Speuren langs de ramen
BEWONERS KALANDERSTRAAT E.O. MAKEN VAN DE NOOD EEN NOABERDEUGD

Speuren langs de ramen

Wat doe je als je, net zoals zovele anderen, deze dagen toch zoveel mogelijk wilt thuisblijven en jonge kinderen hebt, maar toch de verleiding niet kunt weerstaan ‘iets’ te ondernemen? ‘Nou, dan vat je de koe bij de horens, gooi je een berichtje in de buurtapp en bedenk je samen iets leuks waar iedereen plezier aan beleeft’. Zo ongeveer luidde de gedachte van Sylvia Westhuis, activiteitenbegeleidster én zelf moeder van drie kinderen. Het resultaat is dat er gisteren, vandaag en morgen door de plusminus 60 bewoners van de Keperstraat, Tulestraat, Kalanderstraat, Fluweelstraat en Katoenstraat een paasraamspeurtocht kan worden gelopen.

 

Tien paasopdrachten

“Het stelt allemaal niet zo erg veel voor, maar het is gewoon hartstikke leuk’, zo vertelt Sylvia op Paaszondag. Samen met buurtbewoonster Ellen bedacht ze tien opdrachten die allemaal iets met Pasen van doen hebben en die bij evenzovele huiskamers op de ramen is geplakt. Bij de een dienen paaseitjes te worden geteld, bij de tweede dient een rebus te worden opgelost en bij weer een ander zijn bijvoorbeeld paashazen verstopt. Vrijdag kreeg iedere bewoner een brief door de brievenbus met daarop de spelregels én natuurlijk de 1,5 meter waarschuwing.

 

Gisteren en vandaag werd en wordt de ‘Paasraamspeurtocht’ zoals de activiteit is gaan heten, al veelvuldig belopen. “Ja, de bewoners zijn enthousiast. Het is gewoon grappig dat er ondanks de coronastilte toch iets gebeurt. En het leuke is dat je met zoiets wat losmaakt, noem het maar saamhorigheid of noaberschap. Er gaan al geluiden op om op Koningsdag weer iets dergelijks te organiseren.” Maar eerst moet de speurtocht tot een goed einde worden gebracht. Sylvia heeft er alle vertrouwen in. En alle deelnemers krijgen na afloop nog een kleine verrassing. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mago — 12 apr 2020
Vanuit een vervelende en onwerkelijke situatie toch het beste er van maken met elkaar. Mooi voorbeeld van het Twentse Noaberschap!

Fontein te duur voor Borne?

De fontein op het Dorsetplein zorgt al enkele jaren voor veel vertier. Zeker met tropische...
13-08-2020

Nieuwe dierenambulancedienst

Bij de dierenambulance Hengelo/Borne stapte onlangs een groep van 17 vrijwilligers op uit...
12-08-2020

De financiŽle positie van Borne - 1

De gemeente Borne heeft in 2019 een verlies van vier miljoen moeten neerschrijven. De...
06-08-2020

BOP duikt in gemeentelijke financiŽn

De gemeente Borne heeft in 2019 een verlies van vier miljoen moeten neerschrijven. De...
23-07-2020

Minder overlast van processierupsen

Het aantal meldingen van nesten eikenprocessierupsen in de gemeente Borne is gehalveerd ten...
06-07-2020

Koningslinde bij rotonde Zenderen

Eigenlijk werd de Koningslinde van Zenderen al op 3 maart vanuit ’t Rigtershoes verplaatst...
24-06-2020