‘Het dorp’ komt binnen bij Villa Meijling
31-03-2020
BEWONERS GENIETEN VAN ZONNIG BUITENOPTREDEN

‘Het dorp’ komt binnen bij Villa Meijling

Zomaar een piepklein tafereeltje op een zonnige dinsdagmiddag in coronatijd. Het gebeurde bij Villa Meijling aan de Stationsstraat in Borne. Binnen, achter het glas, zitten twaalf bewoners te luisteren naar tal van ‘oude’ liedjes, die worden gezongen door Marianne van der Post. De Bornse begeleidt zichzelf op de gitaar en zit voor deze keer buiten, aan de andere kant van het glas dus. De reden is bekend; het plezier aan beide kanten is er niet minder om.

 

‘Eigenlijk moeten we dat vaker doen’

Jolanda Latka, de manager van de zorgvilla, vertelt dat het gebaar vanmorgen spontaan opborrelde toen de zon aankondigde zich vandaag van zijn beste kant te zullen laten zien. “Normaal gesproken hebben we op de vrijdagmiddag altijd een binnenoptreden, maar dat gaat deze weken natuurlijk allemaal niet door. Toen een blaaskapel van een van onze medewerkers ruim een week geleden optrad in de tuin, dachten we al: ‘eigenlijk moeten we dat vaker doen’. Dus belden we Marianne vanmorgen met de vraag of ze vanmiddag tijd had.” En dat had ze. Tegen drieën kruipt ze op een hoge kruk en begint te zingen.

 

Het is ‘Het dorp’, een nummer van Wim Sonneveld. Piepklein, maar het komt zichtbaar bij de bewoners binnen. Ook Marianne geniet met volle teugen. In zo’n setting iets moois te kunnen brengen is immers ook voor haar geen alledaagse kost. Jolanda vertelt ondertussen dat de bewoners zich tot op heden wonderwel goed door deze rare periode heenslaan. “De sfeer is uitstekend en we proberen zoveel als mogelijk de normale dagstructuur te blijven volgen.” Dan klinkt ‘In een rijtuigie’, ook al van Wim Sonneveld samen Leen Jongewaard. Binnen gaan de armen omhoog en de glimlach van Marianne Post wordt alleen maar groter. Ook dat is corona... (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
AGH — 01 apr 2020
Vervolg: maatschappij. Iemand zei ooit: “een beetje dom”. En dat zeg ik nu ook. Het Dijkhuis heeft dit onlangs gedaan met optreden van groep voor haar verzorgingshuis. Hier heb ik tegen geageerd. Velen zullen mij een zuurpiet vinden maar ik blijf erbij: blijf zoveel mogelijk binnen, organiseer optredens met 1 persoon, niet meer. Doe dit niet alleen voor uw bewoners die ook nog eens de hoogste risico groep vormen, maar ook voor uwzelf en uw naaste medemens.
AGH — 01 apr 2020
Een prima initiatief met deze zangeres op haar gitaar.
Helaas, de blaaskapel in de tuin verdient voor mij geen schoonheidsprijs! Het advies is en blijft in deze tijd binnenblijven; geen samenscholing met meer dan 2 of 3 (neem aan dat de blaaskapel geen kapel was van 2 personen) is de raadgeving die de regering Rutte heeft gedaan. U als verzorgingstehuis heeft een voorbeeldfunctie in de maatschappy
Max de Mooij Sr. — 31 mrt 2020
Leuk initiatief!
In Borne zijn er diverse woon en appartementencomplexen waar mensen nu in afzondering leven. Wellicht een idee voor bezoekers van het maandelijkse Gitaarcafé om er met de gitaar op uit te trekken om her en der een deuntje te spelen! Ik ga in ieder geval een paar nummers instuderen! Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar max@thfc.nl.
Joke Rutten — 31 mrt 2020
Heel mooi Marianne 👏🏻👏🏻
Marion Diemont — 31 mrt 2020
Deze Kanjer, Marianne vd Post, verdient een dikke pluim.
Ineke Oldenbeuving — 31 mrt 2020
We hebben buiten het hek ook mee kunnen genieten, kwamen net terug van een fietstochtje.
Bedankt Marianne
Paul Cohn — 31 mrt 2020
Vom Fenster ein Lichtstrahl erblinkt!
Ein Lied zittert durch die Lüfte
Und ein Verliebter singt:
Hör' mein Lied, Violetta,

 

 

Nieuwe coronabesmetting in Borne

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. In Overijssel valt het...
11-08-2020

Vitens waarschuwt voor watertekort

Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt dat de waterdruk in een aantal gebieden in Nederland in de...
08-08-2020

Ans Lindeman stopt als mondhygiëniste

Toen Ans Lindeman (64) in 1976 als mondhygiëniste afstudeerde, stond het specialisme nog in...
28-07-2020

Koe Paula gaat viraal

Het filmpje van de kalvende koe Paula 208, dat wij afgelopen vrijdag publiceerden, is viraal...
27-07-2020

Paula 208 doet ’t gewoon zelf

Je zou het bijna vergeten in deze tijd. Immers, we zijn allemaal gevangen door het virus en of...
24-07-2020

Bornse Sam maakt furore op witte doek

In september 2017 werd Sam geboren, een kat die voor driekwart Perzisch is. Toen Frieda, het...
22-07-2020