Kringloop verwent goede doelen
12-12-2019
RUIM 30.000 EURO NAAR 26 ORGANISATIES

Kringloop verwent goede doelen

Donderdagavond was het bij de Kringloopwinkel weer de jaarlijkse avond van de goede doelen. Of beter gezegd: de avond van de gulle gaven. Het is namelijk een goed gebruik van de Kringloop Borne om Bornse organisaties of hen die op de een of andere manier een relatie hebben met het dorp, te verrassen met een schenking, variërend van 250 tot enkele duizenden euro’s. Deze schenkingen komen uit de opbrengsten van de winkel aan de Bornerbroeksestraat.

 

Het is voor de Kringloop ook de avond waarop even wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. En daarbij ging het deze keer vooral om het afscheid van Ab Weinreder als voorzitter. Vijftien jaar lang heeft hij zijn ziel en zaligheid gestoken in de Kringloop Borne en in die jaren zag hij de jaarlijkse omzet met ruim 500% groeien. Alle reden dus de scheidende voorzitter in het zonnetje te zetten en een speciaal lied voor hem ten gehore te brengen.

 

Weinreder bedankte op zijn beurt alle medewerkers en vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en de fijne samenwerking. Tevens overhandigde hij de sleutels van de winkel aan zijn opvolger Bram Donkers (foto hiernaast), die vertelde het ‘nog knap moeilijk’ te zullen krijgen om het vele werk van zijn voorganger te evenaren

 

‘Hiep hiep hoera voor dit mooie gebaar’

Maar daarna was het toch echt de beurt aan de organisaties om hun cheque in ontvangst te mogen nemen. Een bijzondere waardering ging daarbij uit naar de Stichting Hulp voor Sri Lanka en de Stichting Noodopvang Uitgeprocedeerde Asielzoekers. Zij waren het namelijk die voor het tiende achtereenvolgende jaar ‘in de prijzen’ vielen. En daar waren de ontvangers zichtbaar verguld mee.

 

Oud-pastoor Theo van der Sman vertelde over de nood in Sri Lanka en had al een goede bestemming op het oog voor de cheque die hij samen met Ria van Leuteren ontving, terwijl Zuster Josephine nog eens een pleidooi hield voor de hulp aan ‘haar’ asielzoekers. “Ieder mens telt” zo riep ze op een van haar bekende krachtige wijze, waarna ze afsloot met “Hiep hiep hoera voor dit mooie gebaar, van de Kringloop al tien jaar!” Voor beide stichtingen was er naast de cheque bovendien nog een bos bloemen.

 

Alle gelukkigen op een rij

Buurt- en sportverenigingen, Stimuleringsfonds, BorneBoeit, Rolstoelgroep Borne, stichting GETIT, Fietswens, Activiteiten Dijkhuis, Duofiets Wijkracht, Vrijwilligersbeurs, Verbonden in licht, IJsbaan, Buurtbus, Koenderink, stichting Furaha, stichting Vlinderkind, Stichting Kids Vooruit, stichting Hulp aan Sri Lanka, stichting Skik, stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers Borne, stichting Shoma, stichting Bangalore, Hertenpark Borne en Kerstherberg Borne. (KvR/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 17 dec 2019
Geweldig dat de Kringloop andere clubs en verenigingen (maar ook Borne Boeit bijvoorbeeld) en stichtingen mee laat delen mbv cheques als mooi gebaar iets teruggeven aan diegenen die het nodig hebben. Chapeau en blijf vooral zo doorgaan in de komende 10 jaar!
Henry — 14 dec 2019
Iedere keer als we wat gebracht hebben wat goed te verkopen is, gaan we met een goed gevoel naar huis.
HansKarel — 13 dec 2019
Prachtig! Waarom zou je je overtollige spullen voor een paar euro op marktplaats zetten en allerlei vreemde snuiters over de vloer krijgen. Zo kan het ook en helpen we elkaar!

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021

‘Grijp die kans, met een hoofdletter G!’

In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
18-02-2021

Opstart hospice Borne nieuw leven ingeblazen

Een groep enthousiaste inwoners van Borne heeft de opstart van een hospice in Borne nieuw leven...
18-02-2021