Voetbal is een regiofeest in ’t Wooldrik
28-12-2019
RUIM 225 G- EN ANDERE PINGELAARTJES BELEVEN EEN SPORTIEVE TOPDAG

Voetbal is een regiofeest in ’t Wooldrik

Vorig jaar maakte Angélique Koedijk een voorzichtige start met de organisatie van de indoor Voetbal Sportdag in ’t Wooldrik. Zo’n 85 G-voetballertjes beleefden er de dag van hun leven. Net als Angélique trouwens en dus was het niet verwonderlijk dat ze er dit jaar nog eens een schepje bovenop wilde doen. Het werd een grote schep. Ruim 225 voetballertjes uit de hele regio vermaken zich een volle dag lang en verspreid over de drie zalen van het sportcomplex met zaalvoetbal, een photobooth, een FIFA-toernooi, voetbaltennis en nog veel meer. “Ik ben apetrots”, zegt ze halverwege de middag. “Kijk toch eens wat een feest het voor iedereen is.”

 

Met een grote glimlach

Wie de drijvende kracht van het Passend Voetbal bij NEO een beetje kent, weet dat ze niet snel tevreden is. Dat het altijd nog beter kan, dat het steeds een stukje groter moet kunnen én het allerbelangrijkste: dat iedereen, en zeker ook de G-voetballertjes, aan het eind van zo’n dag met een grote glimlach weer naar huis terugkeren. Voor haar is de missie van vandaag ongetwijfeld geslaagd. Al moet de apotheose met de prijsuitreiking en een grote verloting nog komen.

 

“Dit jaar is het echt allemaal een heel stuk groter geworden”, aldus Angélique. “Er doen niet alleen G-voetballertjes mee, maar ook heel veel jeugdteams. Jongens en meiden die van allerlei verenigingen uit de regio afkomstig zijn en hier samen met en tegen elkaar voetballen. Precies wat we willen. Het gaat om samen doen. Daarom riepen we in onze uitnodiging ook broertjes en zusjes, ouders en opa’s en oma’s op om mee te komen. Zij horen er ook bij en samen maken we het feest vandaag.”

 

‘Een fantastische gemeente, met zoveel warme harten’

In de kantine van de sporthal staan de hele dag warme oliebollen en royaal gesmeerde plakken krentenwegge klaar voor de liefhebbers. Tussen de middag werden alles deelnemers bovendien nog eens verwend met een uitgebreide lunch. “Met alles erop en eraan”, zo vervolgt Angélique, waarna ze in één adem haar dank uitspreekt naar de ondernemers die dit allemaal hebben aangeboden. “Geweldig. Borne is een fantastische gemeente, met zoveel warme harten.”

 

Toch rust de ontembare organisator ook nu niet op haar lauweren. “We moeten wel doorgaan. Alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan over het Passend Voetbal wil ik wel doorgeven. Daarom ben ik heel blij met het fantastische team van zo’n dertig vrijwilligers die er vandaag ook zijn en waarmee we samen verder kunnen bouwen aan de toekomst van het G-voetbal.”

 

Rond een uur of vier vanmiddag treden De Sokkies nog eenmaal op. Het vermaarde zangduo mobiliseert dan alle voetballertjes en hun achterban om nog één keer samen alles uit de kast te halen. En ook dat zal ongetwijfeld lukken. Angélique weet het zeker. “Een prachtdag, en volgend jaar weer!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024