Grote ontvangst op Dorsetplein
VERKENNINGSPIETEN LOPEN ALVAST DE ROUTE

Grote ontvangst op Dorsetplein

Nadat de Verkenningspieten met ceremoniële taken zondagmorgen in alle vroegte het Rheineplein al omdoopten tot Pietenplein en daar helemaal losgingen om er vanaf komende zaterdag twaalf uur een groot opwarmingsfeest te kunnen vieren, begonnen ze aan het tweede deel van hun inspectietocht: de route. Want natuurlijk maakt de Goedheiligman na zijn aankomst in Borne van de gelegenheid gebruik om zoveel mogelijk kinderhandjes te schudden, het kleine grut een aai over de bol te geven en de grote mensen zo hier en daar vermanend toe te spreken dan wel een blik van herkenning te gunnen.

 

Dat zal, zo is de verwachting, dit jaar niet anders zijn. Al blijft het natuurlijk elk jaar weer spannend of de Intocht der intochten, met al die Pieten, met hun pakjeswagens, met de Bornse Harmonie en met álle anderen die Sint op zijn tocht begeleiden, wel door de smalle centrumstraten passen én of er dan wel voldoende ruimte is voor alle grote en kleine mensen om het hele spektakel van nabij mee te maken. En zo gingen de beide voorkijkers van het Pietenplein en de Bolkshoek de Nieuwe Kerkstraat in, op weg naar de Stephanuskerk, waar de Sint uit zijn auto zal stappen. “Daar luistert hij dan even naar de inmiddels gereedstaande blaaskapel om al wandelend zijn weg te vervolgen door de Grotestraat, op weg naar het Dorsetplein”, aldus de Pieten.

 

Helemaal los op het Dorsetplein

En net zoals op het Rheineplein gingen ze, eenmaal aangekomen bij de fontein op het Dorsetplein, weer helemaal los. In hun ogen én in die van de burgemeester, die op dat moment net doende was het waterwerk wat op te schonen, zou het daar de ideale plek moeten worden voor een groot podium. Met een bijbehorend feest natuurlijk, waar een dansgroep van Danceworkx van de partij is, waar ook de burgemeester met zijn ambtsketting om Sinterklaas officieel welkom zal heten en waar de bijna-jarige ook zélf het podium zal beklimmen om alle kinderen voor de allereerste keer hoogstpersoonlijk toe te spreken.

 

Volgens de Verkenningspieten is daarmee de cirkel voor Borne rond. “Akkoord bevonden!” riepen ze in koor. Nog even alle tijden op een rijtje: om 12.00 uur beginnen de Pieten met hun feestje op het Pietenplein. De Goedheiligman zal daar naar verwachting om 14.00 uur ook arriveren, waarna ze vrijwel direct aan hun intocht door het dorp beginnen. Rond half drie start presentator Mathhijs Jansen dan al met het grote ontvangstfeest op het Dorsetplein, waar het hoge bezoek tegen drie uur, half vier ook hoopt aan te komen. (JW/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
jamie — 14 nov 2019
ik vind het super leuk dat in borne gewoon sinterklaas gevierd kan worden

 

 

Bliksembezoek van Sint aan Borne

Rond het middaguur kwam de Goedheiligman dan toch aan in Nederland. Een aankomst die nogal wat...
14-11-2020

Bornse Hulp-Sint bij Op1 aan tafel

Zaterdag komt de Goedheiligman aan in Nederland. Traditioneel hét moment voor klein (en...
13-11-2020

Sinterklaas in crisistijd

We leven in onwezenlijke tijden. Het coronavirus beperkt ons aanzienlijk in het dagelijkse doen...
11-11-2020

De midwinterhoorn gaat weer klinken

De Boornse Mirreweenterhoornblazers laten hun hoorns weer klinken in de straten van Borne. Vanaf...
09-11-2020

Première Sinterklaasfilm op losse schroeven

‘Alles is anders’, de allereerste Twentse Sinterklaasfilm en gemaakt door...
04-11-2020

Woorden van troost

De zevende editie van de nagedachtenisavond Verbonden in Licht op de begraafplaats in Borne is...
24-10-2020