Tweede besmetting in Het Dijkhuis
25-03-2020
IN AFDELING WAAR WONEN EN ZORG IS GESCHEIDEN

Tweede besmetting in Het Dijkhuis

In woonzorgcentrum Het Dijkhuis is een tweede besmetting met het coronavirus geconstateerd. Het betreft een bewoner in het woongedeelte, waar wonen en zorg gescheiden is. Eerder deze week werd bekend dat een bewoner van het verpleeghuisgedeelte met corona was besmet.

 

De verpleeghuisafdelingen van Het Dijkhuis zijn sinds 19 maart niet meer toegankelijk voor bezoek, na een door het kabinet aangekondigde maatregel om de kwetsbare bewoners in verpleeghuizen te beschermen tegen het coronavirus. Die strikte richtlijnen golden niet voor de andere gedeelten van Het Dijkhuis, waar bewoners in principe huren van woningbouwvereniging Welbions en thuiszorg apart regelen. Wel werd er verzocht om bezoek te beperken en de algemene maatregelen na te leven.

 

Indringende oproep

“Als er ergens in een flat een coronabesmetting is geconstateerd, dan kunnen we niet de hele flat in isolatie plaatsen. Maar hier is toch sprake van een wat andere setting rondom een grote gezamenlijke ruimte. Je wilt niet meemaken dat de coronabesmetting zich gaat uitbreiden in deze kwetsbare groep. Daarom hebben we ervoor gekozen om gezamenlijk, namens gemeente, Welbions en TMZ, een indringende oproep naar de bewoners te doen om richtlijnen en gemaakte afspraken na te leven”, zegt burgemeester Jan Pierik.

 

Bewoners zijn dinsdagavond met een brief op de hoogte gesteld van de besmetting van een medebewoner. Daarin wordt onder meer een dringend beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. “Het risico op besmetting is in het algemeen aanwezig, maar voor u en andere bewoners in de huurwoningen van Het Dijkhuis, die veelal tot de risicogroep behoren, is het risico nog veel groter. Daarom verwachten wij van u en uw bezoek ook dat u zich onverkort aan de richtlijnen houdt.” Dat houdt in: maximaal één keer, één bezoeker per dag, minimaal anderhalve meter afstand en geen groepen vormen van meer dan drie personen.

 

Aparte ingang voor apotheek en huisarts

In overleg met de huisartsen en de apotheek in Het Dijkhuis is besloten dat zij voor hun klanten een andere ingang gebruiken, zodat men niet meer door Het Dijkhuis hoeft te lopen. Die ingang bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw, tegenover het dierenparkje. Daarnaast zal een schoonmaakbedrijf uit voorzorg extra schoon maken op de galerijen en in de liften. De hoofdingang was al eerder gesloten net als het restaurant, waar nog wel maaltijden konden worden afgehaald.

 

Over de ernst van de ziekteverschijnselen bij de bewoner worden geen nadere mededelingen gedaan.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Teresinha van Bavel — 25 mrt 2020
ONGELOOFLIJK , de maatregel om ouderen NIET TE BEZOEKEN wordt niet nageleefd!! Ik lees hier "Daarom verwachten wij van u en uw bezoek ook dat u zich onverkort aan de richtlijnen houdt.” Dat houdt in: maximaal één keer, één bezoeker per dag, minimaal anderhalve meter afstand en geen groepen vormen van meer dan drie personen."
Vele ouderen in woonwijken houden zichzelf in isolatie, en in Het Dijkhuis met veeeel ouderen risico zoveel groter. Gevolgen straks niet te overzien.
Yvonne de Leeuw — 25 mrt 2020
Wij wensen alle bewoners en personeel heel veel sterkte toegewenst.
Hs — 25 mrt 2020
En nu alles dicht per direct dich laat de mensen niet meer naar buiten lopen voor een praatje of boodschap hoe zielig het ook is maar alles is beter dan straks de hele gang vol rouwkaarten wat is een paar weken op een mensen leven dus dicht Heel veel sterkte voor iedereen zowel bewoners als verzorgers
Hs — 25 mrt 2020
En nu alles dicht per direct dich laat de mensen niet meer naar buiten lopen voor een praatje of boodschap hoe zielig het ook is maar alles is beter dan straks de hele gang vol rouwkaarten wat is een paar weken op een mensen leven dus dicht Heel veel sterkte voor iedereen zowel bewoners als verzorgers

‘Schijt-aan-corona-feestje’ op z’n Hertmes

Met het ingaan van de avondklok zijn de corona-maatregelen nog strenger geworden. Het leidde in...
25-01-2021

Brandgerucht in azc Azelo

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een melding van een mogelijke brand in het leegstaande...
23-01-2021

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken....
21-01-2021

Hertme trakteert zorgverleners

Bij ruim 70 adressen in Hertme is de afgelopen dagen een reep chocolade bezorgd. Dorpsgenoten...
21-01-2021

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021