#Ikscoutthuis vervangt kampvuur
SCOUTING ST. STEPHANUS MARTINA HAAKT AAN BIJ LANDELIJK ONLINE INITIATIEF

#Ikscoutthuis vervangt kampvuur

Net zoals bij alle sport- en andere verenigingen en clubs vielen ook bij Scouting St. Stephanus Martina vorige maand de activiteiten stil. Voor de 150 leden waren er geen wekelijkse bijeenkomsten meer en dus bleven de Bevers, Kabouters, Welpen, Gidsen, Verkenners, Blauwe Vogels en Rowans thuis. “Al snel vonden we dat we iets moesten doen”, zegt Pim Demmer. “Tot juni stilstaan is geen optie.” Samen met enkele andere leiders sloeg hij aan het denken en tegelijkertijd deed Scouting Nederland hetzelfde. Daar kwam het online scoutingspel #ikscoutthuis bovendrijven en dus leidde één en één al snel tot drie. Het gevolg laat zich raden: vanaf eind deze week haakt de Bornse Scoutinggroep aan en kunnen alle 150 leden thuis aan de slag.

 

Uitdagingen en opdrachtjes voor het hele gezin

Volgens Demmer is het vooral een kwestie van omdenken. “Een kampvuur houden of een dropping lopen is er in deze tijd natuurlijk niet bij. Maar wat kun je dan wel? was de logische vraag. En zo kwamen we op het wekelijks aanreiken van challenges. Uitdagingen en opdrachtjes die sterke raakvlakken hebben met de scouting en die simpelweg thuis zijn uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele dropping, een knutsel- of kookopdracht, een speurtocht in en rondom je eigen huis of aan het oplossen van een rebus. En het leuke is dat het hele gezin eraan kan meedoen.”

 

Het idee van Scouting Nederland dient vooral als raamwerk. Alle scoutinggroepen in ons land die het idee oppakten, en dat zijn er inmiddels ruim tachtig, geven er hun eigen invulling aan. Zo ook in Borne. Demmer: “Wij rollen het spel uit via Microsoft Teams. De leden kunnen foto’s van hun opdracht posten en er uitleg bij geven, vragen stellen en overleggen met hun groepsgenoten. En bovendien verdienen ze punten bij een goede uitvoering. Punten die straks, als de crisis voorbij is, wellicht goed zijn voor een leuke prijs.”

 

‘Het enthousiasme was unaniem’

Of tegen die tijd het spel dan ook voorgoed weer zal verdwijnen, durft Demmer nu nog niet ter voorspellen. “Misschien bevalt het ons allemaal wel zó goed, dat we het als een extra activiteit blijven aanbieden. Maar dat is van later zorg, laten we het eerst maar eens goed op gang helpen.” Maandagavond zijn alle leiders bijgepraat en van de plannen op de hoogte gebracht. Het enthousiasme was unaniem. De komende dagen worden alle leden en hun ouders geïnformeerd en uitgenodigd zich voor het online spel aan te melden. Vanaf volgende week moet de eerste challenge dan worden uitgerold. (BM)

 

Meer info is te vinden op de website van Scouting St. Stephanus Martina.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Soccer Camp laat voetballertjes stralen

Op de tweede dag van het jaarlijkse Heracles Soccer Camp lijken de weersomstandigheden...
13-08-2020

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020