Preventieve ‘boefacties’ blijven nodig
BABBELTRUCS EN INBRAKEN KOMEN OOK IN BORNE VOOR

Preventieve ‘boefacties’ blijven nodig

Woensdagmiddag trok de politie, in nauwe samenwerking met medewerkers van de gemeente, Noaber Bouw en Borne Waakt, door de wijken Wensink-Zuid en het Letterveld om aandacht te vragen voor mogelijke criminaliteit. Er werden verschillende acties gehouden. Zo werden in en rond het Ridderspoor en de Jasmijnstraat twee surrogaat-boeven losgelaten die allerlei verdachte handelingen gingen uitvoeren, terwijl in de rest van de wijk en in Wensink-Zuid een team langs de huizen trok om bewoners te wijzen op onvolkomenheden als open deuren, ramen, enzovoorts. De middag werd woensdagavond in het Kulturhus geëvalueerd.

 

Witte voetjes

Belangrijkste conclusie was in elk geval dat acties als deze zinvol blijven. “We moeten de bewoners voortdurend blijven attenderen op mogelijke gevaren”, zo zei een woordvoerder van de politie. Als onderbouwing kon hij melden dat er vanmiddag ruim 60 zogenaamde ‘witte voetjes’ waren uitgedeeld met daarop de tekst ‘deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn’. Zo waren er plekken gevonden waar garagedeuren openstonden, met daarin enkele onafgesloten e-bikes, niet afgesloten auto’s en keukendeuren, open ramen en opgestelde otto’s die makkelijk als klimmateriaal voor de ongenode gasten kunnen dienen.

 

Ook een van de surrogaat-boeven deed woensdagavond verslag van zijn bevindingen. Zo vertelde hij dat hij soms vreselijk zijn best moest doen om op te vallen. “Blijkbaar slikken mensen het voor zoete koek dat je foto’s maakt van huizen, aan huis- en autodeuren morrelt en zo meer”. Op twee momenten werkte de actie goed: bewoners belden 112 of seinden de politie via facebook in. “Dat moet echt meer worden”, zo zei hij. “Als mensen iets verdachts signaleren, laat ze dan 112 bellen. Beter twee keer te vaak bellen, dan één keer te weinig.”

 

Burgemeester Gerard van den Hengel, vanavond ook aanwezig, kon volledig meegaan in het pleidooi. “De Twentse gedachte is nog altijd dat mensen wel door de achterdeur naar binnen kunnen, maar in de huidige tijd wordt dat nog veel te vaak te letterlijk genomen. We moeten echt alert zijn, bij verdachte situaties direct 112 bellen en zo mogelijk een signalement van opvallende personen doorgeven. Dat helpt enorm.” (AJ/BM/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 22 dec 2019
Ons hoogste rechtscollege oordeelde:
www.youtube.com/watch?v=hCFcyNcYklQ&fbclid=IwAR0GArlDGb6YNr-fLer4-dvLmTRRIREr-S9tPgdoBa_7yuHsKRXq-FzAk3Q
Paul Cohn — 21 dec 2019
Ja Bjorn, een boef vangen kan veel narigheid en economische schade voorkomen voor enkelen.
Het kappen van bomen die -als enigen- onze CO2-emissie compenseren- veroorzaakt narigheid in de hele wereld. Venetië verzuipt, Twente verdort. Zie wat onze CO2-emissie elders doet: www.cbsnews.com/news/climate-refugees-kiribati-cbsn-on-assignment/
Onze wethouder zegt ”Borne wordt steeds groener”, in strijd met satellietwaarnemingen. Zelfs onze grootste leverancier van ‘fossiel’ doet méér: https://brandbase.nl/wp-content/uploads/2019/04/040819_Shell_SBB_BrandBase_Launch_Photo_13-1-1920x1080.png
Dat de Hoge Raad onze overheid er op moest wijzen dat veiligheid en gezondheid van de gehele wereldbevolking in het geding zijn door onze CO2-emissie betekent voor jou kennelijk amper iets.
Voor mij is deze milieucriminaliteit de meest ernstige.
Bjorn mereboer — 19 dec 2019
Weer lekker relevant Paul Cohn.
Veel belangrijker is dat deze boeven gepakt zijn door kordaat optreden van alerte buurtbewoners.

Hulde !! voel mij daardoor veilig in de buurt
Oelen — 19 dec 2019
eens Paul Cohn.
Paul Cohn — 19 dec 2019
zo te zien waren de boomboeven nog niet geweest, zie de zoombare kaart van 'verdwenen' en 'bijgekomen' bosareaal van 2001-2018 en zwijg dan verder over de ontbossing van het Amazone gebied "Balk en splinter", weet u nog?

www.globalforestwatch.org/map/country/NLD?analysis=eyJzaG93RHJhdyI6ZmFsc2V9&mainMap=eyJzaG93QW5hbHlzaXMiOnRydWUsImhpZGVMZWdlbmQiOmZhbHNlfQ%3D%3D&map=eyJjZW50ZXIiOnsibGF0Ijo1Mi4xNjE1NDMxMTU0OTIwNjYsImxuZyI6NS4yOTM5Mzg1MTk5OTk5ODN9LCJiZWFyaW5nIjowLCJwaXRjaCI6MCwiem9vbSI6NS42NTYyNjU1MzkyOTEzMTYsImRyYXdpbmciOmZhbHNlLCJjYW5Cb3VuZCI6ZmFsc2UsImJib3giOltdfQ%3D%3D

‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in première

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020