Energie van Borne

BIJEENKOMST DINSDAG 11 FEBRUARI IN HET KULTURHUS

Denk mee over Borne klimaat neutraal in 2050!

 

11 januari 2020 - In Borne werken werkgroepen aan opgaven binnen de energietransitie. Een van die werkgroepen kijkt naar (on)mogelijkheden van grootschalige opwek van duurzame stroom en zoekt op dinsdag 11 februari meedenkers.

 

Kansenkaart

Een onafhankelijk adviesbureau brengt in kaart waar kansrijke gebieden voor zon- en windenergie zijn op basis van feitelijke informatie. Zijn er bijvoorbeeld natuurgebieden die we (moeten) uitsluiten? Zijn er wettelijke beperkingen waardoor grootschalige opwek op bepaalde locaties niet kan? Als die kansrijke gebieden in beeld zijn gebracht, is het belangrijk een duidelijk toetsingskader te hanteren waaraan ontwikkelinitiatieven moeten voldoen.

 

Toetsingskader

Bij het maken van het toetsingskader voor initiatieven om windmolens of zonneparken aan te leggen, willen de werkgroepen graag zoveel mogelijk input van ‘meedenkers’. Help dinsdag 11 februari van 19.30 tot 21.00 uur in het Kulturhus mee het toetsingskader te maken dat voorgelegd kan worden aan de gemeenteraad. Aanmelden kan via duurzaam@borne.nl.

 

LinksPrikbord

JANUARI 2020 Met een extern (onafhankelijk) adviesbureau worden eerst kansrijke gebieden voor zon- en windenergie in kaart gebracht op basis van feitelijke informatie. www.borneboeit.nl/82283/energie-van-borne/opwekken NOVEMBER 2017 Inzichtelijk maken wat de energiebehoefte van de gemeente is en hoe je toe... Lees meer

08 jan 2020 om 14:19 | reacties (0)