Nieuwe tillift in zwembad lijkt zeker
21-02-2020
BLOS EN LACO DONEREN SAMEN DE EERSTE DUIZEND EURO

Nieuwe tillift in zwembad lijkt zeker

Vrijdagmorgen kreeg de Bornse Marianne Stevelink de eerste twee cheques overhandigd die uiteindelijk moeten leiden tot de aanschaf van een tillift voor mindervaliden in het zwembad. Marianne heeft MS, zit in een rolstoel en kan niet zelfstandig het water in en uit. De hulp van een tillift is daarbij onmisbaar. Maar… de kosten van zo’n lift bedragen een slordige tienduizend euro. Geen gering bedrag, dus ontketende ze een actie die de benodigde gelden moet genereren.

 

‘Precies zoals het in Borne behoort te gaan’

De zwemvierdaagse die deze week in ’t Wooldrik wordt gehouden, is de rode draad. Ruim 200 deelnemers zwemmen dagelijks 250, 500 of 1.000 meter en drie euro van hun inschrijfgeld komt ten goede aan de tillift. “Een prachtig initiatief”, aldus Tom ter Bruggen, directeur van het zwembad en Jan Gielians, voorzitter van de BLOS. Ze vonden het dusdanig mooi dat hun organisaties elk 500 euro doneerden. “Dit is precies zoals het in Borne behoort te gaan”, licht Gielians even later toe. “Het is een particulier initiatief en het is de samenleving die ervoor zorgt dat het allemaal geëffectueerd kan worden.”

 

Alle partijen hebben goede hoop dat het benodigde bedrag binnen afzienbare tijd binnen is. Ook zijn er namelijk diverse giften ontvangen en zijn er hoopvolle signalen voor nog meer bijdragen, dus konden er inmiddels ook afspraken worden gemaakt over hoe een en ander uitgevoerd dient te worden. Ter Bruggen daarover: “Over een aantal weken worden de eerste gaten in de vloer geboord die voor de verankering van de lift moeten zorgdragen. En daarna kan de lift op zijn plek worden gezet.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Patrick Sluik — 21 feb 2020
Namens de organiserende commissie van de Zwem4daagse wil ook ook graag mijn dankbaarheid uitspreken aan Borne Sport, Christie Gierveld van Laco, de Hengelose Sportduikers, Gemma Tenninglo en WS Twente. Zonder hun inbreng hulp en vasthoudendheid had deze Zwem4daagse nooit tot stand kunnen komen

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020

Zenderen Vooruit verliest van Hengelo

ZV kreeg zondagmiddag weliswaar de eerste mogelijkheden, maar het was ongelukkig in de eindfase....
08-03-2020

Apollo 8 blijft koploper in kampioenspoule

Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep...
08-03-2020

NEO lijdt verdiende nederlaag

In het eerste bedrijf zag niets er naar uit dat NEO op een behoorlijke nederlaag zou worden...
08-03-2020