De ‘Hûskamer’ swingt op 7 en 8 december
15-JARIG BESTAAN EN HEROPENING VOORAL EEN PODIUM VOOR EN DOOR BORNE

De ‘Hûskamer’ swingt op 7 en 8 december

Volgend weekend viert het Kulturhus een bijzonder feestje. Het is dan inmiddels 15 jaar geleden dat deze plek van gemeenschapszin het licht zag in Borne. Bovendien werden de afgelopen zomermaanden gebruikt om het gebouw van buiten en vooral ook van binnen een forse opknapbeurt te geven. Of beter gezegd: te restylen en het nóg beter te laten aansluiten op haar doelstelling de huiskamer van Borne te willen zijn. “Een uitgelezen moment dus heel Borne te laten zien wat we in huis hebben en voor wie het is bedoeld”, aldus Laura Reymer.

 

‘Mooie afspiegeling’

Samen met de gebruikers van het Kulturhus stelde de programmeur een omvangrijk tweedaags feestprogramma samen. “Eigenlijk te veel om op te noemen, het kostte al moeite alles in deze twee dagen te proppen”, aldus Laura. ‘Maar tegelijkertijd is het wel een hele mooie afspiegeling geworden van alles wat hier gebeurt. Natuurlijk met heel veel muziekonderdelen, zoals koren, orkesten, bandjes en muziekschool, maar ook met tal van uiteenlopende workshops, presentaties en ontmoetingsmomenten met organisaties die van het Kulturhus gebruik maken.”

 

Het Kulturhus Festival begint zaterdag 7 december om 13.00 uur met een bijna zeven uur durend Muziekcafé, waarin rock- en bluesbands, popbands, singer-songwriters en een negenkoppige coverband laten horen en zien wat ze in huis hebben. ’s Avonds is er dan nog een muziekshow van The Fortunate Sons, een coverband van Creedence Clearwater Revival, die de integrale versie van hun Woodstock-optreden ten tonele voert. Hiervoor zijn toegangskaartjes noodzakelijk.

 

Extravaganza op zondag

De zondag is bestempeld als Extravaganza. Vanaf 10.30 uur begint de muziekschool de feestelijkheden dan al met een play-inn, terwijl Les Moustaches het weekend om ongeveer 18.30 uur muzikaal zal afsluiten. In de tussenliggende uren valt er dan, behalve van de eerdergenoemde onderdelen, te genieten van onder meer een Fifa’20 toernooi, een Tent van de Toekomst met allerlei elektronische snufjes, meerdere pop-up exposities en ook is er de uitreiking van de taartenbakwedstrijd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Sociaal Twente, dat minderbedeelde gezinnen een welverdiende vakantie wil aanbieden.

 

‘Volle bak dus”, aldus Reymer die stralend aangeeft dat de recente verbouwing nu al vele geluksmomenten heeft opgeleverd. “Het bruist in het Kulturhus, de sfeer en beleving zijn voelbaar geworden. En dat is precies wat we willen. Mensen moet zich hier thuis voelen, spelenderwijs van de ene verrassing in de andere rollen en waar mogelijk ook zelf een actieve rol gaan spelen. Het is onze taak dit te stimuleren, maar aan onze gebruikers en bezoekers het uiteindelijk te realiseren. Want zij maken de smaak!” (AJ/BM)

 

Het volledige programma van het Kulturhus Festival kun je hier downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Geen aanleiding wijziging vuurwerkbeleid’

In antwoord op schriftelijke vragen van het CDA naar aanleiding van de maatschappelijke...
19-02-2020

Grootschalige renovatie gemeentehuis nodig

Het gemeentehuis is gebouwd in 1988 en kent nu een aantal functionele en technische beperkingen....
19-02-2020

Wat wilt u dat BOP onderzoekt?

Het Borns Onderzoek Platform BOP is van start gegaan! Met het project, waarvoor BorneBoeit van...
15-02-2020

Meedenkers geven input voor toetsingskader

Zo’n 70 mensen gaven gehoor aan de oproep van de gemeente Borne om mee te denken over het...
12-02-2020

Reageren op BorneBoeit aangepast

Sinds kort is de procedure om een reactie te plaatsen onder artikelen op BorneBoeit gewijzigd....
08-02-2020

Jan Pierik: ‘Ik ben een familiemens’

Ruim een week geleden werd Jan Pierik door Andries Heidema, de Commissaris van de Koning,...
06-02-2020