‘D’ran’, zegt wethouder Arno Spekschoor
BEOOGD BESTUURDER TYPEERT ZICHZELF VOORAL ALS MENSENMENS

‘D’ran’, zegt wethouder Arno Spekschoor

Gevoelsmens, levensgenieter en een open vizier. Het zijn de woorden die voorbijkomen in een eerste kennismaking met de beoogde nieuwe wethouder in de gemeente Borne en als zodanig de opvolger van Herman Mulder. “Ja, zo zit ik wel een beetje in elkaar”, aldus de rap pratende Achterhoeker in een soms onvervalst dialect. “Ik houd van duidelijkheid, sta graag met beide benen op de grond en ben gewend om door te pakken. Soms misschien ook wel wat ongeduldig ja. D’ran is mijn levensmotto.”

 

‘Ik wil mezelf blijven uitdagen’

De man in kwestie is Arno Spekschoor, inmiddels 54 jaar en tot juni 2018 wethouder in de gemeente Bronckhorst. Hij woont er samen met zijn partner en heeft ‘twee prachtige dochters’ van 24 en 22 jaar. “Als je aan hén komt, kom je aan mij” zegt hij vol trots en met een tinteling in zijn ogen. “Zij zijn mijn alles.” In zijn vrije tijd klimt hij graag op de motor. “Maar ik houd ook van voetbal en cultuur hoor en heb een zwak voor tradities. En daarnaast ben ik nog bezig met een studie Bestuurskunde. Ik wil mezelf nu eenmaal blijven uitdagen.”

 

Zijn wethoudersperiode in Bronckhorst duurde welgeteld zes jaar en zeven maanden. “Een mooie periode waarin ik veel heb geleerd en samen met anderen ook het nodige heb bereikt.” Maar ook daarvoor was hij al actief in de politiek, onder andere bij het CDA in Markelo en Olst, en had hij een drukke baan bij het LTO. Na twee jaar ‘ontwethouderen’, zoals hij het zelf noemt en opnieuw een raadsfunctie te hebben vervuld, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en kwam de vacante positie in Borne op zijn pad.

 

Meer gevoelsmens dan politicus

Spekschoor: “Ik kende Borne zijdelings, heb er ooit nog eens een kantoor bemand voor Stimuland Overijssel, maar dat is het ook eigenlijk. Ik ben niet zo van het googlen, al volgde ik er kortgeleden nog wel een Politiek Beraad. Ik werd getroffen door de humor waarmee de voorzitter zijn taak vervulde, dat sprak me aan. Een sfeer die ik ook proefde bij de eerste kennismaking met de CDA-fractie. Toen ik binnenstapte wist ik dat het goed zat. Ja, ik ben nu eenmaal een gevoelsmens, meer dan politicus.”

 

Als de gemeenteraad op 2 juni instemt met de benoeming van Spekschoor en hij dus de portefeuille van Herman Mulder krijgt overgedragen, kan hij vol aan de slag. “Ik heb er echt zin in”, klinkt het zelfverzekerd, al realiseert hij zich in een lastige Bornse periode te moeten starten. De gemeente verkeert financieel immers in zwaar weer en een dossier als de Rondweg om Zenderen is ook geen abc-tje. “Klopt helemaal”, zegt hij vol overtuiging, “maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dat moet je niet uit de weg gaan. Belangrijk is voortdurend in gesprek te blijven. We zullen het samen voor elkaar moeten krijgen. Juist nu, in deze moeilijke tijd, is het zaak alles in gang te houden. We moeten niet temporiseren, maar vol gas doorgaan. Dat geeft ook vertrouwen. D’ran dus!”

 

In Borne zal hij zich onder meer gaan ontfermen over de portefeuilles Financiën, Onderwijs, Agrarische Zaken, Toerisme en de infrastructuur Zenderen. Daarvan is met name onderwijs een nieuw terrein voor Spekschoor, alhoewel het deel onderwijshuisvesting wel weer veel raakvlakken heeft met ruimtelijke ordening, daar waar ook zijn expertise ligt. De nieuwbakken wethouder blijft voorlopig wonen in Vorden, een van de kerkdorpen van de gemeente Bronckhorst. “Eerst maar eens de kat uit de boom kijken, en zien of het allemaal bevalt. Zowel voor mij als voor Borne. Want nogmaals, we zullen het wel samen moeten doen. Het is in elk geval een hele mooie klus en het kriebelt enorm om eraan te beginnen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Henk — 21 mei 2020
Maak er wat moois van, positieve snaar altijd mooi.veel succes in ons mooie Borne.

Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen

Het miezert een beetje als drie jongens tulpen- en narcissenbollen planten in de bloembakken bij...
20-10-2020

Vrijblijvend proefdraaien bij LEERKRACHT...

ADVERTORIAL • Sinds begin januari is LEERKRACHT studiecentrum ook in Borne gevestigd. Net...
30-09-2020

De Vonder rappend de themaweken in

Op basisschool De Vonder zijn dinsdagmorgen de themaweken van start gegaan. Anders dan andere...
22-09-2020

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
14-09-2020

Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
27-08-2020

Best eng hoor, naar een nieuwe school…

Na een tropische vakantie is vandaag voor velen het gewone leven weer begonnen. Nou ja,...
17-08-2020