Voorbeschouwingen

SLIEDRECHT SPORT TEGENSTANDER IN STRIJD OM EERSTE VOLLEYBALPRIJS IN NIEUWE SEIZOEN

Dames Apollo 8 strijden zaterdag om Supercup

 

20 september 2021 - De dames van Apollo 8 spelen komende zaterdag in de strijd om de Super Cup tegen Sliedrecht Sport. De bekerwinnaar van het afgelopen seizoen kan tegen de huidige landskampioen de eerste prijs van het nieuwe seizoen mee naar Borne nemen.

 

Goede voorbereiding
In de afgelopen weken speelde het team van Thijs en Bart Oosting veel in oefenwedstrijden tegen Nederlandse en Belgische teams. "Aankomende woensdag spelen we nog tegen Zwolle en dan zit onze voorbereiding erop", vertelt Bart Oosting. "Zaterdag kunnen we onze eerste prijs winnen in het nieuwe seizoen. Ondanks dat Sliedrecht drie basisspeelsters zag vertrekken kunnen we van hen veel kwaliteit verwachten. Het is een team met een hoog basisniveau. Het wordt een interessante ontmoeting, we gaan er een mooie match van maken!" En speelster Florien Reesink: "In de komende dagen gaan we hard trainen en spelen we onze laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen. Dan zijn we klaar voor de strijd om de Supercup tegen Sliedrecht Sport. We hebben er zin in!’


De wedstrijd om de Super Cup wordt zaterdag 25 september om 20.00 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht gespeeld. De wedstrijd is voor publiek toegankelijk (let op: vol=vol) en te bekijken via de livestream.

 

OP 3 EN 4 OKTOBER IN EDE

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

 

22 september 2020 - Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De Veste tegen het Talentteam Papendal. Het was de een-na-laatste testcase als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Bornse dames verloren weliswaar met 2-3, maar toch kijken ze vol vertrouwen uit naar de Supercup op 3 en 4 oktober.

 

Spelen voor eigen publiek

“We begonnen de wedstrijd met weinig energie en daardoor pakte het Talentteam de eerste set. De knop ging om en we wonnen de twee opvolgende sets. Helaas konden we het niveau niet vasthouden en verloren we de vierde en vijfde set”, zo vertelt nieuwkomer Daphne Knijff. Florien Reesink vult aan met: “We hebben nog twee weken om de puntjes op de i te zetten. Het niveau was nu te wisselvallig. We lieten veel goede dingen zien, maar er zijn zeker verbeterpunten. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag.” En trainer Thijs Oosting ten slotte: “Het was wel weer fijn om voor onze eigen fans te spelen. Komend weekend spelen we nog een toernooi in het Duitse Aken. Een laatste testcase voor de Supercup in het eerste weekend van oktober’.

 

Supercup
De Supercup is het officiële begin van het nieuwe Eredivisieseizoen. De strijd wordt dit jaar eenmalig volgens het Final Four format gespeeld. Normaliter gaat de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen van het afgelopen seizoen. Omdat door corona de competitie vroegtijdig is beëindigd, werden er geen teams landskampioen. Naast Sliedrecht Sport (bekerwinnaar) mogen de drie beste teams uit de kampioenspoule meedoen aan de Supercup. Apollo 8 speelt op zaterdag 3 oktober tegen streekgenoot Eurosped. De winnaar speelt de finale op zondag 4 oktober. De wedstrijden worden gespeeld in de Van der Knaaphal in Ede. In verband met corona is er geen kaartverkoop. Meer informatie is te lezen op www.volleybal.nl/supercup.

www.apollo8.nl

 

TRAINER/COACH HENK GOOR: ‘ER MOETEN NOG WEL TRAININGSUREN WORDEN GEMAAKT’

Heren Apollo 8 klaar voor competitiestart?

