Wateroverlast in Borne
14-06-2020
ONDERGELOPEN TUNNEL EN OPKOMENDE PUTDEKSELS

Wateroverlast in Borne

Overal in Twente leverde de grote hoeveelheid regenwater die aan het eind van de middag naar beneden kwam de nodige overlast op. Straten kwamen blank te staan en kelders liepen onder. Ook Borne ontkwam niet aan het geweld van moeder natuur, al viel de schade - zo het zich nu laat aanzien - relatief mee.

 

Zo kreeg de brandweer een melding van opkomende putdeksels aan de stilaan onderlopende Hanzestraat en natuurlijk viel ook de tunnel aan de Bekenhorst weer ‘in de prijzen’. De meeste automobilisten daar trapten geschrokken op de rem, een enkeling draaide om. Weer anderen kozen voor de gevaarlijke vluchtroute, het hoger gelegen fietspad. De brandweer restte weinig anders dan de diverse losgelaten kentekenplaten uit het water te hengelen.

 

Oude Hengeloseweg

Voor de bewoners aan de Oude Hengeloseweg was er sprake van opluchting. Het recent gerenoveerde wegdek, waarbij een transformatie plaatsvond tot fietswaterstraat, deed zijn werk. Het water werd keurig afgevoerd. (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
john van bruggen — 17 jun 2020
ik woon ook in borne het ging er goed af ik dacht dat het water naar binen kwam dus mooi niet maar ik zag wel dat er wat moet gebeuren met de afvoer
Jason — 16 jun 2020
Als je wacht met foto's maken tot het water zakt is het niet moeilijk dat er weinig ligt. ik heb er als pizzabezorger doorheen moeten fietsen maar moest deze straat gewoon ontwijken omdat ik er met de fiets gewoon niet doorheen kon... Erg jammer.
M.Isaak — 15 jun 2020
Als men voor de foto aan de Oude Hengeloseweg wacht tot het water gezakt is ziet het er inderdaad erg goed uit. Maar de WERKELIJKHEID is ANDERS.. De straat stond over de volle breedte blank tot lang nadat de zware buien voorbij waren. Probeer dan maar eens met droge schoenen bij je auto te komen die aan de andere kan van de weg staat. Daarbij veroorzaakten voertuigen die, zoals tegenwoordig vaker voor komt hard door de straat reden, voor vloedgolven die er weer voor zorgden dat de mensen met paraplu op de stoep hun broek en schoenen niet droog hielden. Het is er, in meerdere opzichten, niet beter op geworden sinds de straat opnieuw is ingericht.
Het is grote onzin om hier te beweren dat het water keurig werd afgevoerd.
René — 15 jun 2020
@houtman die muziek is perfect zag je JAWS niet voorbij zwemmen .
H. Houtman — 15 jun 2020
Tsjonge, wat een muziek onder die video. Wel goed dat de kentekens in de video niet geblurred zijn, handig voor de verzekeraar bij waterschade.

 

 

College schuift ambitiebesluiten door

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdagmorgen besloten om vooralsnog over drie...
24-11-2020

Waar eens de vroede vaderen…

Nu het gemeentebestuur de komende jaren forse bezuinigingen staat te wachten, kijkt men ook...
23-11-2020

Voer voor mopperaars…

Zomaar een momentopname in hartje Borne. Donderdagmorgen 19 november op het Marktplein. Vier...
19-11-2020

Man vermist in Zenderen

• UPDATE • De vermiste man is gevonden   In Zenderen wordt sinds 08.00 uur...
19-11-2020

Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’

Tijdens de persconferentie dinsdagavond gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan...
17-11-2020

Inzittenden komen met de schrik vrij

Bij een eenzijdig ongeval op de hoek van de Prins Bernhardlaan met de N743 dinsdagavond is een...
10-11-2020