Een schildpad 'voor de vriendschap'
NIEUW STRAATMEUBILAIR MARKEERT VOLTOOIING WINKELHART

Een schildpad 'voor de vriendschap'

Volgende week donderdag is de officiële opening van het vernieuwde winkelhart van Borne. Daarmee komt een eind aan een project dat al in 2009 begon en dat als doel had een aantrekkelijk en vitaal centrum te creëren. Als -voorlopig - laatste was het gebied Bakkersteeg, Nijstad en Nieuwe Markt aan de beurt. De vastgoedeigenaren vernieuwden de gevels van zo’n 30 winkelpanden en de gemeente zorgde voor de herinrichting van de openbare ruimte.

 

Mooi maken dus. En zo kon het gebeuren dat er deze week op het pleintje bij de Hema plots een bovenmaatse schildpad bleek te bivakkeren. Het betonnen dier neemt de plaats in van de oranjekleurige Eurobank die, in afwachting van een nieuwe bestemming, ondertussen naar de gemeentelijke opslag is verplaatst.

 

Op de vraag of er wellicht nog meerdere schildpadden onderweg zijn naar Borne om zo een front tegen de Hengelose beren te gaan vormen, antwoordt dorpsmanager Ruben Baartman dat het vooralsnog bij die ene vierpoot blijft. “De exacte plaats wordt de komende dagen nog bepaald en bovendien komt er hier en daar nog wat groen.”

 

‘De aaisteen maakt spanningen los’

Volgens de leverancier van de schildpad valt het dier in de categorie aaistenen. ‘Ze zijn geschikt om speelzones te typeren en kinderen het gevoel te geven ‘hier mag je zijn’. Deze speel- en zitdieren scheppen in hun omgeving een vriendelijke sfeer. Ze signaleren vriendschap en maken spanningen los’ aldus de bijbehorende prospectus. Dat belooft nog wat dus. Gelukkig heeft de gemeente er ook een kraantje met drinkwater bijgeplaatst, wellicht ook om het hoofd koel te houden…

 

Hoe dan ook, donderdag 7 november om 11.00 uur is het zover. Verantwoordelijk wethouder Michel Kotteman verricht dan samen met gedeputeerde Monique van Haaf de openingshandeling van het nieuwe winkelhart, terwijl Nathalie Baartman, de Bornse cabaretière, het feestelijke moment op haar eigen wijze extra cachet zal geven. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jolanda — 02 nov 2019
Wordt de opslag wel vol, want naast de oranje bank staan er ook nog alle betonnen bollen uit de Bornsche Maten 🤫
J.A.J.M. Hobert — 01 nov 2019
Wat jammer dat die mooie Eurobank moest wijken voor die herinrichting. Er moet snel een goede bestemming gevonden worden.
H.S — 01 nov 2019
Ach wat leuk voor Borne dat ze nog een potje hadden voor een schildpad .Een knuffel dier pas maar op dat je dat niet dot je wordt zo opgepakt omdat ze denken weer zo,n malloot wat los loopt maar ja .....We zullen het zien en anders naast de bank bij de gemeente opslag.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024