Lemerij Verhuur naar De Veldkamp
27-11-2019
MEDIO 2020 IS NIEUWBOUW OP 4.000 M2 AAN MORSELTOVEN GEREED

Lemerij Verhuur naar De Veldkamp

Lemerij Verhuur, dat sinds 1984 is gevestigd is aan de Woolderweg, gaat verhuizen. Het huidige pand, dat van origine een bedrijfsverzamelfunctie had en de afgelopen 35 jaar stukje bij beetje werd uitgebreid, voldoet niet langer aan de groei-eisen én dus aan de wensen van de eigenaren Jan en Ben Ellenbroek. Vandaar dat al enige tijd werd omgezien naar een nieuwe locatie. En die werd gevonden aan de Morseltoven op De Veldkamp. Na de bouwvak volgend jaar hopen de broers en hun medewerkers er operationeel te zijn.

 

Ommezwaai

“Ja, het kan raar lopen”, zegt Ben Ellenbroek ietwat verontschuldigend. “Mijn vader had hier vroeger zijn aannemersbedrijf en toen ik in 1984 voorzichtig begon met het verhuren van wat materialen werd er nogal vreemd tegenaan gekeken. Voor die tijd was het vooral een kwestie van ‘even lenen’. Dat kon gewoon niet langer, vandaar de ommezwaai.” Een ommezwaai die de broers geen windeieren heeft gelegd, want inmiddels telt het verhuurbedrijf zo’n 30 medewerkers en is het, behalve in Borne, ook gevestigd in Almelo en Hengelo, dat vooral als logistiek centrum dienstdoet.

 

Volgens de 57-jarige Ben Ellenbroek werd het huisvestingsprobleem in Borne steeds nijpender. “Wij krijgen steeds meer machines en apparatuur voor de verhuur, kunnen niet goed laten zien wat we allemaal in huis hebben en bovendien werkt het nogal inefficiënt met alle ruimtes en trappen.” Op De Veldkamp krijgen Ellenbroek en de zijnen een perceel van 4.000 m2, twee keer zoveel als nu aan de Woolderweg, en bovendien wél veel efficiënter. De helft van het energieneutrale gebouw zal bestaan uit drie etages, het andere deel betreft een grote hal van 12 meter hoog, waar ook de hoogwerkers -een van de specialismen- goed uit de verf kunnen komen.

 

‘Mooie zichtlocatie’

“We moeten nu eenmaal meegaan met de huidige tijd”, zegt Ellenbroek. Onze klanten, zowel particulieren als het bedrijfsleven, willen graag kunnen kiezen, direct geholpen kunnen worden, verzekerd zijn van de beste machines en kunnen rekenen op deskundig advies. Dat onderscheidt De Lemerij bijvoorbeeld van de bouwmarkten. En dat moeten we vooral ook blijven stimuleren. Bovendien zitten we straks op een mooie zichtlocatie en is er meer dan voldoende parkeerruimte.”

 

Twee weken geleden is er een start gemaakt met de bouw van het energieneutrale gebouw, waar gebruik zal worden gemaakt van grondwarmte en zonne-energie. “Eigenlijk twee maanden te laat”, aldus Ellenbroek. “Een kievit die nog druk was op zijn nest, zat ons in de weg. Daarom konden we niet heien. Maar dat probleem heeft zich inmiddels vanzelf opgelost.” Op de vraag of de opvallende geel-blauwe kleuren straks ook weer zichtbaar zullen zijn, antwoordt Ellenbroek: “Natuurlijk, dat is ons huismerk geworden. Het kan wel niet mooi zijn, maar knalgeel is wel opvallend en bovendien heel veilig als je aan onze machines denkt. Dat houden we er dus in.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Harry Hesselink — 28 nov 2019
super mooie lokatie. proficiat
Harm Hoek — 28 nov 2019
Ziet er heel mooi en professioneel uit.
Veel succes Ben, Jan en medewerkers.
Groeten van Harm
Ruud Boers — 27 nov 2019
Mooie zaak ! Vriendelijke meedenkende mensen ik wens jullie veel succes op de nieuwe plek.

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023