Creatief met schering en inslag
20-02-2020
VAKANTIEACTIVITEIT IN MUSEUM BUSSEMAKERHUIS

Creatief met schering en inslag

Dat je met de aloude techniek van het weven leuke, eigentijdse, creatieve werkjes kan maken ondervonden donderdagmorgen dertien kinderen in Museum Bussemakerhuis. Het resultaat van een ochtendje geconcentreerd knutselen was een uil, een figuur op canvas of een kunstig versierd papieren bordje. De kinderen waren trots op het kleurrijke eindproduct en vonden het vooral leuk om te doen. De meesten hadden nog niet eerder iets geweven en zo te proeven aan de reacties zou het voor een aantal niet de laatste keer zijn.

 

Aansluiting bij de lopende tentoonstelling

Het Bussemakerhuis organiseert iedere herfst- en voorjaarsvakantie een activiteit voor basisschoolleerlingen. “We proberen dan altijd aan te sluiten bij de lopende tentoonstelling”, vertelt educatie-coördinator Gwenda Kimp-Krak. Momenteel is dat de tentoonstelling De Vier Weverkens met eigentijdse weefkunst. “We hebben de kinderen eerst meegenomen langs de tentoonstelling om ze te laten zien dat wat er allemaal mogelijk is met weven. Je hoeft niet altijd wol te pakken, maar kunt ook papier, staaldraad of lintjes gebruiken. We leren ze op die manier creatief te denken.”

 

De vakantieactiviteiten in het Bussemakerhuis worden altijd begeleid door vrijwilligers van het museum, die vaak zelf bedreven zijn in textiele werkvormen en nog weer extra suggesties voor creatief werken met textiel kunnen geven. “Ik ben altijd verrast wat er aan het einde van zo’n ochtend uitkomt!”, zegt Gwenda Kimp. En dat geldt blijkbaar ook voor de deelnemertjes, die vaak erg enthousiast en trots weer huiswaarts keren met hun werkjes.

 

Het Bussemakerhuis organiseert de vakantieactiviteiten om de jeugd enthousiast te maken voor het museum. “En daarnaast willen we laten zien dat er nog wel iets anders bestaat dan de iPad. En dat het nog leuk is ook!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van...
24-06-2020

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19...
23-06-2020

Wedeplanten in Hertme

Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
20-06-2020

Kulturhus start met vlogpodium

Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
06-06-2020

Deur weer open bij Bussemakerhuis

Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
10-05-2020

Symbolisch licht voor paters Zenderen

“Eigenlijk zouden we 3 april in Hertme zijn”, aldus Frank Vennegoor van het...
05-05-2020