 

Na lange weken van voorbereiding met aandacht voor zowel de fysieke, technische als tactische aspecten moet het komende zaterdag gaan gebeuren: de eerste competitiewedstrijd van het heren 1 team van Apollo 8. De samenstelling van het team is in de achterliggende periode fors gewijzigd. Zo heeft het vertrouwde gezicht van Rob Smienk plaatsgemaakt voor de uit de Duitse competitie teruggekeerde Henk Goor, terwijl de oudere sterkhouders zijn ‘ingeruild’ voor jonge spelers als Bram van der Linde, Kristan van der Heide en Youri Bals. Tobias Lansink keerde terug uit Italië. Stef Vugteveen kwam over van het tweede team.

 

Afgelopen zondag werd de voorbereiding afgesloten met een vierkamp in De Veste. Tegenstanders waren topdivisionist Madjoe uit Enkhuizen, Avior uit Deventer en VC Zwolle. Bij vlagen werd er goed gespeeld, jonkies werden op de proef gesteld en zo langzaam maar zeker worden de contouren van het nieuwe team zichtbaar. “Maar er moeten nog de nodige trainingsuren worden gemaakt, voordat de puzzelstukjes van de organisatie in het veld op de juiste plekken vallen”, aldus Goor na afloop.

 

Komende zaterdag staat de eerste echte proeve op de rol. Het thuisduel tegen Bovo uit Aalten begint om 19.15 uur. Plaats van handeling is als vanouds De Veste.

www.apollo8.nl

 

HANDBALCOMPETITIE START MET TOPPER TEGEN STREEKGENOOT

Borhave zondag thuis tegen DSVD

 

8 september 2020 - Bijna vijf maanden lang werd er geen bal meer aangeraakt na het voortijdige einde van de handbalcompetitie. Begin augustus zijn de meiden van Borhave echter weer gestart met de eerste trainingen. Komende zondag moet het allemaal zover zijn, dan start de nieuwe competitie met een derby tegen streekgenoot DSVD.

 

Vanwege de beperkende maatregelen zullen de entourage en sfeer anders zijn dan normaal. Zo mogen er maar een beperkt aantal toeschouwers in de sporthal aanwezig zijn en is reservering vooraf noodzakelijk. Toch zijn de speelsters stellig van plan er een mooie en sportieve wedstrijd van te maken. Het blijft immers een derby. Met vijf nieuwe speelsters heeft de Bornse handbalvereniging een ruime selectie en de komende dagen zetten ze de puntjes op de i om er komende zondag helemaal klaar voor te zijn.

 

Het duel in ’t Wooldrik begint zondag 13 september om 13.00 uur.

www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZATERDAG 7 MAART 20.00 UUR APOLLO 8 - EUROSPED

Volleybalkraker in De Veste

 

6 maart 2020 - De dames van Apollo 8, trotse koploper van de kampioenspoule, ontvangen zaterdag de nummer twee van de kampioenspoule én streekgenoot Eurosped. Een topduel dus, waarbij drie belangrijke punten te verdelen zijn. Het verschil tussen Apollo 8 en Eurosped is nu twee punten. Als Apollo 8 zaterdagavond wint, zal zij de koppositie verstevigen en een gat slaan met de nummer twee van de ranglijst. Bij verlies zal de spanning bovenin de kampioenspoule ongetwijfeld standhouden.

 

“Het zal vooral zaak zijn om vrijuit te spelen, te vechten voor ieder punt en te genieten van deze derby”, blikt trainer en coach Bart Oosting vooruit op derby. “Hopelijk is De Veste net als afgelopen zaterdag goed gevuld en kunnen we nog meer profiteren van ons thuisvoordeel.”

 

De derby tegen de Vroomshopers begint zaterdag om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 8 MAART 14.00 UUR NEO - SCHALKHAAR

Houdt NEO zondag de nul?

 

4 maart 2020 - NEO deed afgelopen zondag wat het moest doen: winnen van hekkensluiter BWO, dat voor een club in nood een wel erg tamme indruk maakte. Zondag wacht Schalkhaar dat net onder NEO op de ranglijst bivakkeert. De ploeg van trainer Marcel Geestman heeft nog niet veel succes kunnen bijschrijven in 2020. Een mooie overwinning (tegen SDC’12) gekoppeld aan drie nederlagen. Tegen Suryoye en Columbia lijkt dat geen schande, maar de nederlaag tegen buurman Wijhe’92 kwam echter wel hard aan.

