05-04-2020
Borns Kleinkoor met Passieconcert in de Oude Kerk

APR

05

16.00 Borns Kleinkoor met Passieconcert in de Oude Kerk


Gezien de huidige omstandigheden met het Coronavirus, gaat het Passieconcert voorlopig niet door. We stellen het uit tot een nader te bepalen datum. Gekochte kaartjes blijven geldig voor de nieuwe datum.

 

De week voorafgaand aan Pasen noemen we wel: de stille week. Het is alsof de hele schepping de adem inhoudt. Een dramatische sfeer van geloof, verlatenheid en overgave, toelevend naar hoop en verwachting. Dit is precies wat het Borns Kleinkoor beoogt wanneer de mannen als inleiding op de ‘stille week’ een uniek Passieconcert verzorgen op Palmzondag 5 april in de Oude Kerk van Borne. De adem inhouden en genieten van de prachtige muziek die het koor deze middag laat horen.

 

Het Borns Kleinkoor voert dan uit ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck. De afgelopen maanden is er hard en met veel plezier geoefend om van dit concert een muzikaal hoogtepunt te maken. Het basiskoor is voor deze middag uitgebreid met enkele zangers die op projectbasis meedoen. Dit concert is niet alleen bijzonder, omdat het zo mooi past in de passietijd, maar ook omdat dit werk van César Franck nog niet zo erg lang wordt uitgevoerd.
 

Die sieben Worte

Franck voltooide dit werk weliswaar al in 1859, maar in 1954 kwam het pas boven water in de universiteitsbibliotheek van Luik. Daarna duurde het nog tot 1977 voordat het voor het eerst werd gespeeld. Maar vanaf dat moment werd het ook als een van de meest meeslepende passiestukken beschouwd. De titel Die Sieben Worte Jesu am Kreuz verwijst naar de zeven wanhoopskreten die Jezus volgens de Bijbel slaakte, toen hij aan het kruis hing. Het is een indringend werk met een hartstochtelijk romantische en tevens harmonische compositie. Hoewel de verbeelding van het lijden van Christus centraal staat, is het eerder een meditatief dan een dramatisch stuk.

 

Het Borns Kleinkoor staat onder leiding van de zeer inspirerende dirigent Bram van der Beek.

De begeleiding is in handen van Jos Beunders (piano) en Johan Wilmer (cello).

De solo’s worden vertolkt door leden van het Borns Kleinkoor en het Twents Liturgiekoor.

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk van Borne en begint om 16.00 uur.

De voorverkoop is inmiddels gestart. De toegangskaarten kosten €10,00 en zijn te verkrijgen bij de VVV Borne en via Herman Dankaart (06-39250590).

Indien nog voorradig, dan ook voor aanvang van het concert in de kerk.

Eventueel ook via de leden van het koor.

Gezien de grote belangstelling is het raadzaam uw kaarten tijdig te reserveren.

Voor meer informatie zie: www.bornskleinkoor.nl

 

terug naar agenda