Sylvia ter Koele nieuwe gemeentesecretaris
OPVOLGER GERTJAN ROZENDOM PER 1 JULI BENOEMD

Sylvia ter Koele nieuwe gemeentesecretaris

Het college van B&W van de gemeente Borne heeft vandaag besloten om Sylvia ter Koele (60) met ingang van 1 juli 2020 te benoemen als nieuwe gemeentesecretaris van Borne. Dit maakte burgemeester Jan Pierik tijdens de raadsvergadering dinsdagavond bekend. “Gelijktijdig met dit besluit gaat de gemeente Borne ook terug naar een éénhoofdige directie en wordt de functie van directeur bedrijfsvoering, de plek die Sylvia ter Koele sinds enkele maanden bekleedde, opgeheven”, zo vertelde hij.

 

Diverse achtergrond

Ter Koele volgt Gertjan Rozendom op die onlangs te kennen heeft gegeven het stokje per 1 juli graag te willen overdragen. In een aanvullend persbericht wordt gemeld dat Sylvia een diverse achtergrond heeft en veel kennis meebrengt vanuit de samenleving naar de gemeentelijke wereld, waarin ze sinds 10 jaar op managementniveau werkzaam is. Zelf zegt ze daarover: “Organisaties en mensen helpen om dromen en wensen te ontwikkelen en realiseren, ook wanneer dat wat lastiger lijkt, vind ik een prachtige uitdaging.”

 

In een toelichting schrijft burgemeester Jan Pierik: “We werden door het onverwachte vertrek van Gertjan uitgedaagd om kritisch te kijken of we het juiste model hebben staan. We hebben en krijgen te maken met urgente vraagstukken en met het besluit om terug te gaan van een tweehoofdige naar eenhoofdige directie vergroten we de sturingskracht van de top van de organisatie. Sylvia ter Koele heeft in haar rol als directeur bedrijfsvoering laten zien dat ze de talenten bezit die onze organisatie nodig heeft. Bovendien kan zij voortbouwen op wat Gertjan voor deze organisatie heeft betekend.”

 

De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming van Sylvia ter Koele als nieuwe gemeentesecretaris.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
wgkub — 01 jul 2020
De firma list en bedrog.....
Lichtgeel hesje — 01 jul 2020
Artikel in BB van 18/10/2019: citaat: ” Hij stelde voor om in plaats daarvan een directeur bedrijfsvoering aan te stellen, naast de gemeentesecretaris. Een tweehoofdige directie dus. “Het huidige takenpakket van de gemeentesecretaris is te groot en je moet mensen dingen laten doen waar ze ook echt goed in zijn.”, aldus geschiede. Per 1 mei jl. (2 mndn geleden dus) is is vanuit beleidsoverweging dan ook een Directeur Bedrijfsvoering aangesteld naast de (inmiddels vertrokken) Gemeentesecretaris. We zijn dus 2 maanden verder en ineens blijkt deze ingestoken beleidskeuze niet meer relevant te zijn en komt de functie van Directeur Bedrijfsvoering per 1 juli te vervallen. Wat is er veranderd in de hoofden van ambtelijk Borne; het enkele vertrek van een Gemeentesecretaris kan hiervoor namelijk nooit de enige reden zijn.......

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan opgeschort

Nadat gisteren en vandaag de werkzaamheden aan de Kievitstraat, Spechtstraat en Patrijsstraat al...
08-07-2020

Dave de Leeuw verlaat het ‘stabiele’ Borne

Over krap een maand is de brandweerkazerne Borne niet langer het tweede thuis van Dave de Leeuw....
07-07-2020

Pastoor Marc Oortman vertrekt

Zondagmorgen is bekend geworden dat pastoor Marc Oortman van de samenwerkende parochies De Goede...
05-07-2020

Prins Bernhardlaan deels afgesloten

Op woensdag 8 juli wordt de rijbaan van de Prins Bernhardlaan gereinigd, vanaf de rotonde tot...
05-07-2020

Trotse gedecoreerden ontvangen hun lintje

De lintjesregen 2020 zit er weer op. Eigenlijk zou 24 april de datum zijn waarop de...
02-07-2020

Raad stelt sombere jaarrekening vast

In een extra vergadering dinsdagavond heeft de gemeenteraad de voorliggende jaarrekening over...
30-06-2020