Slager Jacobs gaat vega
28-11-2019
UITBREIDING ASSORTIMENT MET EIGENGEMAAKTE VEGETARISCHE PRODUCTEN

Slager Jacobs gaat vega

Vanaf deze week verkoopt Slagerij Traiteur Jacobs ook ambachtelijke vegetarische producten, naast het vleesassortiment. De vraag kwam steeds vaker. Van klanten die in het gezin een vegetariër hebben en zeker bij de cateringopdrachten, waar tegenwoordig bijna als vanzelfsprekend ook vegetarische hapjes gevraagd worden. “Je kunt dan wel een standaardproduct leveren, maar dat was van die eenheidsworst. Niks bijzonders en gewoon niet lekker. We moeten er wel achter kunnen staan. Ik verkoop goed vlees of geen vlees, een tussenweg is er niet. En die standaard wil je ook met vega overeind houden.”

 

Op een vakbeurs begin deze maand vonden Thomas Jacobs en zijn echtgenote Silke Slootheer eindelijk een basis waar ze wel mee verder konden. Het gaat om een nieuw product op tarwebasis van de firma Degens, dat als basis kan dienen voor de slagerij om de creativiteit op los te laten en zelf onderscheidende producten te maken. “Er zijn twee varianten: de ene heeft een bite zoals kippenvlees en de andere heeft meer een rundvleesstructuur. Echt heel erg smakelijk!”

 

Proeven in de winkel

Inmiddels wordt er volop geëxperimenteerd met diverse toepassingen. “Het is wel uitdagend. Je wilt mooie, unieke producten waar je een eigen draai aan hebt gegeven. Het is een creatief proces en uiteindelijk ondervind je pas wat succesvol is als je begint te verkopen. Het gaat er uiteindelijk om wat de consument wil.” Komende maand kunnen klanten in de weekenden de nieuwe vegetarische producten zelf proeven. De bedoeling is om wekelijks een andere special in de winkel aan te bieden.

 

Is het niet een hele stap voor een slager om ook een vegetarisch assortiment te voeren? “Vergelijk het maar met een bloemist die ook kunstbloemen verkoopt. En je moet met de tijd mee”, vindt Thomas Jacobs. “We gaan een andere weg in, dat is zeker. Hoe, is voor mij ook koffiedik kijken. Drie jaar geleden had ik ook niet gedacht dat vegetarisch zo’n grote vlucht zou nemen. Misschien is het een hype, maar je weet het niet. We weten wel zeker dat consumenten bewuster worden van wat ze eten en ook best een blokje om willen fietsen voor goede kwaliteit. Dat kan een mooi stuk vlees zijn of een ambachtelijk gemaakte en smakelijke vegetarische burger.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ookdatnog — 01 dec 2019
Vegatroep... da's nog ergens een interessante opmerking. Vlees is pas echt troep tegenwoordig. Als het het vlees niet is, dan is het wel de wijze waarop het gemaakt wordt of de desastreuze impact heeft op het milieu. Het zijn de niet-vleeseters die de "troep" van de vleeseters moet opruimen die eindeloos te moeten beargumenteren waarom vlees eten een schande zou moeten zijn.
Henk — 01 dec 2019
In mijn ogen mogen deze geen slagers meer genoemd worden.
Harmen — 30 nov 2019
Goed nieuws voor fexitariers
wgkub — 30 nov 2019
echt vlees.....of anders geen vlees, vegatroep
Ookdatnog — 29 nov 2019
Mooie ontwikkeling. Vegetarisch is zéker geen hype. Of de vegetariër de slagerij opzoekt is weer een heel andere vraag. Bolscher is daar in Twente al heel ver mee.

Succes!
Henk — 29 nov 2019
Een "slager" die voor de omschakeling staat. Tja

Stille koopzondag in Borne

Het zat allemaal niet mee tijdens de eerste koopzondag van de lente dit jaar in Borne. Het...
24-05-2020

Eindelijk weer koopzondag

Al enkele keren diende er een streep te worden gezet door de koopzondag in Borne. De...
21-05-2020

Kringloopwinkel open

Het was nog ver vóór 10.00 uur dinsdagmorgen, toen er al een lange rij wachtenden...
19-05-2020

Terrassen zijn er klaar voor

Bijna niets is in deze tijd nog zeker, maar toch… Vast staat in elk geval dat premier...
18-05-2020

Pien & Mats in andere handen?

Donderdagmorgen maakte Corine Munsterhuis haar besluit via de sociale media wereldkundig. Ze wil...
14-05-2020

Kringloop Borne opent op 19 mei

Medio maart stond de Kringlooporganisatie in de startblokken om vol trots haar nieuwe onderkomen...
11-05-2020