 

Het uitduel van NEO onder de rook van Deventer leverde in het najaar een 0-0 gelijkspel op. Op een uiterst regenachtige zondagmiddag speelde NEO een erg matige wedstrijd, kreeg wel een paar aardige kansen, maar moest toezien dat Schalkhaar eigenlijk de meest dreigende ploeg was, maar ook de thuisclub kon de spaarzame kansen niet verzilveren. Tot nu toe heeft NEO thuis nog geen goals tegen gekregen in 2020. Dat mag nog even zo blijven en wie weet treft de ploeg van Van Holland dit keer zelf wel doel.

 

De wedstrijd aan de Twickelerblokweg begint zondag om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

DAMES APOLLO 8 VOOR DERDE KEER TEGEN SLIEDRECHT SPORT

Kraker in de kampioenspoule

 

In de kampioenspoule van de Eredivisie Dames staat er voor Apollo 8 een spannende wedstrijd op het programma. Sliedrecht Sport dames 1 komt op bezoek in Borne en gezien het verleden én de stand belooft dit een kraker van een wedstrijd te worden. In januari vonden er al twee ontmoetingen tussen beide teams plaats in Borne. In de halve finale van de beker verloor Apollo 8 nipt met 2-3 en een week later in de competitie nota bene ook met 2-3. De dames uit Borne zijn daarom gebrand op een revanche en zullen er alles aan willen doen om deze keer wel te winnen.

 

Sliedrecht Sport, de huidige landskampioen en bekerwinnaar, is de koploper van de kampioenspoule met 8 punten. Apollo 8 staat, na de knappe 0-3 overwinning op VC Sneek, op de derde plek met 6 punten. Dit kleine verschil betekent dat Apollo 8 bij een 3-0 of 3-1 winst Sliedrecht Sport voorbijgaat in de stand in de kampioenspoule. Aanstaande zaterdag staat er dus niet alleen eer op het spel maar ook zeker een hele belangrijke plek in de kampioenspoule.

 

Het duel in sporthal De Veste begint zaterdagavond om 20.00 uur.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: WOENSDAG 26 FEBRUARI 20.00 UUR BORHAVE - VZV

Eerste play-off tegen VZV

 

25 februari 2020 - Zaterdag 15 februari won Borhave van Quintus met 26-23. Daardoor plaatste de Bornse handbalploeg zich op doelsaldo voor de kampioenspoule. De ontlading was groot. De ploeg speelt inmiddels vier jaar in de eredivisie en voor de tweede keer plaatst ze zich nu bij de top 6 van Nederland. De eerste wedstrijd in die kampioenspoule speelt Borhave woensdagavond thuis tegen de nummer drie: VZV.

 

De spelers van VZV hebben een veel zwaarder programma dan Borhave. Zo dient de ploeg komende zaterdag alweer aan te treden voor de kwartfinale in de EHF challenge cup, terwijl ze ook nog eens actief is in de bekercompetitie. Met dat vooruitzicht heeft Borhave misschien een klein voordeel. Hoe dan ook, de Borhave dames zullen er alles aan doen om een goede wedstrijd te spelen en een mooi resultaat te behalen tegen het sterke VZV.

 

Het duel in ’t Wooldrik begint woensdagavond om 20.00 uur.

www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZATERDAG 15 FEBRUARI 20.00 UUR BORHAVE - QUINTUS

Borhave strijdt voor laatste kans

 

12 februari - Komende zaterdag krijgt Borhave Quintus op bezoek. Het is de laatste reguliere competitiewedstrijd voor de Bornse dames en die belooft enorm spannend te worden. Er strijden immers nog vier teams voor een plek in de kampioenspoule, waaronder Borhave. Veel opties zijn mogelijk, maar één ding is duidelijk: Borhave moet winnen!

