Zonnepanelen voor 50 woningen
BETROKKEN WELBIONSHUURDERS ZORGEN VOOR DUURZAAM SUCCES

Zonnepanelen voor 50 woningen

ADVERTORIAL • In de wijk Letterveld in Borne zijn ze duurzaam bezig: ruim 50 woningen gaan zonne-energie opwekken. Welbions is blij dat zoveel huurders kiezen voor zonnepanelen op het dak van hun woning. Het succes schrijft de corporatie toe aan de inzet van enkele huurders die hun buren informeerden en enthousiast maakten voor zonnepanelen. Deze ambassadeurs zijn tijdens een bijeenkomst in de Letterbak flink in het zonnetje gezet door wethouder Michel Kotteman en Harry Rupert, directeur-bestuurder van Welbions.

 

Het begon allemaal met het idee van bewoonster Leny Zomer. Zij wilde graag zonnepanelen zien op de daken van de huurwoningen in Letterveld. Mevrouw Zomer overlegde met Welbions en al snel lag er een goed plan op tafel. Huurders konden kiezen voor een aantal zonnepanelen voor een vast bedrag per maand. Deze huurders besparen direct op hun energierekening. Een win-win situatie dus: goed voor de portemonnee van de huurder én voor het milieu. Samen met ambassadeurs uit de buurt werden buurtbewoners geïnformeerd over de mogelijkheden voor zonnepanelen. Het resultaat van hun inspanningen: op 50 woningen komen nog dit jaar zonnepanelen. Goed voor zo’n 89.634 kWh per jaar.

 

Succes door ambassadeurs
In Letterveld maakte ongeveer 28 procent van de huurders gebruik van het aanbod om zonnepanelen te plaatsen. Projectleider Paula van Enk is ervan overtuigd dat het succes in Letterveld komt door de ambassadeurs. Paula: “We zijn ontzettend blij met de inzet van Leny Zomer, Paul Cohn, Theo Pol, Johan Kerkdijk en Henk Schönewille. Zij hebben het project gestart vanuit de overtuiging dat we anders om moeten gaan met onze planeet. Door presentaties te geven, gesprekken te voeren en hun huis open te stellen, wisten ze veel buren enthousiast te maken voor zonnepanelen. Het was een plezier om met deze mensen samen te werken.”

 

Geld besparen
Sinds de zomer van 2018 biedt Welbions huurders de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen na het groot onderhoud aan hun woning. Of de zonnepanelen geplaatst worden bepaalt de huurder zelf. De precieze besparing hangt af van het aantal zonnepanelen, het energieverbruik en de ligging van het dak. Paula van Enk: “Uitgangspunt is dat de huurder bijdraagt aan een beter milieu én er financieel voordeel van heeft. Welbions verdient er niets aan. In de praktijk kan het al gauw een besparing van 110 tot 300 euro per jaar op je energierekening opleveren, afhankelijk van het aantal panelen. Zeker nu bekend is dat de prijs van gas 8 cent per kuub omhooggaat en elektriciteit 9 cent per kilowatuur duurder wordt, is dit een aantrekkelijk aanbod.”

 

Welbions bekijkt of het aanbieden van zonnepanelen per woning mogelijk is, los van het groot onderhoud dus. Zodra dit kan, laat Welbions dit huurders weten.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bart — 05 nov 2019
Elektriciteit 9 cent per kilowatuur duurder?
Hoe komt u hierbij?
P Bourgonje — 29 okt 2019
Welbions de grote weldoener???, onbetrouwbaar verhuurder zou ik zeggen.
Ik heb mijn huur opgezegd deze maand, heb altijd netjes de huur betaald a €611,- per maand nu wordt deze zelfde woning aangeboden voor €572,- als ik om uitleg vraag krijg ik een vaag antwoord.
Bij deze, ik denk dat er veel meer mensen veel teveel huur betalen vooral op de Schoener

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021

Johan Meijer in gesprek met

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van een nieuw praatprogramma op...
11-04-2021

Vervolg informatie coronavaccinaties huisartsen

De coronavaccins zijn door de huisartsen ontvangen en vanaf maandag 12 april worden de eerste...
10-04-2021

Het kriebelt volop in Borne

Niets is zo veranderlijk als het weer, luidt het spreekwoord. Want was het eerder deze week al...
04-04-2021

Jonge Hooiberg-bewoners voelen zich thuis

Zaterdag rond de middag zitten de twaalf kersverse bewoners van de nieuwe woonzorgvoorziening De...
03-04-2021

Bornse huisartsen gaan vaccineren!

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-04-2021