Gemeentesecretaris Gertjan Rozendom vertrekt
‘ANDERE STIJL VAN LEIDERSCHAP GEVRAAGD’

Gemeentesecretaris Gertjan Rozendom vertrekt

Gemeentesecretaris Gertjan Rozendom heeft besloten om zijn functie als gemeentesecretaris/algemeen directeur per 1 juli aanstaande neer te leggen.
 Rozendom heeft de functie vanaf januari 2014 vervuld waarbij hij veel draagvlak heeft gevoeld binnen bestuur en organisatie. Burgemeester Jan Pierik verwoordt het gevoel vanuit het gemeentehuis: “We vinden het ontzettend jammer dat Gertjan deze keuze heeft gemaakt, maar we begrijpen het ook.”

 

Rozendom: “De afgelopen jaren hebben veel van het ambtelijk apparaat gevraagd en dat zal ook voor de komende jaren gelden. Dat vraagt om een andere stijl van leiderschap dan in 2014 bij mijn aantreden als gemeentesecretaris. Nu de gemeenteraad middelen beschikbaar heeft gesteld voor de verdere doorontwikkeling, er een interne programmamanager is aangesteld die daarvoor de lijnen uitzet en er een directeur bedrijfsvoering is aangetrokken om de interne beheersing verder op orde te brengen, voelt het dan ook als een natuurlijk moment voor mij om het stokje over te dragen.”

 

Verandertraject

De gemeentelijke organisatie stond de laatste jaren enorm onder druk, nadat een extern bureau had blootgelegd dat de interne processen niet onder controle waren. Veel aandacht en energie was de voorgaande jaren uitgegaan naar de rol van de gemeente in een veranderende samenleving, maar intern bleef er blijkbaar het nodige liggen aan procescontrole. Het verandertraject ‘Basis op Orde’ werd ingezet, waarbij onder andere een managementlaag verdween en er naast de gemeentesecretaris een directeur bedrijfsvoering kwam om vooral binnenshuis de teugels aan te halen.

 

Inmiddels is er sinds 1 april 2020 een nieuwe organisatiestructuur. Met de teams als fundament en een tweehoofdige directie met versterkte aandacht voor de bedrijfsvoering en vaste project- en programmaleiders die sturing gaan geven aan de belangrijke opgaven waar Borne de komende jaren voor komt te staan. Met het vertrek van Rozendom ontstaat er een vacature voor de functie van gemeentesecretaris van de gemeente Borne.

 

Gertjan Rozendom kwam eind 1989 in dienst bij de gemeente Borne. Bij de invoering van het dualisme in 2002 werd hij de eerste Bornse raadsgriffier. Die functie vervulde hij in combinatie met de functie van adjunct-secretaris.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Freke v.d. Woord — 17 jun 2020
beste Gert-Jan, uit je toelichting op je, voor mij, plotselinge vertrek lees ik dat je je langzamerhand overbodig voelt en dat is naar. Zoek een baan waar je je talenten kwijt kunt, maar jammer dat Borne je verliest. Het ga je heel goed.
Ton — 16 jun 2020
Wat is er gaande in Borne. Burgemeester , wethouder,gemeentesecretaris etc allen in korte tijd weg.
En maar nieuwe mensen aantrekken. Leidt dit tot inhoudelijke verbeteringen? Ik denk het niet!!!
En Borne heeft al zo weinig budget. Waar is de controle van de gemeenteraad gebleven?
Spijtig Gertjan dat jij het bijltje erbij neergooit.
Een prima en verbindend persoon.
Een zinkend schip verlaten is toch jammer.
Ik wens je veel succes voor de toekomst.
Henk Semmekrot — 16 jun 2020
Gertjan, jammer dat je weggaat! Bedankt voor de fijne samenwerking, ook met de dorpsraad Zenderen, veel succes in je verdere carrière. We komen elkaar in de toekomst zeker weer tegen op de tweewieler, is het niet op de weg, dan op Strava!
Remmelt Veldman — 16 jun 2020
Gertjan veel succes in je verdere loopbaan !
Lichtgeel hesje — 16 jun 2020
Wie is de volgende???
Ron Hartman — 16 jun 2020
@Hans: de gemeenteraad trekt altijd weer na wat showwerk, de keutel in. Vorig jaar oktober/november, heb ik cijfermatig al aangetoond dat er een schuifspel met 4 miljoen speelde in de begroting 2020. Kennelijk gaat het om repeterende forse bedragen die de burgers minder aan kosten moeten maken, nu datzelfde bedrag over 2019 wordt geboekt. Die 4 miljoen verlies wordt bereikt door die als minder inkomsten te boeken. Jaar in jaar uit? Cijfers van een miljoenenbedrijf begrijpen is 1 ding. Dat kunnen slechts enkelen. Corrigeren; dat is noodzaak.
Hans — 15 jun 2020
OK Ron. Maar waarom dan zo’n mistig verhaal hier? Wat is er dan wel aan de hand?
Ron Hartman — 15 jun 2020
@Hans: op staande voet ontslag nemen lijkt te zijn toegevoegd aan Management-speak. Hopenlijk is de 4 miljoen snel boven tafel.
Hans II — 15 jun 2020
‘interne beheersing‘ ...toen ben ik afgehaakt.
Hans — 15 jun 2020
Iedereen die Japke -d. Bouma wel eens leest in de NRC moet de "management-speak onzin" van dit artikeltje herkennen.

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021

Concept ontwerpen Europastraat

Zoals bekend wordt de Europastraat opnieuw ingericht. In april konden omwonenden en gebruikers...
03-02-2021

Azc moet zo snel mogelijk plat

Een aangenomen amendement van de coalitiepartijen CDA, GB90 en Borne-Nu roept op om zo snel...
02-02-2021