 

De laatste wedstrijd dateert al van 25 januari toen Borhave op bezoek moest bij de regerend landskampioen VOC in Amsterdam. Ook al een spannende wedstrijd, waarin de Bornse dames zelfs met zeven doelpunten voor kwamen. Toch kwamen de Amsterdammers langszij en in de slotfase zelfs op weer op voorsprong. Uiteindelijk wist Borhave er nog een gelijk spel uit te slepen en ging het met één punt op zak weer huiswaarts. Dat gevoel was fantastisch en hopelijk kunnen ze dat tot en met zaterdag vasthouden.

 

De wedstrijd in sporthal ’t Wooldrik begint zaterdag om 20.00 uur.

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG JANUARI 14.30 UUR DAMES APOLLO 8 - SLIEDRECHT SPORT

Apollo 8 gaat voor revanche

 

17 januari 2020 - Het is nog maar twee dagen geleden dat Apollo 8 in een bloedstollende halve finale van de beker nipt verloor van landskampioen Sliedrecht Sport. Tijd om te herstellen is er niet, want zondag spelen de dames opnieuw tegen Sliedrecht Sport, maar nu in de reguliere competitie. “We hebben twee dagen geleden enorm goed gespeeld. Als je dan de finish ziet en het net niet haalt, zorgt dat -ondanks het fantastische spel dat we hebben laten zien- voor een teleurstellend gevoel”, zegt trainer/coach Bart Oosting terugkijkend op de verloren wedstrijd van afgelopen woensdag.

 

Het team moet de rug zien te rechten want zondagmiddag moeten ze er weer staan: “We hebben een dag rust genomen om de wedstrijd fysiek en mentaal te kunnen verwerken van de ruim twee uur durende marathonwedstrijd. Vanavond zullen we voorafgaand aan de afsluitende training weer vooruit gaan kijken. Zondag zullen we klaar zijn om opnieuw de strijd aan te gaan met Sliedrecht Sport.

 

Het nieuwe duel begint zondagmiddag om 14.30 uur in sporthal De Veste.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 19 JANUARI 13.30 UUR BORHAVE - VZV

Borhave begint zondag met goede moed

 

16 januari 2020 - Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie hebben de meiden van Borhave geen makkelijke tegenstanders voor de boeg. Komende zondag treffen ze VZV thuis. VZV doet goede zaken en heeft afgelopen weekend zelfs met 30-26 gewonnen van VOC, de koploper. Voor de Bornse dames is het een belangrijke wedstrijd. Momenteel staan ze op plek 8 met 10 punten, drie ploegen staan er vlak boven met 11 punten. Het belooft dus een spannende slotfase in de reguliere competitie te worden. Na de laatste drie wedstrijden is het duidelijk wie er gaan spelen in de kampioenspoule en wie er gaat spelen in de degradatiepoule.

 

Borhave wil er in elk geval alles aan doen om nog bij de top-6 te komen. Een lastige opgave, want de komende tegenstanders staan momenteel op de plaatsen 1, 3 en 4. Maar niets is onmogelijk. Dat bleek ook afgelopen zondag in Limburg, toen Borhave tegen V&L met een eindstand van 31-31 een punt in de wacht sleepte. Het gaat dus met goede moed de wedstrijd in.

 

De wedstrijd in ’t Wooldrik begint zondag om 13.30 uur.

www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: DONDERDAG 20.00 UUR DAMES APOLLO 8 - SET-UP ’65

Revanchegevoelens bij Apollo 8

 

8 januari 2020 - Donderdagavond om 20.00 uur speelt Apollo 8 in Borne de derby tegen Springendal Set-Up ’65. Voor de Bornse dames is dit de eerste thuiswedstrijd in vier weken tijd en is het extra fijn om weer te mogen volleyballen voor eigen publiek. Dat dit dan ook gelijk een Twentse derby tegen het Ootmarsumse Springendal Set-Up ’65 is, maakt de wedstrijd natuurlijk nog leuker.

