Toch een beetje Borne op z’n Best
MOEILIJKE TIJDEN LEIDEN TOT MOOIE SAMENWERKINGEN

Toch een beetje Borne op z’n Best

Dat de (lokale) ondernemers het in deze coronatijd niet gemakkelijk hebben, is genoegzaam bekend. Van alle kanten rinkelen de alarmbellen en ook de overheid trekt tal van registers open om ondernemers te ondersteunen. Maar ook zijzelf halen alles uit de kast om gezamenlijk in the picture te blijven en dat leidt soms tot verrassende resultaten. In Borne is het al niet anders. Zo werd razendsnel de website www.bornebezorgt.nl in het leven geroepen, terwijl de plaatselijke horeca de ‘Borns Hart voor Horeca’ bon lanceerde.

 

Vandaag is het de beurt aan een aantal centrumwinkeliers in het dorp die zich gezamenlijk als ‘Het Beste van Borne’ presenteren. En dat is niet geheel toevallig natuurlijk, want morgen zou het immers de dag zijn van Borne op z’n Best, inclusief de daaraan gekoppelde en voor hen zo belangrijke koopzondag. “Maar ondanks dat het allemaal niet doorgaat, zijn we er natuurlijk wel en dat willen we laten weten ook”, zo klinkt het.

 

#supportyourneighbor

Onder de slogan #supportyourneighbor creëerden Leurink mode, bakker Koehorst, parfumerie Mooi, restaurant Roast it, Pien & Mats, bloemenzaak De Krey’nhook en De Zuivelhoeve een mailbericht voor hun klanten waarin het samen optrekken de boodschap vormt. “We willen onze klanten laten weten dat we ondanks alle tegenslag samen de schouders eronder zetten en met elkaar een sterk winkelhart van Borne vormen. Ook al is er dan even geen koopzondag en Borne op z'n Best.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 23 apr 2020
Een prima initiatief, genomen door deze Bornse ondernemers. Er staat ook in dit bericht: "ook al is er even geen koopzondag en Borne op z'n Best" - zelf denk ik dat voorlopig ook niet het geval zal zijn totdat er een vaccin gevonden zal worden, en dan niet eerder dan juni 2021 dus voorlopig helemaal geen gezellige, leuke activiteiten in Borne die veel mensen trekken. Wij hebben nog een lange weg te gaan, die we samen op kunnen lossen door creatief te werk te gaan. Het zal ons zeker lukken. Maar grote gebeurtenissen zoals de 11de van de 11de, St Nicolaa intocht, en bijvoorbeeld carnaval 2021 zullen op een andere manier gevierd moeten worden, in aangepaste vorm doorgang vinden of afgelast (uitgesteld) moeten worden (zoals de Melbuul'n Dagen dit jaar). Het is even niet anders, maar samen komen wij hier zeker uit.

R.H. Planten opent vrijdag met ‘knallers’

ADVERTORIAL • Vrijdagmorgen om precies 09.00 uur zwaait Rutger Hofsté voor de...
13-08-2020

Optiek Busschers toch voortgezet

Op 27 juni meldde BorneBoeit dat er na 16 jaar een einde zou komen aan de optiekwinkel van...
11-08-2020

Zo maar een zomeravond in Borne...

Het is vakantietijd. In de regel een periode waarin het in Borne vrijwel uitgestorven is. Ieder...
18-07-2020

La Paay opent nieuwe beautysalon

Het pand aan de Stationsstraat 64, waar voorheen een videotheek gevestigd was, is onherkenbaar...
18-07-2020

Van de markt naar de Grotestraat

De jonge ondernemer Rutger Hofsté uit Weerselo opent na de bouwvak een winkel in...
16-07-2020

Telecomshop springt in refurbished markt

"Refurbished heeft de toekomst", zegt Raber Saleh van de Telecomshop Twente/GSM...
30-06-2020