Creatief met schering en inslag
20-02-2020
VAKANTIEACTIVITEIT IN MUSEUM BUSSEMAKERHUIS

Creatief met schering en inslag

Dat je met de aloude techniek van het weven leuke, eigentijdse, creatieve werkjes kan maken ondervonden donderdagmorgen dertien kinderen in Museum Bussemakerhuis. Het resultaat van een ochtendje geconcentreerd knutselen was een uil, een figuur op canvas of een kunstig versierd papieren bordje. De kinderen waren trots op het kleurrijke eindproduct en vonden het vooral leuk om te doen. De meesten hadden nog niet eerder iets geweven en zo te proeven aan de reacties zou het voor een aantal niet de laatste keer zijn.

 

Aansluiting bij de lopende tentoonstelling

Het Bussemakerhuis organiseert iedere herfst- en voorjaarsvakantie een activiteit voor basisschoolleerlingen. “We proberen dan altijd aan te sluiten bij de lopende tentoonstelling”, vertelt educatie-coördinator Gwenda Kimp-Krak. Momenteel is dat de tentoonstelling De Vier Weverkens met eigentijdse weefkunst. “We hebben de kinderen eerst meegenomen langs de tentoonstelling om ze te laten zien dat wat er allemaal mogelijk is met weven. Je hoeft niet altijd wol te pakken, maar kunt ook papier, staaldraad of lintjes gebruiken. We leren ze op die manier creatief te denken.”

 

De vakantieactiviteiten in het Bussemakerhuis worden altijd begeleid door vrijwilligers van het museum, die vaak zelf bedreven zijn in textiele werkvormen en nog weer extra suggesties voor creatief werken met textiel kunnen geven. “Ik ben altijd verrast wat er aan het einde van zo’n ochtend uitkomt!”, zegt Gwenda Kimp. En dat geldt blijkbaar ook voor de deelnemertjes, die vaak erg enthousiast en trots weer huiswaarts keren met hun werkjes.

 

Het Bussemakerhuis organiseert de vakantieactiviteiten om de jeugd enthousiast te maken voor het museum. “En daarnaast willen we laten zien dat er nog wel iets anders bestaat dan de iPad. En dat het nog leuk is ook!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

’n Oaln roop klinkt weer… en hoe!

Vandaag is de Advent begonnen. Hét moment voor de Boornse Mirreweenterhoornbloazers om...
29-11-2020

Is het oliemannetje nog nodig?

De cultuurmakelaar is een verbindende schakel tussen alles wat met kunst en cultuur binnen de...
28-10-2020

Meijershof weer open voor passanten

Begin dit jaar gooide Frank Rientjes de doorgang over zijn perceel aan de Meijershof in het...
21-10-2020

Industrieel landschap om naar te kijken

Het is één van de weinige plekken in Borne waar kunst op een veilige manier en...
12-10-2020

Glamoursfeer bij premičre Lina

Er waren fotografen, er lag een rode loper, een aantal actrices verscheen in galajurk en een...
11-10-2020

Zwart in de westerse kunst

Max Put, kunsthistoricus uit Leiden, nam de toehoorders van de Bornse Kunstkring dinsdagmorgen...
07-10-2020