 

Apollo 8 heeft het goed gedaan in de eerste helft van het seizoen en staat nu met maar liefst 26 punten op een verdienstelijke derde plek in de eredivisie. Springendal Set-Up ‘65 staat op een vijfde plek met 16 punten. Het verschil van tien punten zegt echter niets over het toekomstige duel tussen de streekgenoten. Een kleine terugblik leert namelijk dat Apollo 8 in Ootmarsum hard onderuitging met 3-1. Waar Apollo 8 er donderdagavond alles aan zal doen om zich te revancheren, zal Set-Up ‘65 zich kranig weren om haar plek in de kampioenspoule te verstevigen. Het belooft een interessant duel te worden want de inzet is hoog en zo'n derby, ja die willen beide teams liever winnen dan verliezen.

 

De wedstrijd begint om 20.00 uur in De Veste in Borne.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 5 JANUARI BORHAVE - SEW

Borhave wil eerdere nederlaag rechtzetten

 

2 januari 2020 - Zaterdag 14 december speelde Borhave de laatste wedstrijd van 2019 tegen Voorwaarts. Helaas is er verloren met 26-21. Dat was een zure nederlaag, want de punten waren zeker belangrijk. Maar met opgeheven hoofd zijn de meiden weer doorgegaan met trainen, en hebben ze 2019 gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje.

 

De eerste zondag van 2020 ontvangt Borhave de nummer 8 van de ranglijst SEW. In deze belangrijke wedstrijd willen de Bornse dames er alles aan doen om de punten in Borne te houden en de nederlaag van eerder dit seizoen recht te zetten. Tussen alle feestdagen door is Borhave alweer een week lang hard aan het trainen voor deze wedstrijd.

 

Het duel in ’t Wooldrik begint komende zondag om 13.30 uur.

www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: WOENSDAG 11 DECEMBER DAMES APOLLO 8 - DROS ALTERNO

Trainer Oosting: 'We moeten een goede wedstrijd neerzetten'

 

9 december 2019 - Op woensdag 11 december speelt Apollo 8 dames 1 thuis tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. Slechts twee weken geleden stonden Apollo 8 en Dros Alterno nog tegenover elkaar in de bekercompetitie. Toen wisten de meiden van Apollo 8 een klinkende 3-0 overwinning te boeken op de ploeg uit Apeldoorn. Echter, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, en dat is in dit geval ook zo.

 

Thijs Oosting geeft aan: "Alterno miste twee weken geleden een aantal dragende speelsters. Dit betekent dat we komende woensdag dus een goede wedstrijd moeten neerzetten om hopelijk alle punten in Borne te kunnen houden."

 

Op exact de helft van de competitie staat de ploeg uit Borne op een mooie derde plek in de ranglijst, een plek die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Bart Oosting: "Dat is ook de doelstelling voor de eerste helft van de competitie. De onderlinge verschillen zijn niet zo groot en wij zijn erop gebrand om de huidige plek op de ranglijst te behouden."

 

De wedstrijd start woensdagavond om 20.00 uur in sporthal De Veste.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 8 DECEMBER ACHILLES'12 - NEO

Affiche met een traditioneel tintje

 

6 december 2019 - In het seizoen 2007-2008 troffen Achilles’12 en NEO elkaar voor het laatst, ook in de tweede klasse. De roodhemden hebben een tijdlang een wat mindere reputatie gehad omdat de club met de geldbuidel zou rammelen. Dat gemor is inmiddels al lang verstomd, hoewel de selectie van de mannen van het Wilbert nog wel een aantal niet-Achilles-mensen herbergt. Bijzonder was de overstap van drie basisspelers van ATC’65 naar de ploeg van Jeffrey de Visscher. Het kwam Achilles uiteraard goed uit, omdat de selectie juist wat was uitgehold door de oprichting van het zaterdagprestatieteam waarin relatief vaste waarden als Ritmeester, Wiersma en Wolters zijn gaan spelen.

 

NEO speelde zondag voor de vijfde keer gelijk en tegen SDC’12 was dat een terechte uitslag van een duel in een erg hoog tempo. Waar NEO mazzelde in de laatste fase had het eerder een aantal riante mogelijkheden onbenut gelaten. Achilles pakte met de knappe 3-0 in Schalkhaar de tweede overwinning op rij en zal erop gebrand zijn de in hun ogen matige start van dit seizoen een wending te geven, zeker gezien het feit dat de ploeg vorig seizoen bijna kampioen werd.

