Voorbeschouwingen

VOORBESCHOUWING: HOOFDKLASSER QUICK'20 VRIJDAGAVOND IN BORNE

NEO wacht mooie bekeruitdaging

 

14 november 2019 - De terugkeer van NEO in de tweede klasse verloopt tot nu toe voortreffelijk. Het team van Jan Willem van Holland is na acht wedstrijden nog steeds omgeslagen en heeft al vijf keer gewonnen ook. Komende vrijdagavond echter gaat het om de KNVB-beker, waarin NEO inmiddels de knock-outfase heeft bereikt. Met Quick’20 heeft het meteen een zeer aantrekkelijke tegenstander geloot. Aantrekkelijk op twee gebieden, want behalve dat het leuk is je te meten met een hoofdklasser, komt Bob Peterman, de oud-goalie van NEO, uit voor de Vondersweijde-club. De gedreven doelman uit Zenderen heeft zich meteen een basisplek veroverd in de hoofdmacht van het zwart-witte voetbalbolwerk.

 

Na de tamelijk kansloze degradatie van vorig jaar presteert Quck’20 dit jaar nog wisselvallig en staat maar een paar plekken boven de gevarenzone. Er wordt veel gelijkgespeeld en dat schiet niet zo hard op wat betreft het bij elkaar sprokkelen van punten. De selectie van Quick is deels ‘eigen kweek’, maar herbergt ook diverse spelers die bij andere clubs zijn opgeleid. Met aanvaller Cem Köse van Excelsior ’31 is dit seizoen een zeer ervaren rot aangetrokken. En NEO? Met mensen als Douwe Everink, Wessel Bom en Frank Valley vult het op een voortreffelijke wijze de gaten op die eerder in de selectie ontstonden.

 

Alle kans op een boeiend en sportief duel dus. De wedstrijd aan de Twickelerblokweg begint vrijdagavond om 19.30 uur.

www.rksvneo.nl

 

ZATERDAGAVOND IN 'T WOOLDRIK: BORHAVE - DSVD

Dé Twentse handbalderby in Borne

 

13 november 2019 - Komende zaterdagavond, 16 november, staat om 19.30 uur in sporthal ’t Wooldrik dé grote Twentse handbalderby op de sportagenda: Borhave-DSVD. De wedstrijd tussen de nummer zeven (Borhave) en de nummer negen (DSVD) van de Nederlandse dames eredivisie gaat natuurlijk om de broodnodige punten, maar is daarnaast ook vooral een wedstrijd tussen twee buurverenigingen.

 

Maak kennis met het dynamische handbalspel uitgevoerd op landelijk topniveau, gewoon in

Borne. Proef ook de gezonde rivaliteit tussen de ploegen en de supportersgroepen. Want ondanks deze rivaliteit overheerst respect en gezelligheid. Hard maar fair, samen de sport beleven, dat is handbal. Kom op tijd want de verwachting is dat er veel publiek op de wedstrijd zal afkomen.

www.borhave.nl

 

VOORBESCHOUWING: ZONDAG 9 NOVEMBER NEO - VOGIDO

Pakt NEO opnieuw drie punten?

 

6 november 2019 - Vogido kent een moeizame start dit seizoen. Uit zeven duels werd maar één schamel puntje gehaald en dat was in de thuiswedstrijd tegen SDC’12. Het grootste probleem lijkt te liggen in het scorend vermogen, want tot nu toe kon het net van de tegenstander nog maar vier keer bollen.

 

NEO pakte tegen Wijhe ’92 opnieuw een driepunter en ondanks dat de krachtsverschillen niet zo heel groot waren hadden de mannen van Van Holland wel de meeste mogelijkheden en het meeste balbezit en kon de lucky goal van Jochem Stam wel als verdiend worden bestempeld. Door die zege alsmede de nederlaag van SDC’12 schoof NEO een plaatsje op op de ranglijst, achter de topfavorieten Suryoye en Columbia die komende zondag uit zullen gaan maken wie de eerste periodetitel pakt en dus minimaal verzekerd is van nacompetitie.

 

Het zou mooi zijn als NEO tegen Vogido nog een keer drie punten aan het totaal kan toevoegen om dan met een goed gevoel toe te leven naar de mooie bekerontmoeting tegen Quick’20 op vrijdagavond 15 november. De ploeg van Marcel Degenaar zal het aan de andere kant wel een keer tijd vinden dat er een zege wordt geboekt en wellicht zien ze daar tegen NEO de mogelijkheden voor.

 

De wedstrijd op 't Wooldrik begint zondag om 14.00 uur.

 

Advertenties
(Uw banner hier?)