‘Het dorp’ komt binnen bij Villa Meijling
31-03-2020
BEWONERS GENIETEN VAN ZONNIG BUITENOPTREDEN

‘Het dorp’ komt binnen bij Villa Meijling

Zomaar een piepklein tafereeltje op een zonnige dinsdagmiddag in coronatijd. Het gebeurde bij Villa Meijling aan de Stationsstraat in Borne. Binnen, achter het glas, zitten twaalf bewoners te luisteren naar tal van ‘oude’ liedjes, die worden gezongen door Marianne van der Post. De Bornse begeleidt zichzelf op de gitaar en zit voor deze keer buiten, aan de andere kant van het glas dus. De reden is bekend; het plezier aan beide kanten is er niet minder om.

 

‘Eigenlijk moeten we dat vaker doen’

Jolanda Latka, de manager van de zorgvilla, vertelt dat het gebaar vanmorgen spontaan opborrelde toen de zon aankondigde zich vandaag van zijn beste kant te zullen laten zien. “Normaal gesproken hebben we op de vrijdagmiddag altijd een binnenoptreden, maar dat gaat deze weken natuurlijk allemaal niet door. Toen een blaaskapel van een van onze medewerkers ruim een week geleden optrad in de tuin, dachten we al: ‘eigenlijk moeten we dat vaker doen’. Dus belden we Marianne vanmorgen met de vraag of ze vanmiddag tijd had.” En dat had ze. Tegen drieën kruipt ze op een hoge kruk en begint te zingen.

 

Het is ‘Het dorp’, een nummer van Wim Sonneveld. Piepklein, maar het komt zichtbaar bij de bewoners binnen. Ook Marianne geniet met volle teugen. In zo’n setting iets moois te kunnen brengen is immers ook voor haar geen alledaagse kost. Jolanda vertelt ondertussen dat de bewoners zich tot op heden wonderwel goed door deze rare periode heenslaan. “De sfeer is uitstekend en we proberen zoveel als mogelijk de normale dagstructuur te blijven volgen.” Dan klinkt ‘In een rijtuigie’, ook al van Wim Sonneveld samen Leen Jongewaard. Binnen gaan de armen omhoog en de glimlach van Marianne Post wordt alleen maar groter. Ook dat is corona... (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
AGH — 01 apr 2020
Vervolg: maatschappij. Iemand zei ooit: “een beetje dom”. En dat zeg ik nu ook. Het Dijkhuis heeft dit onlangs gedaan met optreden van groep voor haar verzorgingshuis. Hier heb ik tegen geageerd. Velen zullen mij een zuurpiet vinden maar ik blijf erbij: blijf zoveel mogelijk binnen, organiseer optredens met 1 persoon, niet meer. Doe dit niet alleen voor uw bewoners die ook nog eens de hoogste risico groep vormen, maar ook voor uwzelf en uw naaste medemens.
AGH — 01 apr 2020
Een prima initiatief met deze zangeres op haar gitaar.
Helaas, de blaaskapel in de tuin verdient voor mij geen schoonheidsprijs! Het advies is en blijft in deze tijd binnenblijven; geen samenscholing met meer dan 2 of 3 (neem aan dat de blaaskapel geen kapel was van 2 personen) is de raadgeving die de regering Rutte heeft gedaan. U als verzorgingstehuis heeft een voorbeeldfunctie in de maatschappy
Max de Mooij Sr. — 31 mrt 2020
Leuk initiatief!
In Borne zijn er diverse woon en appartementencomplexen waar mensen nu in afzondering leven. Wellicht een idee voor bezoekers van het maandelijkse Gitaarcafé om er met de gitaar op uit te trekken om her en der een deuntje te spelen! Ik ga in ieder geval een paar nummers instuderen! Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar max@thfc.nl.
Joke Rutten — 31 mrt 2020
Heel mooi Marianne 👏🏻👏🏻
Marion Diemont — 31 mrt 2020
Deze Kanjer, Marianne vd Post, verdient een dikke pluim.
Ineke Oldenbeuving — 31 mrt 2020
We hebben buiten het hek ook mee kunnen genieten, kwamen net terug van een fietstochtje.
Bedankt Marianne
Paul Cohn — 31 mrt 2020
Vom Fenster ein Lichtstrahl erblinkt!
Ein Lied zittert durch die Lüfte
Und ein Verliebter singt:
Hör' mein Lied, Violetta,

 

 

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021