 

Achilles’12 - NEO, altijd een bijzondere krachtmeting. De wedstrijd op sportpark ’t Wilbert in Hengelo begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 8 DECEMBER BVV BORNE - SAASVELDIA

BVV Borne wil aansluiting behouden

 

6 december 2019 - De selectie van trainer Rob Bakker is na een redelijke start in de derde klasse A momenteel wat minder gelukkig. Na een reeks van vijf nederlagen staat Borne momenteel op de 13e plaats. Tot de winterstop zijn er nog twee wedstrijden en het is uiterst belangrijk om de aansluiting met de middenmoot te behouden. De groep heeft de laatste wedstrijden weer een stijgende lijn laten zien en zal er alles aan doen om de nodige punten te halen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten.

 

Saasveldia is terug te vinden op de zesde plek en een stabiele middenmoter. De groep van Remco Weusthof heeft wisselde resultaten en verloor afgelopen weekend nipt van koploper Grol. Ook deze ploeg zal met een goed resultaat de winterstop in willen gaan. In het verleden zijn er schitterende en spannende wedstrijden tussen beide teams gespeeld.

 

Lukt het Borne om nog voor de winterstop de weg omhoog in te slaan? Zondag weten we meer . De wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 8 DECEMBER BORHAVE - VOLENDAM

Borhave heeft wat goed te maken

 

4 december 2019 - Na een vrij weekend vanwege het WK van het Nederlands handbalteam mag Borhave dames 1 komend weekend weer aantreden tegen de nummer 6 op de ranglijst Volendam. De ploeg komt dit seizoen voor het eerst uit in de eredivisie, ze draaien goed mee want ze hebben net als Borhave 8 punten.

 

Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Borhave heeft nog wat goed te maken tegen de club uit Volendam, daar werd immers verloren met 30-26. Maar de meiden gaan met goede moed de wedstrijd in en zullen er alles aan doen om de punten in Borne te houden. En alle support is daarbij meer dan welkom. Het zijn belangrijke punten om mee te kunnen draaien in de kampioenspoule die bestaat uit de bovenste zes plekken.

 

De wedstrijd in 't Wooldrik begint zondagmiddag om 13.30 uur.

(foto: © Herman Zandhuis) - www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 1 DECEMBER DAMES APOLLO 8 - FAST

Coach Oosting: 'We zijn er klaar voor'

 

29 november 2019 - Met een overtuigende 3-0 overwinning op Dros/Alterno wist Apollo 8 zich vorig weekend gemakkelijk te plaatsen voor de kwartfinale van de nationale beker. De tegenstander is dan FAST dames 1, net zoals aanstaande zondag in de reguliere competitie.

 

Het team uit Gennep en Apollo 8 zitten beide in een winning mood en ook gezien de stand belooft het een interessante wedstrijd te worden. Apollo 8 staat namelijk derde met twaalf punten en FAST bezet de zesde plek met tien punten.

 

Coach Thijs Oosting blikt alvast vooruit naar de wedstrijd van aanstaande zondag: “Zondag spelen we tegen FAST. Dit team staat slechts twee punten achter ons en heeft een geroutineerd team. Bij ons is iedereen gelukkig weer hersteld. We zijn er klaar voor om alle punten in het Bornse te houden.”

 

De wedstrijd in De Veste begint zondagmiddag om 14.30 uur.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 1 DECEMBER NEO - SDC’12

Strijd om de derde plek

 

29 november 2019 - Door het gelijke spel van de zwartwitten bij Eilermark en de winst van SDC’12 op Wijhe’92 zijn NEO en de ploeg uit Denekamp op gelijke hoogte gekomen, waarbij het doelsaldo van NEO een fractie beter is. NEO en SDC hebben elkaar de laatste jaren niet getroffen in competitieverband. SDC degradeerde in het seizoen 2014-2015 uit de tweede klasse, maar toen speelde NEO nog in de vierde. De fusieclub maakte het seizoen erna op overtuigende wijze meteen de stap weer omhoog en zoals bekend deed NEO er nog een aantal jaren over om in de tweede klasse terecht te komen.

