Bornse Courant en Hengelo’s Weekblad samengevoegd
04-12-2019
REORGANISATIE BIJ DPG MEDIA TREFT OOK TWENTE

Bornse Courant en Hengelo’s Weekblad samengevoegd

DPG Media (voorheen De Persgroep) gaat volgend jaar de huis-aan-huisbladen Bornse Courant en Hengelo’s Weekblad samenvoegen. Volgens Bert Bodde, commercieel directeur van dagblad De Twentsche Courant Tubantia, wil het mediaconcern op deze manier dubbelingen voorkomen en efficiënter omgaan met de verspreiding van lokaal nieuws in Borne en Hengelo. Het betekent dat in Borne het Hengelo’s Weekblad niet meer als aparte titel op de deurmat zal vallen. “Specifieke Bornse content blijft, maar de Bornse Courant wordt uitgebreider, want het Hengelo’s Weekblad is immers dikker.”

 

Medialandschap verandert

In heel Nederland is DPG Media bezig om zich te herbezinnen op de weekbladen. Vooral met BDU Media, een andere landelijke uitgever van veel huis-aan-huisbladen, worden titels uitgeruild. ‘Aan- en verkoop’, noemt Bodde het, maar onder de streep verdwijnen er in het land meerdere kranten, sommige daarvan al meer dan een eeuw oud. “Het medialandschap is totaal veranderd. Er is een andere manier van mediaconsumptie gekomen, die veel meer naar online gaat. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat is gewoon een gegeven.”

 

Titel Bornse Courant blijft bestaan

Volgens de uitgever is er in veel plaatsen geen plaats meer voor meerdere huis-aan-huisbladen. Titels worden samengevoegd, markten verdeeld en her en der sneuvelen kranten. “Als er meerdere titels zijn moeten we keuzes maken.” Onlangs verschenen er berichten, onder andere op Rouwmedia (een intermediair voor rouwadvertenties), dat in Twente de Persgroep-titels Noordoost Twente, De Nieuwe Dinkellander, De Koerier en de Bornse Courant per 1 januari zouden ophouden te bestaan. Bert Bodde zegt dat daar in het geval van de Bornse Courant geen sprake van is. “In Borne blijft het lokale nieuws onder de naam Bornse Courant verspreid worden.” Voor de overige titels bevestigt Bodde in gesprek te zijn met andere uitgeverijen. Vooralsnog heeft dat geen concreet resultaat opgeleverd.

 

Gevolgen voor de redactie

Tonnie Stegeman, exploitant van de Bornse Courant, werd vorige week overvallen door de beslissing om de krant samen te voegen met het Hengelo’s Weekblad. Hoe de nieuwe samenvoeging er precies gaat uitzien is nog steeds niet helemaal duidelijk, maar de Bornse Courant meldt zelf deze week dat de reorganisatie gevolgen heeft voor de redactie. Zo stopt Jan Stoop, na 42 jaar, met zijn politieke verslaggeving voor de krant en zal Annemarie Haak keuzes moeten maken uit het Bornse nieuwsaanbod. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Sloot — 05 dec 2019
Waarom wordt de Bornse Courant niet aan de letterveldweg bezorgd?
Loek Diemel — 05 dec 2019
Wat fijn dat we in ieder geval Borne Boeit hebben!!!
Richard — 05 dec 2019
Als adverteerder kreeg ik eerder dit bericht: De inwoners van Borne krijgen vanaf 1 januari alleen nog de Bornse Courant in de brievenbus met daarin het nieuws van zowel Borne als Hengelo. Het Hengelo's Weekblad wordt bezorgd in de gemeenten Hengelo en Hof van Twente en de plaatsen Zenderen en Hertme in de gemeente Borne. Daarmee worden mensen uit Zenderen en Hertme verstoken van nieuws uit de gemeente Borne.
Henk Semmekrot — 04 dec 2019
Ik ben het helemaal eens met dhr. Diemel. De Bornse Courant gaat onderdeel uitmaken van het Hengeloos Dagblad. Op zich ook al jammer, omdat we hier in Zenderen genoeg Hengeloos nieuws lezen in de TC/Tubantia. Maar wat ik bijzonder jammer vind, is, dat het politieke nieuws, van "good old nestor" Jan Stoop, gaat verdwijnen. Echt een aderlating. En ik denk ook een kwaliteitsvermindering. Ik vrees, dat het meer een "Week van Borne" gaat worden, reclame, reclame en her en der een berichtje over de gemeente. Jammer, weer meer vervlakking!
Frans Spekschate — 04 dec 2019
Heel sterk Johan, je kunt e-mails sturen met de vraag of je de Bornse Courant mag ontvangen maar hij wordt gewoon niet bezorgd.
Loek Diemel — 04 dec 2019
Wat jammer!!! De Bornse courant is een begrip. Blijft toch bij mij hangen, als de gemeente Borne de gemeentelijke advertentie bij de BC had gehouden was de Bornse Courant dan behouden voor ons. De overstap naar de "week van Borne" is wat mij betreft in vele opzichten een zeer ongelukkige keus.
Loek Diemel.
Johan Weber — 04 dec 2019
word de krant dan in HEEL Borne bezorgd?

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan opgeschort

Nadat gisteren en vandaag de werkzaamheden aan de Kievitstraat, Spechtstraat en Patrijsstraat al...
08-07-2020

Dave de Leeuw verlaat het ‘stabiele’ Borne

Over krap een maand is de brandweerkazerne Borne niet langer het tweede thuis van Dave de Leeuw....
07-07-2020

Pastoor Marc Oortman vertrekt

Zondagmorgen is bekend geworden dat pastoor Marc Oortman van de samenwerkende parochies De Goede...
05-07-2020

Prins Bernhardlaan deels afgesloten

Op woensdag 8 juli wordt de rijbaan van de Prins Bernhardlaan gereinigd, vanaf de rotonde tot...
05-07-2020

Trotse gedecoreerden ontvangen hun lintje

De lintjesregen 2020 zit er weer op. Eigenlijk zou 24 april de datum zijn waarop de...
02-07-2020

Raad stelt sombere jaarrekening vast

In een extra vergadering dinsdagavond heeft de gemeenteraad de voorliggende jaarrekening over...
30-06-2020