Avondvullende show van Double6
27-11-2019
POPULAIR BORNS DUO IN DE HUID VAN SIMON & GARFUNKEL

Avondvullende show van Double6

Op 25 januari staat zang-gitaarduo Double6 met een avondvullend programma op de planken in het Kulturhus. Paul Homan en Rudi Oude Vrielink zijn in de lokale en regionale muziekscene zeker geen onbekenden. Al jaren zijn beide Bornenaren graag geziene gasten bij evenementen en feesten. “Maar meestal zijn we onderdeel van een programma. Nu zetten we zelf zo’n theaterprogramma op en dat maakt het wel heel spannend en ook wel een beetje kwetsbaar!” Die avond zal alles draaien om de muziek van de legendarische Simon & Garfunkel, die in de korte tijd van hun bestaan als duo onvergetelijke hits als Mrs. Robinson, The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water hebben nagelaten.

 

Paul Homan: “Ik ben eigenlijk met Simon & Garfunkel opgegroeid. Mijn moeder draaide het album al voordat ik wist wat een pick-up was. We hadden al één nummer in ons repertoire en het is prachtige muziek om te spelen.” Of het niet wat zou zijn om daar iets meer mee te doen? Rudi Oude Vrielink was in eerste instantie wat sceptisch. “Ik wilde eerst weten of ik dat wel kon”, klinkt het bescheiden. “Maar ik kwam erachter dat mijn achtergrond van klassiek- en flamingo-gitaarspel heel goed paste bij de gitaarsolo’s.”

 

Uitgebreid programma

Het idee was geboren en het brainstormen en invullen kon beginnen. “We zijn geen coverband en willen er wel onze eigen interpretatie aan geven. Eerst dachten we het klein te houden, bijna een huiskamerconcert, maar gaandeweg kwamen we tot de conclusie dat er zoveel dynamiek in die nummers zit, dat we er veel meer mee konden doen.” Ondertussen heeft Double6 het enthousiasme overgebracht aan een grote groep andere muzikanten. Basgitarist Erik Borst, percussionist Tonnie Wagelaar, een blazerssectie onder leiding van Marcel Bergboer en backing-vocals onder leiding van Peter Löbker. “Eigenlijk staan er straks allemaal professionals op het podium, behalve wij!”, kan Oude Vrielink erom lachen.

 

‘Hobby’

Rudi en Paul verdienen hun dagelijks brood buiten de muziek en omschrijven hun optredens dan ook in alle bescheidenheid als ‘hobby’. Het doet niet helemaal recht aan de alom gewaardeerde kwaliteit van hun gitaarspel en zang. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze sinds de oprichting in 2012 alleen het allereerste optreden zelf hebben geregeld (“Het nazomerfestival in de Stroom Esch. Ons debuut.”) en daarna vooral gevraagd worden. Zo treedt Double6 bijna standaard op bij evenementen als Borne op z’n Best en Verbonden in Licht en ook voor goede doelen wordt regelmatig een beroep op het duo gedaan. “Samen klinken we best aardig”, is het understatement.

 

25 januari in het Kulturhus

In ieder geval hebben ze samen veel plezier in het musiceren en nu met de voorbereidingen van het grote concert in januari. Dat was bij Paul Simon en Art Garfunkel wel anders. “Die konden elkaar niet luchten of zien. Wij kunnen juist goed samenwerken en hebben de grootste lol, met veel grappen en grollen”, zegt Paul. “Er is niets leuker dan muziek maken die je mooi vindt en dat wordt nog gewaardeerd ook”, voegt Rudi eraan toe.

 

Op 25 januari moet dat allemaal z’n apotheose krijgen in een avondvullende show, waarvan de kaartverkoop inmiddels al op volle toeren draait. De helft van de kaarten is al weg, terwijl er nog nauwelijks enige reclame voor gemaakt is. Als de voortekenen niet bedriegen en de populariteit van Double6 een maatstaf is, dan wordt het mutje vol voor een avond Simon & Garfunkel, met een flinke vleug Double6. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Arkink — 02 dec 2019
Aanbevolen! Wordt vast een mooi muzikaal optreden!

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024