Winter Step One voor Geert Tuinstra
22-12-2019
INGRID PRIGGE WINT HALVE MARATHON BIJ DE VROUWEN

Winter Step One voor Geert Tuinstra

De 33ste editie van de Winter Step One Loop telde zondagmorgen precies 568 deelnemers. Geen record, want dat stond vorig jaar op 787, maar het plezier en de prestaties waren er niet minder om. Er werd gelopen over afstanden van twee, vijf en tien kilometer, plus nog eens de halve marathon. Start en finish van de traditionele loop lagen op het sportcomplex van BVV Borne, dat samen met Step One voor de organisatie tekende. De halve marathon werd uiteindelijk een prooi voor de uit Angered (Zweden) afkomstige Geert Tuinstra. Hij noteerde een tijd van 1.10.57, een nieuw parcoursrecord. Beste vrouw op de langste afstand werd de Bornse Ingrid Prigge. Zij finishte in een tijd van 1.28.31.

 

Meedoen belangrijker dan winnen

De Winterstep One Loop is in de loop de jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde wedstrijd op de sportkalender. Steeds meer gerenommeerde lopers schrijven zich in om vlak vóór de kerst een gooi te doen naar de overwinning. Maar ook zijn er honderden anderen, die vooral aan de startstreep verschijnen omdat ‘meedoen belangrijker is dan winnen’ en ze hun eigen prestatiecurve als belangrijkste criterium hanteren. Gezelligheid staat dan ook bovenaan, de kop erwtensoep na afloop voor alle helden getuigt ervan.

 

Neem Dany Martens uit Enschede. Het jeugdig hardlopertje deed voor de eerste keer in Borne mee en kwam na twee kilometer als winnaar over de finish in een tijd van 07.16. “Hartstikke mooi, maar wel zwaar”, was het eerste dat ‘ie uitbracht aan de streep. Of Niels te Pas, de ook al uit Enschede afkomstige winnaar op de 5 kilometer. “Dit is een heel mooi loopje. Vorig jaar werd ik hier tweede op de halve marathon en nu win ik de vijf kilometer. Ik ben er blij mee.”

 

Oom en nichtje samen over de finish

Een bijzondere combinatie vormden Arjan en Siënne Kooreman uit Borne. Arjan woont net twee weken in Borne nadat hij jarenlang zijn domicilie had in Thailand. Met zijn nichtje Siënne sprak hij een tijdje geleden al af de vijf kilometer samen in Borne te zullen lopen. En dat deden ze. Hand in hand kwamen ze na 25 minuten en 11 seconden over de finishstreep. De een nog stralender dan de ander.

 

Siënne: “Dit was hartstikke mooi. De eerste keer dat we samenliepen, mijn oom is pas twee weken in Borne. Ik heb er wel hard voor getraind hoor, maar we hebben het gehaald.” (RH/AJ/BM)

 

De uitslagen van de Winter Step One Loop zijn te vinden op www.uitslagen.nl

 

Later meer foto's

 

reageren op deze pagina

Winter Step One Loop 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020