Speuren langs de ramen
BEWONERS KALANDERSTRAAT E.O. MAKEN VAN DE NOOD EEN NOABERDEUGD

Speuren langs de ramen

Wat doe je als je, net zoals zovele anderen, deze dagen toch zoveel mogelijk wilt thuisblijven en jonge kinderen hebt, maar toch de verleiding niet kunt weerstaan ‘iets’ te ondernemen? ‘Nou, dan vat je de koe bij de horens, gooi je een berichtje in de buurtapp en bedenk je samen iets leuks waar iedereen plezier aan beleeft’. Zo ongeveer luidde de gedachte van Sylvia Westhuis, activiteitenbegeleidster én zelf moeder van drie kinderen. Het resultaat is dat er gisteren, vandaag en morgen door de plusminus 60 bewoners van de Keperstraat, Tulestraat, Kalanderstraat, Fluweelstraat en Katoenstraat een paasraamspeurtocht kan worden gelopen.

 

Tien paasopdrachten

“Het stelt allemaal niet zo erg veel voor, maar het is gewoon hartstikke leuk’, zo vertelt Sylvia op Paaszondag. Samen met buurtbewoonster Ellen bedacht ze tien opdrachten die allemaal iets met Pasen van doen hebben en die bij evenzovele huiskamers op de ramen is geplakt. Bij de een dienen paaseitjes te worden geteld, bij de tweede dient een rebus te worden opgelost en bij weer een ander zijn bijvoorbeeld paashazen verstopt. Vrijdag kreeg iedere bewoner een brief door de brievenbus met daarop de spelregels én natuurlijk de 1,5 meter waarschuwing.

 

Gisteren en vandaag werd en wordt de ‘Paasraamspeurtocht’ zoals de activiteit is gaan heten, al veelvuldig belopen. “Ja, de bewoners zijn enthousiast. Het is gewoon grappig dat er ondanks de coronastilte toch iets gebeurt. En het leuke is dat je met zoiets wat losmaakt, noem het maar saamhorigheid of noaberschap. Er gaan al geluiden op om op Koningsdag weer iets dergelijks te organiseren.” Maar eerst moet de speurtocht tot een goed einde worden gebracht. Sylvia heeft er alle vertrouwen in. En alle deelnemers krijgen na afloop nog een kleine verrassing. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mago — 12 apr 2020
Vanuit een vervelende en onwerkelijke situatie toch het beste er van maken met elkaar. Mooi voorbeeld van het Twentse Noaberschap!

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024