Viskoepel Stroom Esch in andere handen
26-05-2020
NIEUWE EIGENAAR RONALD TIMMERMAN OPENT 10 JUNI 'PUUR VIS & ZO'

Viskoepel Stroom Esch in andere handen

Op 13 februari vorig jaar opende Kirby Jagersma haar nieuwe viswinkel in de Stroom Esch. Het was de ultieme wens van haar, nadat ze vanaf 2016 door een auto-ongeluk bijna twee jaar uit de running was. Met veel energie wist ze De Viskoepel aan de Dorsmolen nieuw leven in te blazen. Het geluk bleek echter van korte duur. Terugkerende klachten noopten haar een stapje terug te doen, waarna ze uiteindelijk besloot de winkel weer af te stoten. De opvolger staat al in de startblokken. Ronald Timmerman uit Enschede opent er op woensdag 10 juni de deuren van zijn tweede viswinkel in Twente: Puur Vis & Zo.

 

Centrum van Enschede

De roots van de 64-jarige Timmerman liggen in de vis. Na een studie Visserijkunde werkte hij vanuit Den Helder een aantal jaren op de visvaart. Daarna stapte hij over naar de olie- en gasindustrie, terwijl zijn vrouw een viswinkel runde. Uiteindelijk belandde hij voor zijn werk in Azië en dus diende de winkel te worden afgestoten. Maar toen ‘ie daar eenmaal klaar was, wist hij het zeker: “Ik wilde terug in de vis.” En zo opende hij twee jaar geleden opnieuw een viswinkel in het centrum van Enschede, waar hij weer samen met zijn vrouw actief is.

 

Toch bleef het kriebelen, want de ondernemer wilde graag een tweede winkel, die vooral ook een wijkfunctie heeft. Zo kwam hij in contact met Kirby Jagersma en werden een week geleden de handtekeningen gezet voor de overname. “Een prachtige plek en een goede viswinkel, dat kon je uit de cijfers wel herleiden”, zo zegt hij. “Precies wat ik zocht, dus ik ben er heel blij mee.”

 

‘Ik ben een Noordzee-man’

Voorlopig zal Timmerman niet veel aan de huidige viswinkel veranderen. “De inrichting en het interieur zijn nog zo goed als nieuw, alleen kies ik voor een nieuwe naam. Het heeft nu twee keer achtereen De Viskoepel geheten, daarom kies ik voor Puur Vis & Zo.” En dat laatste heeft dan vooral betrekking op een product dat hij graag wil toevoegen, de kant-en-klaar maaltijden. “Dat kan echt een aanwinst zijn naast mijn reguliere visproducten. Producten van een hoge kwaliteit, ik ben immers een Noordzee-man”, zo klinkt het stellig.

 

Op woensdag 10 juni, twee dagen vóór de ‘dag van de nieuwe haring’, hoopt hij de deuren te openen. Zijn vrouw zal de winkel in Enschede blijven bestieren. Samen met een nieuwe medewerker die hij nog voor drie dagen per week hoopt te vinden, opereert Ronald Timmerman dan vanuit zijn nieuwe onderkomen aan de Dorsmolen. (DdG/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 11 jun 2020
Veel succes met deze onderneming ,Ronald Timmerman - geen sinnekure in deze toch wel andere tijd dan voorheen.

Nettorama Borne alweer de beste

Voor het eerst in de geschiedenis van supermarktketen Nettorama wint een filiaal drie keer...
04-12-2020

'Zuiver met Naomi' start 8 december

Je bent 21, hebt al een aantal jaren werkervaring en droomt van een eigen schoonheidssalon. Dat...
02-12-2020

Winkeliers samen de feestmaand in

Ondanks alle beperkingen zitten de Bornse centrumwinkeliers niet bij de pakken neer. Sterker, in...
17-11-2020

‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’

Voor Eurosport komt het vuurwerkverbod hard aan. “Het was tot nu toe toch al een...
14-11-2020

Nieuwe bistrobox bij Plus Huls van den Nieuwboer

ADVERTORIAL • Sinds vorige week donderdag, is het thuis bereiden van een overheerlijke...
05-11-2020

Borne voert Dorpsdaalder in

Vanaf 1 december kan er bij een groot aantal winkeliers en horecabedrijven in Borne worden...
02-11-2020