De ‘Hűskamer’ swingt op 7 en 8 december
15-JARIG BESTAAN EN HEROPENING VOORAL EEN PODIUM VOOR EN DOOR BORNE

De ‘Hűskamer’ swingt op 7 en 8 december

Volgend weekend viert het Kulturhus een bijzonder feestje. Het is dan inmiddels 15 jaar geleden dat deze plek van gemeenschapszin het licht zag in Borne. Bovendien werden de afgelopen zomermaanden gebruikt om het gebouw van buiten en vooral ook van binnen een forse opknapbeurt te geven. Of beter gezegd: te restylen en het nóg beter te laten aansluiten op haar doelstelling de huiskamer van Borne te willen zijn. “Een uitgelezen moment dus heel Borne te laten zien wat we in huis hebben en voor wie het is bedoeld”, aldus Laura Reymer.

 

‘Mooie afspiegeling’

Samen met de gebruikers van het Kulturhus stelde de programmeur een omvangrijk tweedaags feestprogramma samen. “Eigenlijk te veel om op te noemen, het kostte al moeite alles in deze twee dagen te proppen”, aldus Laura. ‘Maar tegelijkertijd is het wel een hele mooie afspiegeling geworden van alles wat hier gebeurt. Natuurlijk met heel veel muziekonderdelen, zoals koren, orkesten, bandjes en muziekschool, maar ook met tal van uiteenlopende workshops, presentaties en ontmoetingsmomenten met organisaties die van het Kulturhus gebruik maken.”

 

Het Kulturhus Festival begint zaterdag 7 december om 13.00 uur met een bijna zeven uur durend Muziekcafé, waarin rock- en bluesbands, popbands, singer-songwriters en een negenkoppige coverband laten horen en zien wat ze in huis hebben. ’s Avonds is er dan nog een muziekshow van The Fortunate Sons, een coverband van Creedence Clearwater Revival, die de integrale versie van hun Woodstock-optreden ten tonele voert. Hiervoor zijn toegangskaartjes noodzakelijk.

 

Extravaganza op zondag

De zondag is bestempeld als Extravaganza. Vanaf 10.30 uur begint de muziekschool de feestelijkheden dan al met een play-inn, terwijl Les Moustaches het weekend om ongeveer 18.30 uur muzikaal zal afsluiten. In de tussenliggende uren valt er dan, behalve van de eerdergenoemde onderdelen, te genieten van onder meer een Fifa’20 toernooi, een Tent van de Toekomst met allerlei elektronische snufjes, meerdere pop-up exposities en ook is er de uitreiking van de taartenbakwedstrijd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Sociaal Twente, dat minderbedeelde gezinnen een welverdiende vakantie wil aanbieden.

 

‘Volle bak dus”, aldus Reymer die stralend aangeeft dat de recente verbouwing nu al vele geluksmomenten heeft opgeleverd. “Het bruist in het Kulturhus, de sfeer en beleving zijn voelbaar geworden. En dat is precies wat we willen. Mensen moet zich hier thuis voelen, spelenderwijs van de ene verrassing in de andere rollen en waar mogelijk ook zelf een actieve rol gaan spelen. Het is onze taak dit te stimuleren, maar aan onze gebruikers en bezoekers het uiteindelijk te realiseren. Want zij maken de smaak!” (AJ/BM)

 

Het volledige programma van het Kulturhus Festival kun je hier downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021

Concept ontwerpen Europastraat

Zoals bekend wordt de Europastraat opnieuw ingericht. In april konden omwonenden en gebruikers...
03-02-2021

Azc moet zo snel mogelijk plat

Een aangenomen amendement van de coalitiepartijen CDA, GB90 en Borne-Nu roept op om zo snel...
02-02-2021