Speuren langs de ramen
BEWONERS KALANDERSTRAAT E.O. MAKEN VAN DE NOOD EEN NOABERDEUGD

Speuren langs de ramen

Wat doe je als je, net zoals zovele anderen, deze dagen toch zoveel mogelijk wilt thuisblijven en jonge kinderen hebt, maar toch de verleiding niet kunt weerstaan ‘iets’ te ondernemen? ‘Nou, dan vat je de koe bij de horens, gooi je een berichtje in de buurtapp en bedenk je samen iets leuks waar iedereen plezier aan beleeft’. Zo ongeveer luidde de gedachte van Sylvia Westhuis, activiteitenbegeleidster én zelf moeder van drie kinderen. Het resultaat is dat er gisteren, vandaag en morgen door de plusminus 60 bewoners van de Keperstraat, Tulestraat, Kalanderstraat, Fluweelstraat en Katoenstraat een paasraamspeurtocht kan worden gelopen.

 

Tien paasopdrachten

“Het stelt allemaal niet zo erg veel voor, maar het is gewoon hartstikke leuk’, zo vertelt Sylvia op Paaszondag. Samen met buurtbewoonster Ellen bedacht ze tien opdrachten die allemaal iets met Pasen van doen hebben en die bij evenzovele huiskamers op de ramen is geplakt. Bij de een dienen paaseitjes te worden geteld, bij de tweede dient een rebus te worden opgelost en bij weer een ander zijn bijvoorbeeld paashazen verstopt. Vrijdag kreeg iedere bewoner een brief door de brievenbus met daarop de spelregels én natuurlijk de 1,5 meter waarschuwing.

 

Gisteren en vandaag werd en wordt de ‘Paasraamspeurtocht’ zoals de activiteit is gaan heten, al veelvuldig belopen. “Ja, de bewoners zijn enthousiast. Het is gewoon grappig dat er ondanks de coronastilte toch iets gebeurt. En het leuke is dat je met zoiets wat losmaakt, noem het maar saamhorigheid of noaberschap. Er gaan al geluiden op om op Koningsdag weer iets dergelijks te organiseren.” Maar eerst moet de speurtocht tot een goed einde worden gebracht. Sylvia heeft er alle vertrouwen in. En alle deelnemers krijgen na afloop nog een kleine verrassing. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mago — 12 apr 2020
Vanuit een vervelende en onwerkelijke situatie toch het beste er van maken met elkaar. Mooi voorbeeld van het Twentse Noaberschap!

Kotteman krijgt motie van treurnis aan de broek

In de ingelaste raadsvergadering van 14 januari werd met meerderheid van stemmen een motie van...
14-01-2021

Uitsluiten biologische varkenshouderij niet...

Het blijkt niet mogelijk te zijn om aparte regels te maken voor biologische varkenshouderijen en...
14-01-2021

Verhuur aan COA blijkt ‘out-of-the-box idee’

De optie om het azc-gebouw in Azelo, tegen eerdere afspraken in, opnieuw aan het COA te verhuren...
13-01-2021

Coronaproof stemmen Tweede Kamer verkiezingen

In maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om dat coronaproof te doen is er een aantal...
13-01-2021

BornePanel is een betrouwbaar instrument

Het Borns Onderzoek Platform deed onderzoek naar het BornePanel, de burgerpeiling die sinds 2017...
11-01-2021

At en Herman toosten alvast op 2021

Terwijl elders in Borne lange rijen wachtenden de oliebollenkramen sieren en kinderen hun kleine...
31-12-2020