Double6 glanst met Simon & Garfunkel
26-01-2020
PRACHTIG DUBBELCONCERT IN VOL KULTURHUS

Double6 glanst met Simon & Garfunkel

Wat een eer als je op een avond voor een uitverkochte zaal en op een middag voor een nagenoeg uitverkochte zaal kunt optreden. Een groter compliment bestaat er niet. Het publiek genoot volop van de bekende en soms minder bekende ballads en songs van het duo ‘Simon en Garfunkel’. Deze werden vertolkt door Paul Homan en Rudi Oude Vrielink, die als artiestenduo bekend staan onder de naam Double6.

 

Een geschikter moment had het duo niet kunnen kiezen: vandaag is het precies 50 jaar geleden dat misschien wel het meest bekende album Bridge Over Troubled Water van Paul Simon en Art Garfunkel uitkwam. Het was hun vijfde en laatste album en het gelijknamige nummer was ook het laatste wat ze opnamen in de studio.

 

Gevarieerde show

De amateurmusici kopiëren niet de beroemde Paul en Art. Ze noemen het geen imitatie, maar een eigen sound. De nummers zijn naar eigen ideeën geïnterpreteerd dan wel gecomponeerd. Hierdoor zetten ze een boeiende show neer. Het repertoire krijgt nog meer inhoud door Paul’s uitleg over de authentieke nummers en de ontwikkeling daarvan. Zelfs een uitleg over tonen die uit de composities van Bach terug te vinden zijn. Gelardeerd met anekdotes en grapjes. Het publiek wordt getrakteerd op een diversiteit aan instrumenten. Zo spelen Paul en Rudi Kathy's Song op gitaar en mondharmonica. Naast en achter hen staan gastmusici.

 

De blazers vallen op door het samenspel en de pakkende solo’s. Het is een passende en mooie aanvulling op Double6. Sarina Rijlaarsdam blaast met haar saxofoon gevoelige tonen de zaal in. De twee trompettisten, Marcel Bergboer en Simon Borninkhof, wisselen het gitaarspel van Double6 op een boeiende wijze af. Erik Borst laat zien dat hij veelzijdig muzikant is. Als het publiek gewend raakt aan zijn basgitaar en contrabas pakt hij evenzo vrolijk zijn viool. Natuurlijk ontbreekt bij deze elf mans-vrouws gelegenheidsformatie de drums en percussie niet. Tonnie Wagelaar zorgt voor de ritmiek. Voor de vocale ondersteuning zorgen de backing-vocals: Peter Löbker, Judith Löbker en Irene de Haan.
 

Herkenning bij publiek

Het is terug in de tijd met een nieuw sausje. Het publiek bestaat voornamelijk uit mensen die opgegroeid zijn met deze muziek. Al na een kwartier hoor je het zachtjes mee-neuriën en geklap. Jeugdsentiment drijft naar boven. Bij het spelen van By By Happiness swingt het in de zaal. Bij de uitnodiging om tijdens een rock & roll nummer voor in de zaal te komen swingen blijft iedereen toch maar zitten. Er is herkenning bij tijdloze hits zoals: Mrs. Robinson, Homeward bound, en Sound of Silence.

 

Het duo dat zijn naam gebaseerd heeft op twee keer zes snaren van een gitaar kan trots zijn op zo’n prachtige show. Het publiek kan ook deze vertolking van Simon en Garfunkel in herinnering houden. Gelijk aan de beroemde meesters. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 26 jan 2020
Dank jullie wel voor met name the Sound of Silence aan het eind van de stream.

Studio Aveleijn zorgt voor een glimlach

Voor organisaties die ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren is...
21-04-2021

Als kleren konden praten

Kijk naar je kleding en de stof. Het vertelt wie je bent en in welke tijd je leeft. Kom je uit...
17-04-2021

‘Mijn kleding vertelt een verhaal’

Maud Groote Schaarsberg werd al op jonge leeftijd geboeid door de wereld van textiel en kleding....
11-04-2021

Online live-concert Double6 en Pia

Op de dag die eigenlijk in het teken zou staan van het jaarlijkse Borne op z’n Best,...
08-04-2021

De traditie van het paasvuur in Borne

Zeg je Pasen, zeg je Twente en dat betekent folklore. Paasgebruiken binden al eeuwen de...
04-04-2021

‘Kijk om je heen en recycle!’

Vrijdagmiddag openden Yvonne Denekamp en Marie-jozé Soppe hun opvallende tentoonstelling...
02-04-2021