Creatief met schering en inslag
20-02-2020
VAKANTIEACTIVITEIT IN MUSEUM BUSSEMAKERHUIS

Creatief met schering en inslag

Dat je met de aloude techniek van het weven leuke, eigentijdse, creatieve werkjes kan maken ondervonden donderdagmorgen dertien kinderen in Museum Bussemakerhuis. Het resultaat van een ochtendje geconcentreerd knutselen was een uil, een figuur op canvas of een kunstig versierd papieren bordje. De kinderen waren trots op het kleurrijke eindproduct en vonden het vooral leuk om te doen. De meesten hadden nog niet eerder iets geweven en zo te proeven aan de reacties zou het voor een aantal niet de laatste keer zijn.

 

Aansluiting bij de lopende tentoonstelling

Het Bussemakerhuis organiseert iedere herfst- en voorjaarsvakantie een activiteit voor basisschoolleerlingen. “We proberen dan altijd aan te sluiten bij de lopende tentoonstelling”, vertelt educatie-coördinator Gwenda Kimp-Krak. Momenteel is dat de tentoonstelling De Vier Weverkens met eigentijdse weefkunst. “We hebben de kinderen eerst meegenomen langs de tentoonstelling om ze te laten zien dat wat er allemaal mogelijk is met weven. Je hoeft niet altijd wol te pakken, maar kunt ook papier, staaldraad of lintjes gebruiken. We leren ze op die manier creatief te denken.”

 

De vakantieactiviteiten in het Bussemakerhuis worden altijd begeleid door vrijwilligers van het museum, die vaak zelf bedreven zijn in textiele werkvormen en nog weer extra suggesties voor creatief werken met textiel kunnen geven. “Ik ben altijd verrast wat er aan het einde van zo’n ochtend uitkomt!”, zegt Gwenda Kimp. En dat geldt blijkbaar ook voor de deelnemertjes, die vaak erg enthousiast en trots weer huiswaarts keren met hun werkjes.

 

Het Bussemakerhuis organiseert de vakantieactiviteiten om de jeugd enthousiast te maken voor het museum. “En daarnaast willen we laten zien dat er nog wel iets anders bestaat dan de iPad. En dat het nog leuk is ook!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Geen Afrika Festival dit jaar

Het Afrika Festival in het Openluchttheater Hertme zou dit jaar plaatsvinden op 4 en 5 juli....
27-03-2020

Kruis en haan op de Stephanuskerk terug

Bijna driekwart jaar keken passanten op tegen een kale kerktoren. De 46 meter hoge toren was...
17-03-2020

Veurjoarsvesite als vanouds

In 1980 brachten de Boornse Noabers hun allereerste Niejjoarsvesite op de planken. Inmiddels...
06-03-2020

Kunst met een grote K

Een rasechte theatervrouw die gewend is om ook op grote podia in theaters te staan. Veelzijdig...
29-02-2020

Expressionisme met onverwachte verrassing

Al dertig jaar bestaat de Bornse Kunstkring. Ooit ontstaan vanuit een initiatief van...
25-02-2020

Paper-Art, schilderen met papier

Wie de expositieruimte van het Cultureel Podium van de Bornse Synagoge binnenloopt wordt...
23-02-2020