 

SDC’12 kreeg er met Stef van der Velden een aardige aanwinst bij. De ervaren spits is samen met Jouri Mensink, de topscorer van 2J, een plaag voor elke verdediging en met name in de omschakeling dodelijk. De ploeg van Mark Wijnreder (zie foto ©SDC'12) won thuis alle duels en verloor de uitwedstrijden bij Columbia en Barbaros, voorwaar geen schande. De wedstrijd bij Vogido eindigde in een remise.

 

NEO en SDC’12 zijn de bovenste ploegen van een serie clubs die op het oog lijdzaam dienen toe te kijken hoe Suryoye en Columbia om de titel gaan strijden, maar er zijn meer prijzen te verdelen in een seizoen en nogal wat clubs hebben de ambitie uitgesproken daarvoor te willen gaan strijden…

www.rksvneo.nl

 

VOORBESCHOUWiNG: ZATERDAG 23 NOVEMBER ACHTSTE FINALE APOLLO 8 – DROS-ALTERNO

Volleybaldames klaar voor nieuw bekeravontuur

 

22 november 2019 - Op zaterdag 23 november spelen de volleybaldames van Apollo 8 de achtste finale van de nationale beker. Een kleine terugblik leert ons dat de dames vorig seizoen een ontzettend succesvol bekeravontuur kenden waar ze maar liefst een zilveren medaille aan over wisten te houden.

 

Morgen staan ze in een nieuw bekeravontuur tegenover Dros-Alterno, de lantaarndrager van de eredivisie. Trainer/coach Thijs Oosting over de wedstrijd van zaterdag: “Komend weekend spelen we in de achtste finale van de nationale beker tegen eredivisionist Dros-Alterno uit Apeldoorn. In de competitie wisten we de uitwedstrijd met 3-1 te winnen. Emma Bredewoud is gelukkig weer helemaal hersteld van een enkelkwetsuur, helaas staat daar de afwezigheid van spelverdeelster Manon van ‘t Rood tegenover.”

 

Benieuwd hoe de wedstrijd verloopt? Om 15.30 uur wordt de eerste bal geserveerd in sporthal de Veste. De winnaar van deze wedstrijd komt tegenover de winnaar van Fast vs. Peelpush in de kwartfinale te staan.

www.apollo8.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 24 NOVEMBER EILERMARK - NEO

Zwartwitten treffen in Glanerbrug een oude bekende

 

22 november 2019 - NEO gaat komende zondag naar de Ekersdijk in Glanerbrug, waar Eilermark de opponent is. Bij de gastheren staat Wesley Sanders al een poosje voor de groep en dat zal volgend seizoen ook zo zijn.

 

De spelersgroep heeft echter, net als bijna elk jaar, weer een ware metamorfose ondergaan. Smaakmaker Yannik de Vries was ook eigenlijk al vertrokken, naar Excelsior ’31, maar stopte al in Rijssen voordat er een bindende wedstrijd gespeeld was en kon daarom terugkeren naar de club waarbij hij vorig jaar zoveel furore maakte. De ploeg heeft op dit moment negen punten uit acht duels.

 

NEO liet tegen Quick’20 zien dat het in een goede vorm steekt. In grote delen van het bekerduel waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en met wat meer scherpte voor de goal was de voorsprong bij rust groter geweest dan 1-0. Dat Quick’20 er uiteindelijk een winst na strafschoppen uit wist te peuren was nauwelijks verdiend te noemen. Bij NEO zijn Mauro Lohuis en Rick ten Tusscher weer op de weg terug na blessures en met name de topscorer van vorig jaar heeft helaas nog maar weinig kunnen spelen.

www.rksvneo.nl

 

VOORBESCHOUWING: HOOFDKLASSER QUICK'20 VRIJDAGAVOND IN BORNE

NEO wacht mooie bekeruitdaging

 

14 november 2019 - De terugkeer van NEO in de tweede klasse verloopt tot nu toe voortreffelijk. Het team van Jan Willem van Holland is na acht wedstrijden nog steeds omgeslagen en heeft al vijf keer gewonnen ook. Komende vrijdagavond echter gaat het om de KNVB-beker, waarin NEO inmiddels de knock-outfase heeft bereikt. Met Quick’20 heeft het meteen een zeer aantrekkelijke tegenstander geloot. Aantrekkelijk op twee gebieden, want behalve dat het leuk is je te meten met een hoofdklasser, komt Bob Peterman, de oud-goalie van NEO, uit voor de Vondersweijde-club. De gedreven doelman uit Zenderen heeft zich meteen een basisplek veroverd in de hoofdmacht van het zwart-witte voetbalbolwerk.

