Bornebezorgt.nl wordt vernieuwd
18-06-2020
PROVINCIE DRAAGT 20.000 EURO BIJ IN UITBOUW DIGITAAL PLATFORM

Bornebezorgt.nl wordt vernieuwd

Al vrij snel na het uitbreken van de coronacrisis werd op initiatief van de Bundeling Bornse Ondernemers, de BBO, een website in de lucht gebracht die de lokale ondernemers zou moeten helpen hun stagnerende verkoop op gang te houden. En alhoewel het bezorgen nog niet echt uit de verf kwam, werd al wel snel duidelijk dat het een podium met potentie was. Zodanig zelfs dat de Provincie Overijssel een subsidie van 20.000 euro beschikbaar stelt voor een verdere doorontwikkeling, die met name de onlinemogelijkheden zou moeten stimuleren. Woensdagavond werden in het Kulturhus dertig geïnteresseerde ondernemers bijgepraat.

 

Toekomstbestendig
Corine Hofstra en Ruben Baartman van de BBO spraken van een nieuwe fase. “Zo zie je maar dat een crisis tot creatieve oplossingen kan leiden. Want alhoewel het coronavirus op haar retour lijkt, is er toch voldoende houvast om de site toekomstbestendig te maken en nu een nieuwe impuls te geven. Straks willen we laten zien wat we als Borne te bieden hebben, niet zozeer op productniveau, maar meer in de brede context, met promotionele acties et cetera”, zo zeiden ze. Daarbij wisten ze zich gesteund door een onlangs gehouden enquête, die uitwees dat de steun voor de lokale ondernemer breed gedragen wordt. “Borne zal ook online sterk op de kaart moeten komen.”

 

CCV Shop en Team Nijhuis
Om die reden waren ook de CCV Shop en Team Nijhuis uitgenodigd om hun deskundigheid aan de ondernemers aan te bieden. Bornenaar Randy Marcus van de CCV Shop, de grootste webshopontwikkelaar van ons land, vertelde over de snelle ontwikkeling van dit nieuwe verkoopinstrument. “De laatste maanden zijn de aanvragen zelfs niet aan te slepen. Inmiddels koopt 91 procent van de Nederlanders online. Het belang van een goed functionerende webshop is daarbij van eminent belang.” Maarten Hoornsman en Bart Brager van Team Nijhuis gingen vooral in op de vaak ongebruikte commerciële mogelijkheden die de onlinewereld kan bieden. “Een juiste inzet van sociale media, Google en andere tools werkt echt!” zo wisten ze.

 

Beide partijen kunnen, mede door de financiële bijdrage van de provincie, de Bornse ondernemers tegen een gereduceerd tarief op weg helpen om hun eerste commerciële stappen in de digitale wereld te zetten. Daartoe bieden ze enkele keuzepakketten aan, waar nodig ondersteund met een doelgerichte cursus. Aanmelden kan tot 1 juli via r.baartman@borne.nl. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Als nieuw kinderkleding’ aan de Grotestraat

Voor Janneke Heijne breekt een spannende week aan. Komende donderdag opent zij namelijk aan de...
21-09-2020

Najaars- en winterpresentatie in zomerse sferen

Vandaag, op de derde zondag van september, ligt in het centrum van Borne normaliter de loper uit...
20-09-2020

‘Baby Boris’ in het centrum

In het centrum van Borne is een kleine, cartoonachtige, rode variant van de Boris in de...
18-09-2020

Brand Event bij LeurinK tijdens Lifestyle

ADVERTORIAL • Vanaf vandaag tot en met zondag staat Borne weer in het teken van lifestyle....
18-09-2020

Bloeit de prille liefde op in Hertme?

Als het allemaal loopt zoals Daphne Rexwinkel en kok Yannick Moorman van Hertme’s Ambacht...
17-09-2020

Zeut Chocola tijdelijk in De Harmonie

Over een kleine maand zullen de paden van Zeut Chocola en IJssalon De Harmonie elkaar gaan...
14-09-2020