Vragen over situatie voormalige Landkroon
ONGERUSTHEID OMWONENDEN LEIDT TOT VRAGEN BORNE-NU

Vragen over situatie voormalige Landkroon

Al enige tijd is er geen bouwactiviteit meer bij het pand aan de Stationsstraat 70, bij Bornenaren vooral bekend als het voormalige Café Landkroon. De laatste uitbater, Grieks restaurant Zankas, vertrok er eind 2016 al. Daarna werd er enige tijd verbouwd, maar al tijden gebeurt er niets meer en dat roept de nodige vragen op bij omwonenden. Bovendien gaan er diverse, soms wilde, geruchten het dorp rond over de plannen met het gebouw. Geruchten die overigens niet bevestigd kunnen worden.

 

Nieuwe geruchten

Wel is helder dat begin 2018 een omgevingsvergunning is verleend voor de verbouw van het pand. Waarvoor precies is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk ging dat toen over het in oude staat terugbrengen van het historische pand met op de bovenverdieping één of twee woningen. Maar er is ook al eens sprake geweest van zorgwoningen in het pand. Borne-Nu heeft van omwonenden te horen gekregen dat er nu een plan zou zijn voor een appartementencomplex van vier lagen hoog, waarbij ook aangrenzende panden aan de Stationsstraat en de Dunantstraat betrokken zouden zijn.

 

Schriftelijke vragen

Borne-Nu stelt over de situatie schriftelijke vragen aan het college. Fractievoorzitter Henk van den Berg wil weten wat de status is van de omgevingsvergunning uit 2018, aan wie die is verleend, wie de huidige eigenaar en opdrachtgever zijn, waarom de verbouwing niet is voltooid en of er tussentijds een verzoek is ingediend voor de bouw van een appartementencomplex. Hij vraagt zich af of door het college restricties zijn gesteld aan de ontwikkeling vanwege de historische waarde en hoe lang men de huidige situatie wil laten voortduren. (AJ)

 

(De eigenaar van het pand heeft zich naar aanleiding van dit artikel bij BorneBoeit gemeld. Binnenkort zijn verhaal)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Rene — 20 nov 2019
In oude eer herstellen. Er is in de Stationstraat al genoeg veranderd.
T HUISKES — 20 nov 2019
Een mooi pand kan het zeker worden na restauratie - jammer dat er plannen zijn voor een appartementen complex. Een goed restaurant zou goed kunnen gedijen daar, na een Grieks restaurant en De Landkroon restaurant en cafetaria in het verleden.
Bartjens — 20 nov 2019
De dagbesteding voor ex psychiatrische patiënten die er is gepland, is al een wezenlijke aanslag op de horecafunctie. Waarom moet heel Borne een zorgopvang functie krijgen? Winkelgebied daar. Horecafunctie of winkel moet dus centraal staan?
Mathieu — 19 nov 2019
Dit historische pand moet bewaard blijven voor Borne! Zo spoedig mogelijk restaureren! Er zijn in het verleden zoveel prachtige panden gesloopt!
Bartjens — 19 nov 2019
Mooi typisch Bornsch pand. Van onschatbare waarde. Vorig jaar zelfs zonder dak, moet dus gewoon afgemaakt worden; dan maar door een nieuwe eigenaar. Geen gesmiespel dus daar.
Maikel van Gelseren — 19 nov 2019
@mark denk dat je positief hiernaar zou moeten kijken juist ter voorkoming van mogelijke achterkamertjes politiek. Durf te vragen zeg ik altijd maar...
mark — 19 nov 2019
ik denk dat Borne-NU graag weer in de media wil verschijnen. Laat aub dit pand weer in oude herstellen
w.g.kub — 19 nov 2019
achterkamertjespolitiek...…..toch niet weer?!
Maikel van Gelseren — 19 nov 2019
Persoonlijk vind ik het een erg goede zaak dat een lokale politieke partij de gang van zake in de gaten houdt. Het pand ziet er niet uit en is geen aanwinst voor het mooie vernieuwde centrum van Borne. Het nodigt in elk geval niet uit. Bovendien gaan de geruchten dat er een 4 laags appartementencomplex neergezet zou worden. Nou dat lijkt mij helemaal geen verbetering. En daar gaan volgens mij de vragen over; om de ongerustheid cq. bezorgdheid in de buurt weg te nemen.
mark — 19 nov 2019
@ Henk van den Berg. Waarom vraag je dit niet aan de aannemer die het zo achter gelaten heeft. Toevallig zitten jullie beide bij een muziekvereniging. Wiggers Timmerbedrijf was er bezig mocht u dat ook niet meer weten. Of was er niks beters in de media te melden door u. Hoe is het met de rondwegen verbindingsweg

Provincie deelt Borne oranje kaart uit

In het systeem van interbestuurlijk toezicht van provincie op gemeenten kleurt Borne oranje....
16-04-2021

‘Bricks, Bites en Behaviour’

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het diverse fracties nog niet helemaal...
06-04-2021

Verwarring en ongeloof over nieuw financieel beeld

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat een groot deel van de gemeenteraad maar...
31-03-2021

‘Borne blijft financieel gezond’

Na alle cijfers nog eens grondig doorgespit te hebben komt het college van burgemeester en...
26-03-2021

Keuzes voor ’t Wooldrik

De herontwikkeling van sportpark ’t Wooldrik is een van de grootste projecten die in de...
25-03-2021

College kiest voor intrekken bij Kulturhus

Het College stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke organisatie te gaan huisvesten in en...
25-03-2021