‘Borhave doet het goed hoor’
21-01-2020
SCHEIDEND VOORZITTER ARJAN MENGERINK VAN 50-JARIGE HANDBALVERENIGING:

‘Borhave doet het goed hoor’

Op 16 maart is handbalvereniging Borhave jarig. Op die dag is het precies 50 jaar geleden dat het zich losmaakte van NEO en als zelfstandige vereniging verder ging. In die periode is er veel veranderd. "Daar waar de jongens vroeger voetbalden, gingen de meiden op handbal. Het was een echte volkssport”, aldus scheidend voorzitter Arjan Mengerink. “Vandaag de dag is de handbaltak veel volwassener geworden en tot een volwaardige sportbeleving uitgegroeid. De recente successen van de Oranjedames spelen daarin mee. Handbal is booming en dat is mooi.”

 

Een tweede thuis

Mengerink is trots op ‘zijn’ Borhave. Voordat hij in 2015 tot voorzitter werd gekozen maakte hij al acht jaar deel uit van het jeugdbestuur. Hij is eraan verknocht geraakt en ’t Wooldrik voelt voor hem dan ook als een tweede thuis. Toch kondigde hij kortgeleden zijn vertrek aan. “Er kwamen enkele gezondheidswaarschuwingen en dan moet je eerlijk zijn. Naar jezelf en naar anderen. Bovendien aanvaard ik binnenkort een nieuwe functie als directeur Veiligheidsregio IJsselland. Dan moet je dus schrappen. Jammer? Ach, ze blijven er wel 50 om en bovendien blijf ik bij de vereniging betrokken. Ik vind het veel te leuk!”

 

De in geel en blauw gestoken handbalvereniging telt op dit moment zo’n 250 -vooral Bornse- leden. Mengerink: “En dat is voor een handbalclub behoorlijk groot hoor. De sfeer is er vooral een van ‘ons kent ons’. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Dat gold ook voor mijn functie als voorzitter. Aandacht hebben voor iedereen en betrokkenheid tonen.” Maar het voorzitterschap bracht ook meer.

 

‘Promotie in 2015 was een van de hoogtepunten’

Zo noemt hij de ontwikkeling waarin Borhave op dit moment verkeert. “De plannen voor een nieuwe sporthal worden steeds concreter. In die plannen worden wij nadrukkelijk betrokken. We kunnen meedenken en meebeslissen. Dat is een mooi proces.” Maar ook het inmiddels vierjarige verblijf in de eredivisie (“die promotie in 2015 ervaar ik toch als een van de hoogtepunten”) brengt vele extra’s met zich mee. “We moeten simpelweg zorgen dat we erin blijven, een goede trainersstaf hebben, het sponsorbeleid op orde houden. En dan speelt de continuïteit van de vereniging nog eens een rol. “Niet voor niets zijn we nu druk om het jongenshandbal van de grond te trekken en de samenwerking met andere verenigingen te zoeken. En dat gaat goed. Zo zijn er al combiteams met Olympia Hengelo, met Donar en BWO.”

 

De zoektocht naar een nieuwe voorzitter is nog gaande. “Maar die zal ongetwijfeld worden gevonden”, zo weet de scheidende Mengerink. “Belangrijk is dat zo iemand vooral enthousiast is, zijn -óf haar natuurlijk- oor te luister legt wat er zoal speelt en het kader op orde krijgt. We werken immers met tal van vrijwilligers, dus moet het organisatorisch goed dichtgetimmerd zijn. Als dat lukt dan denk ik dat Borhave nog een heel mooie toekomst tegemoet gaat. We staan er goed op en zijn gezond.”

 

Jubileumviering

De feestelijkheden rondom het 50-jarig jubileum werden afgelopen vrijdagavond al afgetrapt met een pubquiz voor de leden (foto hierboven). Het werd een succes. Zo’n 80 leden beleefden een vermakelijke avond. Op 28 maart is het grote jubileumfeest voor alle leden, oud-leden, sponsoren en andere betrokkenen. Daarnaast worden het jeugdkamp én het jaarlijkse beach- en handbaltoernooi extra groots aangepakt én is er voor de leden een speciaal jubileumshirt in de maak. (AJ/BM)

 

foto boven: @ Herman Zandhuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Soccer Camp laat voetballertjes stralen

Op de tweede dag van het jaarlijkse Heracles Soccer Camp lijken de weersomstandigheden...
13-08-2020

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020