Borne Energie verbindt duurzaamheid met profijt

 

De Stichting Borne Energie wil de duurzame energievoorziening van de gemeente Borne in de toekomst zeker stellen. Daarnaast wil ze Bornenaren stimuleren om duurzame maatregelen te treffen.
Daarom wil de Stichting Borne Energie, zonder winstoogmerk, zelf of namens de inwoners van Borne energie opwekken en deze in Borne verkopen. Daarnaast helpen en motiveren we inwoners, ondernemers en organisaties om energie te besparen, energie duurzaam om te wekken en indien mogelijk op te slaan.

Inwoners van Borne kunnen bij ons informatie en advies krijgen over hoe zij hun gebruik van fossiele brandstoffen kunnen verminderen en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de energievoorziening van de toekomst. Waarbij wij ook informeren over mogelijkheden om maatregelen op een gunstige manier te financieren.

Ondernemers in Borne kunnen wij helpen bij het in kaart brengen van hun energieverbruik en de mogelijkheden om energie te besparen in hun bedrijf. Ook kunnen wij adviseren over de beste manier om maatregelen te realiseren, waar mogelijk met financiële steun van de overheid.

 

Borne Energie is gestart met het opwekken en leveren van zonne-energie afkomstig van het dak van de Carnavalshal. Inwoners van Oud Borne hebben gezamenlijk geïnvesteerd en profiteren mee van de opbrengst die deze installatie oplevert. De komende jaren gaat Borne Energie aan de slag met diverse projecten op het gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

 

Neem contact met ons op: borneenergie@gmail.com

 

LinksPrikbord

Ik begrijp dat meedenken nog steeds zoals in de vorige eew gebruikelijk, een zaaltje heeft gehuurd op 11 februari. Ik hoor te slecht in zo'n setting en met scoot vanwege een goeie zit manifesteer ik dat, ipv mijn kennis. Wel heb ik al veel suggesties gedaan op BB. Wellicht verzamelen hier en modereren en... Lees meer

24 jan 2020 om 17:15 | reacties (1)

JANUARI 2020 Met een extern (onafhankelijk) adviesbureau worden eerst kansrijke gebieden voor zon- en windenergie in kaart gebracht op basis van feitelijke informatie. www.borneboeit.nl/82283/energie-van-borne/opwekken NOVEMBER 2017 Inzichtelijk maken wat de energiebehoefte van de gemeente is en hoe je toe... Lees meer

08 jan 2020 om 14:19 | reacties (1)