‘Winkelhart om trots op te zijn’
NATHALIE BAARTMAN BRENGT EEN LOFZANG OP ‘BOORN’

‘Winkelhart om trots op te zijn’

Donderdagmorgen om 11 uur was het zover. Het vernieuwde winkelhart van Borne werd officieel in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van gedeputeerde Monique van Haaf, burgemeester Gerard van den Hengel, wethouder Michel Kotteman en tal van andere genodigden werd de laatste van de drie bomen op haar plek gezet. Plaats van handeling was het pleintje tussen Bakkersteeg en Nijstad, daar waar de schildpad al een week eerder haar domicilie koos. Het feestelijke toetje kwam van Nathalie Baartman, die op een voor haar bekende wijze een lofzang bracht op haar ‘oale Boorn’.

 

Sneeuwbaleffect

Natuurlijk ging de opening gepaard met veel lovende woorden. Er werd teruggeblikt en vooruitgekeken en in alle toespraakjes viel het woord ‘trots’ te beluisteren. Dorpsmanager Ruben Baartman bijvoorbeeld was trots op het sneeuwbaleffect dat door de vernieuwing van de winkelpanden ontstaat. “Ook de ondernemers zelf worden enthousiast en doen er alles aan hun winkels op te frissen”, zo zei hij. Ook vertelde hij dat er binnenkort nog meer groen wordt geplant en dat er, naast de schildpad, ook nog enkele andere speeltoestellen zullen volgen.

 

Ook Michel Kotteman was trots. “Trots omdat we in 2010 al hebben bepaald dat we voor Borne een masterplan moeten hebben, dat op de Bornse leest is geschoeid. Daar hebben we ruim 2 miljoen in geïnvesteerd en dat levert nu een levendig centrum op. Een centrum waarin relatief weinig leegstand is. Ook zijn we blij met de impuls van buitenaf, zoals van de provincie. Eendrachtig samenwerken kan tot mooie dingen leiden”, aldus de wethouder.

 

‘Hartstikke goed op weg’

En Monique van Haaf, gedeputeerde van de Provincie Overijssel (foto hierboven samen met Michel Kotteman) kon haar toehoorders vertellen dat ‘Borne hartstikke goed op weg is’. “Er is veel afstemming met winkeliers, bewoners en andere partijen en daar doet de provincie graag aan mee. Dit is een nieuwe stap op weg naar de toekomst en ik zou willen zeggen: vooral doorgaan!” zo besloot ze.

 

Nathalie Baartman viel de eer te beurt de eerste van een aantal raamstickers te onthullen, waarop het DNA van Borne zichtbaar wordt. In een humoristisch woordje begon ze met te vertellen dat het allemaal heel mooi is geworden, waarna ze op haar Baartmans’ verder ging door een oproep te doen aan alle inwoners om toch vooral maar in Borne te kopen en niet via internet. Borne is mooi, Borne is een ontmoetingsplek. Er is altijd wel iemand om mee te kletsen. Ja, ik ben trots op dit dorp.” Tot slot onderstreepte ze haar warme gevoel door een onvervalste Twentse lofzang te brengen op haar ‘Boorn’. De verraste aanwezigen haakten, zij het soms wat schoorvoetend, in. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 08 nov 2019
Het geheel is echt mooi geworden en een pluim op de hoed van de BBO, projectontwikkelaars, gemeente en provincie! Chapeau! Inderdaad de opkomst viel tegen... en het schildpadje en de betekenis ervan is mij ontgaan .... De volgende keer een bijtje misschien?
Max De Mooij Senior — 07 nov 2019
Beetje zielige boel. Wat een matige opkomst. Winkeliers te druk met de handel? BBO te druk met andere dingen? Had het dan in ieder geval op woensdagochtend gedaan, dan waren er nog wat figuranten geweest die je had kunnen verleiden met koffie en krentenwegge... Nu ziet het eruit als een inside feestje. Of was de datum afhankelijk van de agenda van de gedeputeerde? Heel jammer!
Lichtgeel hesje — 07 nov 2019
"Eendrachtig samenwerken kan tot mooie dingen leiden”, aldus de wethouder.". Gezien het schaamteloze achterkamertjespolitiek-optreden door het College en de 3 Coalitie-partijen in de Begrotingsvergadering afgelopen dinsdag, denken zowel een deel van de Raad als de eigen-woningbezitters in Borne hier toch echt anders over. Wethouder: Keep on dreaming in your own political bubble!!
Hs — 07 nov 2019
Wat een belachelijke vertoning .Had de Bornse scholen uitgenodigd de jeugd moet juist aangetrokken worden om in de winkels te kopen en niet via internet Borne je hebt weer een kans laten liggen hier had je veel meer mee kunnen doen jammer..........
Jan Vos — 07 nov 2019
jammer dat het zo druk was

 

 

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021

Piekdagen voor Eurosport

De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
09-02-2021

Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren:...
05-02-2021