Speuren langs de ramen
BEWONERS KALANDERSTRAAT E.O. MAKEN VAN DE NOOD EEN NOABERDEUGD

Speuren langs de ramen

Wat doe je als je, net zoals zovele anderen, deze dagen toch zoveel mogelijk wilt thuisblijven en jonge kinderen hebt, maar toch de verleiding niet kunt weerstaan ‘iets’ te ondernemen? ‘Nou, dan vat je de koe bij de horens, gooi je een berichtje in de buurtapp en bedenk je samen iets leuks waar iedereen plezier aan beleeft’. Zo ongeveer luidde de gedachte van Sylvia Westhuis, activiteitenbegeleidster én zelf moeder van drie kinderen. Het resultaat is dat er gisteren, vandaag en morgen door de plusminus 60 bewoners van de Keperstraat, Tulestraat, Kalanderstraat, Fluweelstraat en Katoenstraat een paasraamspeurtocht kan worden gelopen.

 

Tien paasopdrachten

“Het stelt allemaal niet zo erg veel voor, maar het is gewoon hartstikke leuk’, zo vertelt Sylvia op Paaszondag. Samen met buurtbewoonster Ellen bedacht ze tien opdrachten die allemaal iets met Pasen van doen hebben en die bij evenzovele huiskamers op de ramen is geplakt. Bij de een dienen paaseitjes te worden geteld, bij de tweede dient een rebus te worden opgelost en bij weer een ander zijn bijvoorbeeld paashazen verstopt. Vrijdag kreeg iedere bewoner een brief door de brievenbus met daarop de spelregels én natuurlijk de 1,5 meter waarschuwing.

 

Gisteren en vandaag werd en wordt de ‘Paasraamspeurtocht’ zoals de activiteit is gaan heten, al veelvuldig belopen. “Ja, de bewoners zijn enthousiast. Het is gewoon grappig dat er ondanks de coronastilte toch iets gebeurt. En het leuke is dat je met zoiets wat losmaakt, noem het maar saamhorigheid of noaberschap. Er gaan al geluiden op om op Koningsdag weer iets dergelijks te organiseren.” Maar eerst moet de speurtocht tot een goed einde worden gebracht. Sylvia heeft er alle vertrouwen in. En alle deelnemers krijgen na afloop nog een kleine verrassing. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mago — 12 apr 2020
Vanuit een vervelende en onwerkelijke situatie toch het beste er van maken met elkaar. Mooi voorbeeld van het Twentse Noaberschap!

Project Bee One in impasse

In 2016 werden er 240 zonnepanelen op het dak van de Carnahal gelegd. Het was het eerste...
21-10-2020

Zorgen over haalbaarheid bezuinigingen

Vorig jaar is de gemeenteraad akkoord gegaan met de meerjarenbegroting waarin opgenomen was dat...
20-10-2020

College wil Bornepanel niet inzetten voor ambities

Op de vraag van de VVD om via het burgerpanel de mening van inwoners te peilen over hoe om te...
15-10-2020

Hogere kosten vanwege afkeur PMD-afval

Er wordt vanaf juli strenger gecontroleerd op vervuiling van afval in de verpakkingencontainer....
14-10-2020

Een meevaller van negen ton

Voor meer dan de helft bestaan de inkomsten van de gemeente uit de uitkeringen vanuit het Rijk...
12-10-2020

VVD wil Bornepanel inzetten

Tijdens de Algemene Beschouwingen op 22 september vroeg Leo Graafhuis (VVD) het College om...
09-10-2020