Lemerij Verhuur naar De Veldkamp
27-11-2019
MEDIO 2020 IS NIEUWBOUW OP 4.000 M2 AAN MORSELTOVEN GEREED

Lemerij Verhuur naar De Veldkamp

Lemerij Verhuur, dat sinds 1984 is gevestigd is aan de Woolderweg, gaat verhuizen. Het huidige pand, dat van origine een bedrijfsverzamelfunctie had en de afgelopen 35 jaar stukje bij beetje werd uitgebreid, voldoet niet langer aan de groei-eisen én dus aan de wensen van de eigenaren Jan en Ben Ellenbroek. Vandaar dat al enige tijd werd omgezien naar een nieuwe locatie. En die werd gevonden aan de Morseltoven op De Veldkamp. Na de bouwvak volgend jaar hopen de broers en hun medewerkers er operationeel te zijn.

 

Ommezwaai

“Ja, het kan raar lopen”, zegt Ben Ellenbroek ietwat verontschuldigend. “Mijn vader had hier vroeger zijn aannemersbedrijf en toen ik in 1984 voorzichtig begon met het verhuren van wat materialen werd er nogal vreemd tegenaan gekeken. Voor die tijd was het vooral een kwestie van ‘even lenen’. Dat kon gewoon niet langer, vandaar de ommezwaai.” Een ommezwaai die de broers geen windeieren heeft gelegd, want inmiddels telt het verhuurbedrijf zo’n 30 medewerkers en is het, behalve in Borne, ook gevestigd in Almelo en Hengelo, dat vooral als logistiek centrum dienstdoet.

 

Volgens de 57-jarige Ben Ellenbroek werd het huisvestingsprobleem in Borne steeds nijpender. “Wij krijgen steeds meer machines en apparatuur voor de verhuur, kunnen niet goed laten zien wat we allemaal in huis hebben en bovendien werkt het nogal inefficiënt met alle ruimtes en trappen.” Op De Veldkamp krijgen Ellenbroek en de zijnen een perceel van 4.000 m2, twee keer zoveel als nu aan de Woolderweg, en bovendien wél veel efficiënter. De helft van het energieneutrale gebouw zal bestaan uit drie etages, het andere deel betreft een grote hal van 12 meter hoog, waar ook de hoogwerkers -een van de specialismen- goed uit de verf kunnen komen.

 

‘Mooie zichtlocatie’

“We moeten nu eenmaal meegaan met de huidige tijd”, zegt Ellenbroek. Onze klanten, zowel particulieren als het bedrijfsleven, willen graag kunnen kiezen, direct geholpen kunnen worden, verzekerd zijn van de beste machines en kunnen rekenen op deskundig advies. Dat onderscheidt De Lemerij bijvoorbeeld van de bouwmarkten. En dat moeten we vooral ook blijven stimuleren. Bovendien zitten we straks op een mooie zichtlocatie en is er meer dan voldoende parkeerruimte.”

 

Twee weken geleden is er een start gemaakt met de bouw van het energieneutrale gebouw, waar gebruik zal worden gemaakt van grondwarmte en zonne-energie. “Eigenlijk twee maanden te laat”, aldus Ellenbroek. “Een kievit die nog druk was op zijn nest, zat ons in de weg. Daarom konden we niet heien. Maar dat probleem heeft zich inmiddels vanzelf opgelost.” Op de vraag of de opvallende geel-blauwe kleuren straks ook weer zichtbaar zullen zijn, antwoordt Ellenbroek: “Natuurlijk, dat is ons huismerk geworden. Het kan wel niet mooi zijn, maar knalgeel is wel opvallend en bovendien heel veilig als je aan onze machines denkt. Dat houden we er dus in.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Harry Hesselink — 28 nov 2019
super mooie lokatie. proficiat
Harm Hoek — 28 nov 2019
Ziet er heel mooi en professioneel uit.
Veel succes Ben, Jan en medewerkers.
Groeten van Harm
Ruud Boers — 27 nov 2019
Mooie zaak ! Vriendelijke meedenkende mensen ik wens jullie veel succes op de nieuwe plek.

Krijgt Zenderen volgend jaar een heilige?

Op 3 november 1985 werd hij al door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Titus Brandsma, de...
29-11-2020

Nieuwe pastoor: ‘Ik ben wie ik ben…’

Vrijdagavond zal Jurgen Jansen tijdens een plechtige viering in de St. Stephanuskerk door...
27-11-2020

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
24-11-2020

Beekparkschool wordt uitgebreid

Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
18-11-2020

Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
18-11-2020

Gullimex verduurzaamt kantoordak

Het was vorig jaar zomer toen Gullimex bij pandeigenaar Wim Geul van Gully Vastgoed aanklopte om...
15-11-2020