Nieuwe Kringloop nadert voltooiing
12-02-2020
OUDE VESTIGING VAN 2 T/M 9 MAART GESLOTEN; 10 MAART GAAN DE NIEUWE DEUREN OPEN

Nieuwe Kringloop nadert voltooiing

In enkele maanden tijd heeft de voormalige bedrijfshal van Ter Brugge Geschenken aan de Ambachtsstraat een totaal ander aanzien gekregen. De Kringloopwinkel Borne, de nieuwe eigenaar, zag met de aankoop van dit pand haar kans schoon de inmiddels veel te krappe huisvesting aan de Bornerbroeksestraat achter zich te laten en nu een winkelvloeroppervlak te creëren dat ruim drie keer zo groot is. Een nieuwe tussenvloer blijkt de gouden vondst. Maar ook zijn er royale ruimtes ontstaan voor opslag en reparatie én voor het laden en lossen. Op dinsdag 10 maart gaan de deuren voor het eerst open.

 

Het liefst had Harry Rolefes, penningmeester van de Kringloop Borne, de opening een week eerder gehad, zodat ‘een dichte deur’ voorkomen zou worden. Dit bleek echter niet mogelijk omdat de tijd tussen oplevering en ingebruikname te krap bleek. “We hadden stiekem gehoopt al eerder met man en macht in de nieuwe winkel aan het werk te kunnen, maar dat mag nu eenmaal niet vóór de opleveringsdatum. Begrijpelijk en het is niet anders. Dus restte ons de beslissing de opening een week door te schuiven.”

 

Een van de grootste in de regio

Deze tegenslag kan het enthousiasme bij Rolefes over het nieuwe onderkomen echter niet wegnemen. “Wat je hier ziet is echt ongelofelijk”, zo zegt hij trots. “We zijn straks een van de grootste kringloopwinkels in de regio. Een zee aan ruimte en licht en heel veel zaken voor de inrichting hebben we ook uit het kringloopcircuit bij elkaar gebracht.” De imposante trap die de verbinding vormt met de nieuw gecreëerde bovenverdieping komt bijvoorbeeld uit Rotterdam. Ook de ballustradehekken zijn ergens ‘op de kop getikt’ en inmiddels door de eigen vrijwilligers voorzien van een nieuwe verflaag. Volgende week worden ze op hun plaats gezet.

 

De huidige vestiging aan de Bornerbroeksestraat blijft open tot met zaterdag 29 februari, ook voor het brengen van goederen. Tot dan geldt er een korting van 30 procent op alle goederen. Dinsdag 10 maart gaan de deuren van de nieuwe vestiging open. Vanaf dan kunnen er ook weer goederen worden gebracht. De openingstijden van de nieuwe kringloopwinkel zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur, en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 21 feb 2020
Heel veel succes en plezier op de nieuwe plek!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024