Motie biodiversiteit in praktijk gebracht
FRAAIE BERMEN DANKZIJ DOOR DE GEMEENTE VERSTREKTE BLOEMZADEN

Motie biodiversiteit in praktijk gebracht

Op 4 februari van dit jaar nam de raad een motie aan waarin werd bepaald dat de gemeente bloemzaad zou gaan verstrekken aan boeren en grondeigenaren om op die manier de biodiversiteit te bevorderen. Paul de Groot, beleidsmedewerker groenvoorziening en afval, heeft ervoor gezorgd dat deze motie ook daadwerkelijk werd uitgevoerd.

 

Het idee was om aan 20 mensen ieder voor 500 m² zaaigoed te verstrekken. Echter: degenen die zich meldden gaven aan liever voor 1.000 m² te gaan en aan die wens is toen gehoor gegeven. In tegenstelling tot wat er in het raadsdebat werd verondersteld, meldden vrijwel alle geïnteresseerden zich spontaan. Ofwel zij hadden kennis van de motie, ofwel waren zij door anderen getipt.

 

Voortgang

De vraag is nu hoe dit verder gaat. Paul de Groot: “Er wordt eerst in de raad geëvalueerd en daarna wordt daarover beslist. Maar voor die tijd wordt er in het najaar nog een keer zaaigoed beschikbaar gesteld. Dat zal bekend worden gemaakt via een artikel of op de website van de gemeente.”

 

Er wordt dan nog voor in totaal 4.000 m² zaaigoed uitgedeeld. De boeren en grondeigenaren hebben de keuze tussen eenjarige en meerjarige bloemen. De eerste keer was er een duidelijke voorkeur voor meerjarige gewassen. Voor de goede orde: de gemeente levert het zaaigoed en de ontvangers zaaien het zelf in. Gezien de fraaie plaatjes die dit oplevert, is het te hopen dat het project wordt voortgezet. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 26 jun 2020
Wij hebben in de Coronatijd veel korte wandelingen in de omgeving gemaakt: overal zagen en hoorden wij de bijen genieten van deze bloemenweelde. Een natuurlijke manier om de biodiversiteit in ons mooie Twentse landschap te herstellen.
Hedevelds Bio Ei — 25 jun 2020
Wij hebben de zaden vd gemeente ook nog flink aangevuld op eigen kosten, om zo de gehele strook langs de Hedeveldsweg in onze kippenuitloop in te zaaien. Het begint nu prachtig te bloeien🌼🐝🌻🌺🏵🐝🌹🌸, maar helaas is het gras in de sloot en berm (vd gemeente) zo hoog dat je er niets van ziet nu.. doodzonde want wij willen graag iedereen laten meegenieten... al gebeld met Twente milieu maar nog geen reactie..🤨

Sindron op zoek naar gebruikers

Nadat Aveleijn vorige maand haar supermarktje in Zenderen sloot en ook de gemeenschapsruimte...
06-07-2020

Een bijzonder geschenk: Trudi

Het hertenkampje aan de Vinkstraat mocht zaterdagmorgen een nieuwe bewoonster verwelkomen:...
04-07-2020

Medewerkers De Ster testen corona app

Het is geen doorsnee vrijdagmorgen bij De Ster. Op de stoep staat een tot mobiel laboratorium...
03-07-2020

Laatste weken geen nieuwe coronabesmettingen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-07-2020

Uitgestelde lintjesregen live op BorneBoeit

De traditionele lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag, verliep dit...
01-07-2020

Ieder kind verdient een feestje!

Op 12 juni is de Stichting Verjaardagsbox Borne opgericht. Ook in Borne leven gezinnen onder de...
01-07-2020