Net vóór de paasdagen kregen Albin en Saskia Rikkerink heuglijk nieuws. Tijdens de grote internationale vakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers, van oorsprong een broederschap van ambachtelijke slagers, sleepte de Bornse Keurslager namelijk maar liefst vijf keer goud in de wacht.
De knakworst, hamworst, rundercervelaat met peper, kalfsrollade én fuet met walnoten bleken simpelweg de beste van alle inzendingen. Bovendien werden Albin en Saskia met kun kalfsrollade met pistache nog eens uitgeroepen tot nationaal reservekampioen.
Echt trots
“Een geweldige erkenning”, aldus Saskia. “In november werden we al Nederlands kampioen met onze gekookte, gebraden en gegrilde vleeswaren. En nu dan deze Europese honorering. Een mooie score binnen twee jaar nadat we de slagerij van Gerrit overnamen”, zo klinkt het. Eigenlijk zouden de prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Roermond, maar dat werd vanwege de coronacrisis vanzelfsprekend afgelast. Het plezier is er echter niet minder om. “Ja, hier zijn we echt trots op”, aldus beide winnaars. (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.