Nieuwe tillift in zwembad lijkt zeker
21-02-2020
BLOS EN LACO DONEREN SAMEN DE EERSTE DUIZEND EURO

Nieuwe tillift in zwembad lijkt zeker

Vrijdagmorgen kreeg de Bornse Marianne Stevelink de eerste twee cheques overhandigd die uiteindelijk moeten leiden tot de aanschaf van een tillift voor mindervaliden in het zwembad. Marianne heeft MS, zit in een rolstoel en kan niet zelfstandig het water in en uit. De hulp van een tillift is daarbij onmisbaar. Maar… de kosten van zo’n lift bedragen een slordige tienduizend euro. Geen gering bedrag, dus ontketende ze een actie die de benodigde gelden moet genereren.

 

‘Precies zoals het in Borne behoort te gaan’

De zwemvierdaagse die deze week in ’t Wooldrik wordt gehouden, is de rode draad. Ruim 200 deelnemers zwemmen dagelijks 250, 500 of 1.000 meter en drie euro van hun inschrijfgeld komt ten goede aan de tillift. “Een prachtig initiatief”, aldus Tom ter Bruggen, directeur van het zwembad en Jan Gielians, voorzitter van de BLOS. Ze vonden het dusdanig mooi dat hun organisaties elk 500 euro doneerden. “Dit is precies zoals het in Borne behoort te gaan”, licht Gielians even later toe. “Het is een particulier initiatief en het is de samenleving die ervoor zorgt dat het allemaal geëffectueerd kan worden.”

 

Alle partijen hebben goede hoop dat het benodigde bedrag binnen afzienbare tijd binnen is. Ook zijn er namelijk diverse giften ontvangen en zijn er hoopvolle signalen voor nog meer bijdragen, dus konden er inmiddels ook afspraken worden gemaakt over hoe een en ander uitgevoerd dient te worden. Ter Bruggen daarover: “Over een aantal weken worden de eerste gaten in de vloer geboord die voor de verankering van de lift moeten zorgdragen. En daarna kan de lift op zijn plek worden gezet.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Patrick Sluik — 21 feb 2020
Namens de organiserende commissie van de Zwem4daagse wil ook ook graag mijn dankbaarheid uitspreken aan Borne Sport, Christie Gierveld van Laco, de Hengelose Sportduikers, Gemma Tenninglo en WS Twente. Zonder hun inbreng hulp en vasthoudendheid had deze Zwem4daagse nooit tot stand kunnen komen

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020