Mirjam Pol en Jan Albert Lantink sportlieden 2019
25-01-2020
OOK NEO HEREN 1, HANDBAL TWENTE B1 EN SEBAS DINIZ IN DE PRIJZEN

Mirjam Pol en Jan Albert Lantink sportlieden 2019

Ultraloper Jan Albert Lantink en motorcoureur Mirjam Pol zijn zaterdagavond tijdens het Sportgala in ’t Wooldrik uitgeroepen tot sportman en -vrouw van 2019. RKSV NEO 1 werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. De aanmoedigingsprijs voor sporttalent ging dit keer naar schaatser Sebas Diniz en het jongens handbalteam Twente B1 werd gekozen tot beste jeugdsportploeg.

 

Het was voor het eerst en tegelijk ook voor het laatst dat het Sportgala plaatsvond in het huidige ’t Wooldrik. Een symbolisch uitzwaaimoment voor het oude complex, dat binnenkort volledig vernieuwd zal worden. Er ontrolde zich een avond die in de toekomst duidelijk naar meer smaakt. Met volle tribunes en sporters te midden van allerlei sportatttributen. Een toepasselijker podium was voor de genomineerden nauwelijks denkbaar.

 

Gevoegd bij de sprankelende gymnastische optredens door GyMusic Productions, de monumentale muzikale ondersteuning door het Stedelijk Orkest Borne én de plezierige presentatie door Ann Kollen en Jordy Kamphuis, maakte dit alles tot een Gala zoals het hoort.

 

Ultraloper Jan Albert Lantink

Jan Albert Lantink verbeterde in 2019 twee wereldrecords bij de veteranen van 60 jaar en ouder. De 61-jarige Lantink begon pas met ultralopen toen hij 48 was. Inmiddels heeft hij wereldrecords M55 en M60 100 km op zijn naam staan en wereldbestprestaties op andere onderdelen. Hij zal in 2020 zijn carrière in de wedstrijdsport afsluiten, na een indrukwekkende zegereeks in de afgelopen jaren. Jan Albert Lantink werd meerdere keren genomineerd als Sportman van het Jaar en won de titel al eens eerder. Voor de jury was de imposante lijst van resultaten en klasseringen doorslaggevend om hem de voorkeur te geven boven kettlebell sporter Niek Busschers. Jan Albert Lantink kon de prijs niet zelf in ontvangst nemen, vanwege verblijf in het buitenland.

 

Motorcoureur Mirjam Pol

Voor Mirjam Pol zit inmiddels de achtste editie van de roemruchte Dakar Rally er op. Ook in 2019 was ze van de partij in Zuid-Amerika. Ze schreef in die race niet het damesklassement op haar naam, maar beschouwt haar prestatie in de zevende Dakar rally als haar beste ooit.

 

In 2006 reed Mirjam haar eerste Dakar Rally. Ze baarde destijds opzien door op zeer jeugdige leeftijd als eerste Nederlandse vrouw de zwaarste rally ter wereld uit te rijden en een tweede plaats in het eindklassement te behalen. Mooie successen behaalde Mirjam in 2019 ook bij de Balkan Rally en de Rallye Breslau Rally die ze beide won.

 

Lastige keuze sportploeg

De keuze voor de sportploeg 2019 was dit keer ongetwijfeld een lastige voor de jury. De tafeltennissers van TTV Borne 1, BVV Borne 1 en de vrouwen van RKSV NEO 1 werden in 2019 kampioen. De dames van Apollo 8 wisten heel knap de bekerfinale te halen en RKSV NEO 1 promoveerde naar de tweede klasse. Allemaal buitengewoon goede prestaties, wat het er voor de jury niet gemakkelijker op maakte. De meningen waren verdeeld, maar de jury liet na twee stemrondes uiteindelijk de stijgende lijn in prestaties van NEO 1 de doorslag geven.

 

Jeugdsportploeg

Bij de jeugdsportploegen waren het handballers en voetballers die aanspraak maakten op de titel Jeugdsportploeg 2019. De jury koos voor Twente B1, een gezamenlijk jongensteam van Borhave, Olympia Hengelo en Stormvogels Haaksbergen. De bundeling van krachten blijkt succesvol. Jongens B1 werd Nederlands kampioen in de B-divisie en speelt nu in de landelijke A-divisie op het hoogste niveau.

 

Sporttalent

Geen gebrek aan sporttalenten in Borne. Zes jeugdige sporters gooien hoge ogen in diverse sportdisciplines, van kogelslingeren, kickboksen, schaatsen, volleybal en tennis tot atletiek. Zes toppers op de lijst met nominaties, waarvan in de toekomst veel verwacht wordt. Een luxeprobleem voor de jury, die na rijp beraad besloot de titel toe te kennen aan schaatstopper Sebas Diniz, die bezig is met een mooi schaatsseizoen en nu al bij de top van Nederland meedraait. (AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Sportgala 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Titel lijkt ver weg voor Apollo 8

De tweede wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap tegen Sliedrecht Sport speelde...
19-04-2021

Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad...

Vrijdagmiddag werd zwembadmanager Tom ter Bruggen blij verrast door een telefoontje van...
18-04-2021

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021