Als alles meezit starten de werkzaamheden om sportcomplex ’t Wooldrik te renoveren dit voorjaar. Het grote project op de plek van de huidige sporthallen bestaat uit drie fasen. De eerste daarvan, renovatie/aanpassing van zwembad en hal twee, zal volgens de planning in april beginnen en in oktober zijn afgerond. De bedoeling is, in grote lijnen, om de was- en kleedruimte grondig aan te passen, onderhoud te plegen aan het wedstrijdbad, het recreatiebad enigszins aan te passen, het peuterbadje te verplaatsen en energiebesparende maatregelen te nemen.
Overlast beperkt
“We proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden”, legt bouwprocesmanager Marten ter Haar uit. “Het uitgangspunt is om het zwembad zo veel mogelijk open te houden. Waarschijnlijk zal het recreatiebad een tijdje dicht zijn en het wedstrijdbad hooguit een paar dagen. We doen dat in goed overleg met exploitant Laco, op momenten dat dit het beste uitkomt.” De sporthal zal naar verwachting in die periode bijna volledig bruikbaar blijven. Aanvoer van bouwmaterialen zal in deze fase via de achterzijde plaats kunnen vinden. Een omvangrijke klus, maar nog niets vergeleken met de volgende fase.
Ingrijpende veranderingen in fase twee
Volgend jaar gaan de overige hallen tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw, wordt het aanzien en de entree volledig anders, een beachhal gebouwd én een complete school ter vervanging van de huidige Jan Ligthart en Oldhof. “Waarschijnlijk gaan we dan een tijdelijke voorziening voor de sporthalgebruikers bouwen. Het complex is veel in gebruik. We bouwen immers niet voor niets.” Maandagavond waren alle huidige gebruikers en toekomstige gebruikers van het sportcomplex uitgenodigd om de officiële ‘kick-off’ mee te maken. ‘Ontmoeten en verbinden’ was het thema. Kennismaken met de bouwers en met elkaar. De gebruikers kregen en krijgen een grote rol in de plannen en kunnen in dit stadium nog hun laatste wensen doorgeven.
Hobbels
In totaal kost het project ’t Wooldrik zo’n 25 miljoen. De gemeenteraad heeft voor de eerste twee fasen haar akkoord al gegeven, maar eind dit jaar moet het bedrag nog daadwerkelijk worden vrijgemaakt om de tweede fase te kunnen starten. “Een politieke hobbel, die nog wel genomen moet worden”, zei projectleider Adrie Tieman van de gemeente Borne. Samen met Marten ter Haar en Gemma Tenniglo vormt hij de ‘ruggengraat’ van het project en de schakel tussen gebruikers, gemeente en bouwcombinatie. Een andere horde die nog genomen moet worden is de bestemmingsplanprocedure, die inmiddels is opgestart en waartegen nog zienswijzen kunnen worden ingediend. “We hebben een avond georganiseerd met omwonenden”, vertelt Ter Haar. “Men maakte zich voornamelijk zorgen over de verkeersafhandeling. Daar hebben we wat oplossingen voor aangedragen en uit onderzoek blijkt bovendien dat de toename van verkeer mee zal vallen.”
De seinen lijken dus op groen te staan, in ieder geval voor de eerste fase en de voorbereiding voor de tweede fase. Het slotstuk, het beoogde beweegpark naast het complex, verkeert nog in een tekentafel- en overlegstadium. (AJ)
(Op de foto boven vanaf links: Adrie Tieman, Gemma Tenniglo en Marten ter Haar)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.