 

Na de tamelijk kansloze degradatie van vorig jaar presteert Quck’20 dit jaar nog wisselvallig en staat maar een paar plekken boven de gevarenzone. Er wordt veel gelijkgespeeld en dat schiet niet zo hard op wat betreft het bij elkaar sprokkelen van punten. De selectie van Quick is deels ‘eigen kweek’, maar herbergt ook diverse spelers die bij andere clubs zijn opgeleid. Met aanvaller Cem Köse van Excelsior ’31 is dit seizoen een zeer ervaren rot aangetrokken. En NEO? Met mensen als Douwe Everink, Wessel Bom en Frank Valley vult het op een voortreffelijke wijze de gaten op die eerder in de selectie ontstonden.

 

Alle kans op een boeiend en sportief duel dus. De wedstrijd aan de Twickelerblokweg begint vrijdagavond om 19.30 uur.

www.rksvneo.nl

 

ZATERDAGAVOND IN 'T WOOLDRIK: BORHAVE - DSVD

Dé Twentse handbalderby in Borne

 

13 november 2019 - Komende zaterdagavond, 16 november, staat om 19.30 uur in sporthal ’t Wooldrik dé grote Twentse handbalderby op de sportagenda: Borhave-DSVD. De wedstrijd tussen de nummer zeven (Borhave) en de nummer negen (DSVD) van de Nederlandse dames eredivisie gaat natuurlijk om de broodnodige punten, maar is daarnaast ook vooral een wedstrijd tussen twee buurverenigingen.

 

Maak kennis met het dynamische handbalspel uitgevoerd op landelijk topniveau, gewoon in

Borne. Proef ook de gezonde rivaliteit tussen de ploegen en de supportersgroepen. Want ondanks deze rivaliteit overheerst respect en gezelligheid. Hard maar fair, samen de sport beleven, dat is handbal. Kom op tijd want de verwachting is dat er veel publiek op de wedstrijd zal afkomen.

www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 9 NOVEMBER NEO - VOGIDO

Pakt NEO opnieuw drie punten?

 

6 november 2019 - Vogido kent een moeizame start dit seizoen. Uit zeven duels werd maar één schamel puntje gehaald en dat was in de thuiswedstrijd tegen SDC’12. Het grootste probleem lijkt te liggen in het scorend vermogen, want tot nu toe kon het net van de tegenstander nog maar vier keer bollen.

 

NEO pakte tegen Wijhe ’92 opnieuw een driepunter en ondanks dat de krachtsverschillen niet zo heel groot waren hadden de mannen van Van Holland wel de meeste mogelijkheden en het meeste balbezit en kon de lucky goal van Jochem Stam wel als verdiend worden bestempeld. Door die zege alsmede de nederlaag van SDC’12 schoof NEO een plaatsje op op de ranglijst, achter de topfavorieten Suryoye en Columbia die komende zondag uit zullen gaan maken wie de eerste periodetitel pakt en dus minimaal verzekerd is van nacompetitie.

 

Het zou mooi zijn als NEO tegen Vogido nog een keer drie punten aan het totaal kan toevoegen om dan met een goed gevoel toe te leven naar de mooie bekerontmoeting tegen Quick’20 op vrijdagavond 15 november. De ploeg van Marcel Degenaar zal het aan de andere kant wel een keer tijd vinden dat er een zege wordt geboekt en wellicht zien ze daar tegen NEO de mogelijkheden voor.

 

De wedstrijd op 't Wooldrik begint zondag om 14.00 uur.