Winter Step One voor Geert Tuinstra
22-12-2019
INGRID PRIGGE WINT HALVE MARATHON BIJ DE VROUWEN

Winter Step One voor Geert Tuinstra

De 33ste editie van de Winter Step One Loop telde zondagmorgen precies 568 deelnemers. Geen record, want dat stond vorig jaar op 787, maar het plezier en de prestaties waren er niet minder om. Er werd gelopen over afstanden van twee, vijf en tien kilometer, plus nog eens de halve marathon. Start en finish van de traditionele loop lagen op het sportcomplex van BVV Borne, dat samen met Step One voor de organisatie tekende. De halve marathon werd uiteindelijk een prooi voor de uit Angered (Zweden) afkomstige Geert Tuinstra. Hij noteerde een tijd van 1.10.57, een nieuw parcoursrecord. Beste vrouw op de langste afstand werd de Bornse Ingrid Prigge. Zij finishte in een tijd van 1.28.31.

 

Meedoen belangrijker dan winnen

De Winterstep One Loop is in de loop de jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde wedstrijd op de sportkalender. Steeds meer gerenommeerde lopers schrijven zich in om vlak vóór de kerst een gooi te doen naar de overwinning. Maar ook zijn er honderden anderen, die vooral aan de startstreep verschijnen omdat ‘meedoen belangrijker is dan winnen’ en ze hun eigen prestatiecurve als belangrijkste criterium hanteren. Gezelligheid staat dan ook bovenaan, de kop erwtensoep na afloop voor alle helden getuigt ervan.

 

Neem Dany Martens uit Enschede. Het jeugdig hardlopertje deed voor de eerste keer in Borne mee en kwam na twee kilometer als winnaar over de finish in een tijd van 07.16. “Hartstikke mooi, maar wel zwaar”, was het eerste dat ‘ie uitbracht aan de streep. Of Niels te Pas, de ook al uit Enschede afkomstige winnaar op de 5 kilometer. “Dit is een heel mooi loopje. Vorig jaar werd ik hier tweede op de halve marathon en nu win ik de vijf kilometer. Ik ben er blij mee.”

 

Oom en nichtje samen over de finish

Een bijzondere combinatie vormden Arjan en Siënne Kooreman uit Borne. Arjan woont net twee weken in Borne nadat hij jarenlang zijn domicilie had in Thailand. Met zijn nichtje Siënne sprak hij een tijdje geleden al af de vijf kilometer samen in Borne te zullen lopen. En dat deden ze. Hand in hand kwamen ze na 25 minuten en 11 seconden over de finishstreep. De een nog stralender dan de ander.

 

Siënne: “Dit was hartstikke mooi. De eerste keer dat we samenliepen, mijn oom is pas twee weken in Borne. Ik heb er wel hard voor getraind hoor, maar we hebben het gehaald.” (RH/AJ/BM)

 

De uitslagen van de Winter Step One Loop zijn te vinden op www.uitslagen.nl

 

Later meer foto's

 

reageren op deze pagina

Winter Step One Loop 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020