitgebreid te aaien en te knuffelen voordat het negen maanden oude paardje zijn nieuwe huisgenoten kon leren kennen.

 

Niet verlegen

Het kleine ding, dat de naam Polly draagt, blijkt beslist niet verlegen. Vol enthousiasme galoppeerde hij op zijn kleine beentjes naar de geiten, de schapen en de herten. Vooral de alpaca’s hadden zijn interesse. ‘Speel met mij’, leek Polly te zeggen, maar Henk en Jacqueline vonden in eerste instantie het energieke bruine gevalletje met de blonde wapperende haren maar een beetje eng. Ze besloten de vijver in te duiken om van daaruit, veilig achter het hek, maar eens rustig te bestuderen of ze van dat nieuwe viervoetertje enig gevaar te duchten hadden. Ze zullen er wel achter komen dat er niets kwaads in het minipaardje zit als de rust in het hertenkampje eenmaal is weergekeerd.

 

Bijzonder

Bennie Broekhuis is trots op de nieuwe bewoner. Volgens hem is Polly heel bijzonder. “Dwergpaardjes zijn er wel meer, maar zo klein als Polly... daar zijn er geen twee van in Nederland.” Voor Broekhuis is het iedere keer een uitdaging om speciale dieren naar het dierenparkje te halen, met een beperkt budget. Onlangs werden er ook twee prachtige zwarte zwanen aangeschaft. “Gelukkig hebben we sponsoren die het ons mogelijk maken dit soort dingen te doen.” Maar het blijft een opgave om ieder jaar voldoende financiële steun te krijgen en het hertenkampje is naarstig op zoek naar meer gulle gevers.

 

De 77 ongenode kippen, die afgelopen weekend over het hek werden gegooid en waar BorneBoeit eerder over berichtte, zijn overigens geruimd. Men zag geen kans om ze fatsoenlijk te kunnen onderhouden. (AJ/BM)

 

reageren op deze pagina
Mariëlle oude Kamphuis — 26 okt 2019
Het is zo’n mooi beestje! Bennie fantastisch!! Ik weet wel zeker dat jij weet wat je doet! Paarden/ pony’s maken kennelijk ook andere vrienden! Hij ligt gebroederlijk met de andere dieren 😍
Linda — 26 okt 2019
Wat leuk. Ik denk mevrouw moller dat ze wel weten wat ze doen daar Of hebt u ook een paardje in de achtertuin
angrlique moller — 26 okt 2019
mooi om mensen te laten genieten van dieren maar is er ook aan het welzijn van de pony gedacht????? ( soortgenoot, voeding....)?
G.k — 26 okt 2019
Dat heb je mooi gedaan Bennie
Nu nog rijklaar maken

 

 

Polly

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Ans Lindeman stopt als mondhygiëniste

Toen Ans Lindeman (64) in 1976 als mondhygiëniste afstudeerde, stond het specialisme nog in...
28-07-2020

Koe Paula gaat viraal

Het filmpje van de kalvende koe Paula 208, dat wij afgelopen vrijdag publiceerden, is viraal...
27-07-2020

Paula 208 doet ’t gewoon zelf

Je zou het bijna vergeten in deze tijd. Immers, we zijn allemaal gevangen door het virus en of...
24-07-2020

Bornse Sam maakt furore op witte doek

In september 2017 werd Sam geboren, een kat die voor driekwart Perzisch is. Toen Frieda, het...
22-07-2020

Kilometervreten voor Silke

Dit voorjaar moest de zesjarige Silke een zware stamceltransplantatie ondergaan. Een heftige...
19-07-2020

Klimaatrebellen in retraite

‘De psychologie van klimaatactivisme’ is de titel van een tweedaags programma,...
19-07-2020