Winter Step One voor Geert Tuinstra
22-12-2019
INGRID PRIGGE WINT HALVE MARATHON BIJ DE VROUWEN

Winter Step One voor Geert Tuinstra

De 33ste editie van de Winter Step One Loop telde zondagmorgen precies 568 deelnemers. Geen record, want dat stond vorig jaar op 787, maar het plezier en de prestaties waren er niet minder om. Er werd gelopen over afstanden van twee, vijf en tien kilometer, plus nog eens de halve marathon. Start en finish van de traditionele loop lagen op het sportcomplex van BVV Borne, dat samen met Step One voor de organisatie tekende. De halve marathon werd uiteindelijk een prooi voor de uit Angered (Zweden) afkomstige Geert Tuinstra. Hij noteerde een tijd van 1.10.57, een nieuw parcoursrecord. Beste vrouw op de langste afstand werd de Bornse Ingrid Prigge. Zij finishte in een tijd van 1.28.31.

 

Meedoen belangrijker dan winnen

De Winterstep One Loop is in de loop de jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde wedstrijd op de sportkalender. Steeds meer gerenommeerde lopers schrijven zich in om vlak vóór de kerst een gooi te doen naar de overwinning. Maar ook zijn er honderden anderen, die vooral aan de startstreep verschijnen omdat ‘meedoen belangrijker is dan winnen’ en ze hun eigen prestatiecurve als belangrijkste criterium hanteren. Gezelligheid staat dan ook bovenaan, de kop erwtensoep na afloop voor alle helden getuigt ervan.

 

Neem Dany Martens uit Enschede. Het jeugdig hardlopertje deed voor de eerste keer in Borne mee en kwam na twee kilometer als winnaar over de finish in een tijd van 07.16. “Hartstikke mooi, maar wel zwaar”, was het eerste dat ‘ie uitbracht aan de streep. Of Niels te Pas, de ook al uit Enschede afkomstige winnaar op de 5 kilometer. “Dit is een heel mooi loopje. Vorig jaar werd ik hier tweede op de halve marathon en nu win ik de vijf kilometer. Ik ben er blij mee.”

 

Oom en nichtje samen over de finish

Een bijzondere combinatie vormden Arjan en Siënne Kooreman uit Borne. Arjan woont net twee weken in Borne nadat hij jarenlang zijn domicilie had in Thailand. Met zijn nichtje Siënne sprak hij een tijdje geleden al af de vijf kilometer samen in Borne te zullen lopen. En dat deden ze. Hand in hand kwamen ze na 25 minuten en 11 seconden over de finishstreep. De een nog stralender dan de ander.

 

Siënne: “Dit was hartstikke mooi. De eerste keer dat we samenliepen, mijn oom is pas twee weken in Borne. Ik heb er wel hard voor getraind hoor, maar we hebben het gehaald.” (RH/AJ/BM)

 

De uitslagen van de Winter Step One Loop zijn te vinden op www.uitslagen.nl

 

Later meer foto's

 

reageren op deze pagina

Winter Step One Loop 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021