Energie van Borne

Besparen

 

Wat kun je zelf bijdragen? Op deze pagina is informatie te vinden over hoe we met z’n allen minder (fossiele) energie kunnen gebruiken. Goed voor het klimaat en de portemonnee.

 

In 2030 moet de uitstoot van CO2 (broeikasgas)met 49 procent zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. Dit is opgenomen in het Klimaatakkoord. Hoe kun je hier als inwoner aan bijdragen?

 

Dit kan in de verbetering van de isolatie zitten (dak, vloer, muren), in het aanbrengen van dubbel glas en tochtstrippen, het (beter) inregelen van je CV, het gebruiken van LED verlichting en/of het gebruik van energiezuinige apparatuur. Misschien heb je zelfs een geschikt dak om zonnepanelen te plaatsen en zo een groot deel van jouw stroomverbruik zelf op te wekken.

 

Dat kan ook door de auto eens wat vaker te laten staan. En de fiets of het openbaar vervoer te pakken. Of samen met je collega’s te reizen.

 

Als je ondernemer bent kan dat door eens kritisch te kijken hoeveel energie er in jouw werk- of productieprocessen gaat zitten. En of dat misschien efficiënter kan. Of misschien heb je wel een restproduct dat voor het bedrijf bij jou in de buurt weer een grondstof is. Dan hoeft die dat al niet meer te maken.

 

Hulp bij verduurzamen
Inwoners van Borne die hun huis willen verduurzamen, kunnen gebruikmaken van de gratis wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente via https://www.duurzaamthuistwente.nl/borne/. Naast informatie over wat een wooncoach voor jou kan betekenen, vind je hier meer informatie over subsidies, duurzame maatregelen en een overzicht van uitvoerende bedrijven.

 

 

 

 

 

LinksPrikbord

JANUARI 2020 Met een extern (onafhankelijk) adviesbureau worden eerst kansrijke gebieden voor zon- en windenergie in kaart gebracht op basis van feitelijke informatie. www.borneboeit.nl/82283/energie-van-borne/opwekken NOVEMBER 2017 Inzichtelijk maken wat de energiebehoefte van de gemeente is en hoe je toe... Lees meer

08 jan 2020 om 14:19 | reacties (0)