Toch een beetje Borne op z’n Best
MOEILIJKE TIJDEN LEIDEN TOT MOOIE SAMENWERKINGEN

Toch een beetje Borne op z’n Best

Dat de (lokale) ondernemers het in deze coronatijd niet gemakkelijk hebben, is genoegzaam bekend. Van alle kanten rinkelen de alarmbellen en ook de overheid trekt tal van registers open om ondernemers te ondersteunen. Maar ook zijzelf halen alles uit de kast om gezamenlijk in the picture te blijven en dat leidt soms tot verrassende resultaten. In Borne is het al niet anders. Zo werd razendsnel de website www.bornebezorgt.nl in het leven geroepen, terwijl de plaatselijke horeca de ‘Borns Hart voor Horeca’ bon lanceerde.

 

Vandaag is het de beurt aan een aantal centrumwinkeliers in het dorp die zich gezamenlijk als ‘Het Beste van Borne’ presenteren. En dat is niet geheel toevallig natuurlijk, want morgen zou het immers de dag zijn van Borne op z’n Best, inclusief de daaraan gekoppelde en voor hen zo belangrijke koopzondag. “Maar ondanks dat het allemaal niet doorgaat, zijn we er natuurlijk wel en dat willen we laten weten ook”, zo klinkt het.

 

#supportyourneighbor

Onder de slogan #supportyourneighbor creëerden Leurink mode, bakker Koehorst, parfumerie Mooi, restaurant Roast it, Pien & Mats, bloemenzaak De Krey’nhook en De Zuivelhoeve een mailbericht voor hun klanten waarin het samen optrekken de boodschap vormt. “We willen onze klanten laten weten dat we ondanks alle tegenslag samen de schouders eronder zetten en met elkaar een sterk winkelhart van Borne vormen. Ook al is er dan even geen koopzondag en Borne op z'n Best.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 23 apr 2020
Een prima initiatief, genomen door deze Bornse ondernemers. Er staat ook in dit bericht: "ook al is er even geen koopzondag en Borne op z'n Best" - zelf denk ik dat voorlopig ook niet het geval zal zijn totdat er een vaccin gevonden zal worden, en dan niet eerder dan juni 2021 dus voorlopig helemaal geen gezellige, leuke activiteiten in Borne die veel mensen trekken. Wij hebben nog een lange weg te gaan, die we samen op kunnen lossen door creatief te werk te gaan. Het zal ons zeker lukken. Maar grote gebeurtenissen zoals de 11de van de 11de, St Nicolaa intocht, en bijvoorbeeld carnaval 2021 zullen op een andere manier gevierd moeten worden, in aangepaste vorm doorgang vinden of afgelast (uitgesteld) moeten worden (zoals de Melbuul'n Dagen dit jaar). Het is even niet anders, maar samen komen wij hier zeker uit.

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024