Familieleden patiënte Borne ook besmet met coronavirus
07-03-2020
SCHOONMOEDER, PARTNER EN DOCHTER OOK POSITIEF GETEST

Familieleden patiënte Borne ook besmet met coronavirus

Familieleden van de patiënte uit Borne zijn eveneens besmet met het coronavirus (COVID-19). Na een tweede test heeft het RIVM bevestigd dat zowel de partner, schoonmoeder als de in Nijmegen woonachtige dochter van de patiënte besmet zijn met het virus. Familie van het Bornse gezin, die in Ahaus woont, is ook besmet geraakt met het virus. Vier van de vijf gezinsleden zijn getroffen. De Duitse regionale overheid in Borken heeft dit bekendgemaakt. Een inwoner van Almelo, waarvan vandaag bekend werd dat hij het virus heeft, maakte onderdeel uit van het contactonderzoek rondom de Bornse patiënte. Alle patiënten zijn in thuisisolatie.

Burgemeester Jan Pierik onderhoudt contact met het gezin / de familie uit Borne dat besmet is met Corona. “Alle Bornse betrokkenen maakten deel uit van het contactonderzoek van de GGD. Er kon dan ook meteen goede zorg aan hen verleend worden en ze zijn in thuisisolatie. Ze hebben tot nu toe gelukkig normale griepachtige verschijnselen en ik wens hen nogmaals in alle rust beterschap toe.”

De GGD Twente brengt momenteel in kaart met wie de nieuwe patiënten contact hebben gehad buiten het gezin. Deze contacten worden door de GGD benaderd (contactonderzoek). Privécontacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.

Het RIVM en de GGD handelen daadkrachtig bij mogelijke nieuwe besmettingen en passen het protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg en
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.


Als u klachten heeft
Heeft u koorts (meer dan 38⁰ Celcius)  én  luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid)  én  bent u de afgelopen 14 dagen  in een van de volgende gebieden geweest: China  (inclusief Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran of de  Noord-Italiaanse provincies:  Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië? Neem dan  telefonisch  contact op met uw huisarts.

Voor meer informatie: https://www.rivm.nl/coronavirus

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Yvonne — 08 mrt 2020
Als ik de stipjes op de kaart van RIVM bekijk, lijkt het of er nieuwe patiënten in Borne bij zijn gekomen. Jammer dat hier vanuit de gemeente of door de burgemeester niet wat meer proactief op gereageerd wordt. Voor mij nog geen reden tot paniek trouwens, maar je wilt wel graag weten wat eraan gedaan wordt om de verspreiding in te dammen.
H s — 08 mrt 2020
En net doen of alles onder controle is .Nu in Brabant ook afsluiten hier in Nederand is alles zo laks en altijd te laat .Kom laat je niet wat wijs maken het virus pakt in Nederland ook om zich heen blijf niet op die stoel zitten .kom in actie!!!!!!!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024