Wateroverlast in Borne
14-06-2020
ONDERGELOPEN TUNNEL EN OPKOMENDE PUTDEKSELS

Wateroverlast in Borne

Overal in Twente leverde de grote hoeveelheid regenwater die aan het eind van de middag naar beneden kwam de nodige overlast op. Straten kwamen blank te staan en kelders liepen onder. Ook Borne ontkwam niet aan het geweld van moeder natuur, al viel de schade - zo het zich nu laat aanzien - relatief mee.

 

Zo kreeg de brandweer een melding van opkomende putdeksels aan de stilaan onderlopende Hanzestraat en natuurlijk viel ook de tunnel aan de Bekenhorst weer ‘in de prijzen’. De meeste automobilisten daar trapten geschrokken op de rem, een enkeling draaide om. Weer anderen kozen voor de gevaarlijke vluchtroute, het hoger gelegen fietspad. De brandweer restte weinig anders dan de diverse losgelaten kentekenplaten uit het water te hengelen.

 

Oude Hengeloseweg

Voor de bewoners aan de Oude Hengeloseweg was er sprake van opluchting. Het recent gerenoveerde wegdek, waarbij een transformatie plaatsvond tot fietswaterstraat, deed zijn werk. Het water werd keurig afgevoerd. (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
john van bruggen — 17 jun 2020
ik woon ook in borne het ging er goed af ik dacht dat het water naar binen kwam dus mooi niet maar ik zag wel dat er wat moet gebeuren met de afvoer
Jason — 16 jun 2020
Als je wacht met foto's maken tot het water zakt is het niet moeilijk dat er weinig ligt. ik heb er als pizzabezorger doorheen moeten fietsen maar moest deze straat gewoon ontwijken omdat ik er met de fiets gewoon niet doorheen kon... Erg jammer.
M.Isaak — 15 jun 2020
Als men voor de foto aan de Oude Hengeloseweg wacht tot het water gezakt is ziet het er inderdaad erg goed uit. Maar de WERKELIJKHEID is ANDERS.. De straat stond over de volle breedte blank tot lang nadat de zware buien voorbij waren. Probeer dan maar eens met droge schoenen bij je auto te komen die aan de andere kan van de weg staat. Daarbij veroorzaakten voertuigen die, zoals tegenwoordig vaker voor komt hard door de straat reden, voor vloedgolven die er weer voor zorgden dat de mensen met paraplu op de stoep hun broek en schoenen niet droog hielden. Het is er, in meerdere opzichten, niet beter op geworden sinds de straat opnieuw is ingericht.
Het is grote onzin om hier te beweren dat het water keurig werd afgevoerd.
René — 15 jun 2020
@houtman die muziek is perfect zag je JAWS niet voorbij zwemmen .
H. Houtman — 15 jun 2020
Tsjonge, wat een muziek onder die video. Wel goed dat de kentekens in de video niet geblurred zijn, handig voor de verzekeraar bij waterschade.

 

 

Open deur of vooruitziende blik?

Menig voorbijganger zal de ontmanteling van het voormalige ‘Jonge Poerink terrein’...
07-08-2022

Boerenprotest gaat door

UPDATE 17.05 UUR: De blokkade van knooppunt Azelo, die de hele donderdagmiddag duurde, is om...
28-07-2022

‘Onze zorg is de onrust’

Bij GroenLinks/PvdA komen sinds enkele weken verontruste telefoontjes en e-mails binnen van...
26-07-2022

Jonge lindes buigen voor vandalisme

Daar waar de een zijn uiterste best doet de omgeving te vergroenen is de ander in een...
24-07-2022

Ed Mossel overleden

Vrijdagavond is Zenderenaar Ed Mossel overleden. Een hersenbloeding eerder deze week werd hem...
23-07-2022

Maaike Leurink overleden

Afgelopen dinsdag is Maaike Leurink-Nijland overleden. Samen met haar Marc vormde ze jarenlang...
07-07-2022