In Nieuwegein werden dinsdag de prijzen uitgereikt die behoren bij de Nationale Slagerswedstrijd 2019-2020. Een jaarlijks terugkerend evenement voor vele slagers in ons land die zich met hun producten willen meten met de allerbesten. Zo ook Albin en Saskia Rikkerink die anderhalf jaar geleden het stokje overnamen van Gerrit Rensink, de Keurslager in Borne. Hun rit naar Nieuwegein bleek niet tevergeefs. Ze wonnen maar liefst twee keer goud met ster en nog eens eenmaal ‘gewoon’ goud. Waarmee ze zich mochten uitroepen tot Nederlands kampioen gekookte, gebraden en gegrilde vleeswaren.
'We willen een naam hoog houden'
De komende dagen staat de grote beker te pronken in hun Keurslagerij aan de Nieuwe Kerkstraat. ‘Ja natuurlijk, hier zijn we enorm trots op”, aldus Albin. “We hebben van Gerrit een hele een mooie slagerij overgenomen en van meet af aan gezegd de naam Rensink hoog te willen houden. En als je dan door vakdeskundigen en consumentenvertegenwoordigers met drie keer goud wordt beloond, dan is dat voor ons een hele mooie bevestiging.”
Keuringsrapport
Het goud met ster wonnen ze in de categorieën Grillworst kaas-ui en Seizoensgebraad; het Kalfscervelaat kreeg goud plus nog eens een speciale vermelding omdat het de allereerste keer was dat cervelaat meedong om de prijzen. Saskia: “Cervelaat zoals wij het maken is gewoonweg uniek in ons land.” Ze laat een keuringsrapport zien, waarin zichtbaar wordt hoe gedetailleerd de jury in haar beoordeling te werk gaat. Op ruim 50 punten wordt ‘de lat erlangs’ gelegd. “En als dan onder de streep het maximaal aantal te behalen punten prijkt, ja dan glim je wel even van trots”, aldus beiden in koor. (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.