Sylvia ter Koele nieuwe gemeentesecretaris
OPVOLGER GERTJAN ROZENDOM PER 1 JULI BENOEMD

Sylvia ter Koele nieuwe gemeentesecretaris

Het college van B&W van de gemeente Borne heeft vandaag besloten om Sylvia ter Koele (60) met ingang van 1 juli 2020 te benoemen als nieuwe gemeentesecretaris van Borne. Dit maakte burgemeester Jan Pierik tijdens de raadsvergadering dinsdagavond bekend. “Gelijktijdig met dit besluit gaat de gemeente Borne ook terug naar een éénhoofdige directie en wordt de functie van directeur bedrijfsvoering, de plek die Sylvia ter Koele sinds enkele maanden bekleedde, opgeheven”, zo vertelde hij.

 

Diverse achtergrond

Ter Koele volgt Gertjan Rozendom op die onlangs te kennen heeft gegeven het stokje per 1 juli graag te willen overdragen. In een aanvullend persbericht wordt gemeld dat Sylvia een diverse achtergrond heeft en veel kennis meebrengt vanuit de samenleving naar de gemeentelijke wereld, waarin ze sinds 10 jaar op managementniveau werkzaam is. Zelf zegt ze daarover: “Organisaties en mensen helpen om dromen en wensen te ontwikkelen en realiseren, ook wanneer dat wat lastiger lijkt, vind ik een prachtige uitdaging.”

 

In een toelichting schrijft burgemeester Jan Pierik: “We werden door het onverwachte vertrek van Gertjan uitgedaagd om kritisch te kijken of we het juiste model hebben staan. We hebben en krijgen te maken met urgente vraagstukken en met het besluit om terug te gaan van een tweehoofdige naar eenhoofdige directie vergroten we de sturingskracht van de top van de organisatie. Sylvia ter Koele heeft in haar rol als directeur bedrijfsvoering laten zien dat ze de talenten bezit die onze organisatie nodig heeft. Bovendien kan zij voortbouwen op wat Gertjan voor deze organisatie heeft betekend.”

 

De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming van Sylvia ter Koele als nieuwe gemeentesecretaris.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
wgkub — 01 jul 2020
De firma list en bedrog.....
Lichtgeel hesje — 01 jul 2020
Artikel in BB van 18/10/2019: citaat: ” Hij stelde voor om in plaats daarvan een directeur bedrijfsvoering aan te stellen, naast de gemeentesecretaris. Een tweehoofdige directie dus. “Het huidige takenpakket van de gemeentesecretaris is te groot en je moet mensen dingen laten doen waar ze ook echt goed in zijn.”, aldus geschiede. Per 1 mei jl. (2 mndn geleden dus) is is vanuit beleidsoverweging dan ook een Directeur Bedrijfsvoering aangesteld naast de (inmiddels vertrokken) Gemeentesecretaris. We zijn dus 2 maanden verder en ineens blijkt deze ingestoken beleidskeuze niet meer relevant te zijn en komt de functie van Directeur Bedrijfsvoering per 1 juli te vervallen. Wat is er veranderd in de hoofden van ambtelijk Borne; het enkele vertrek van een Gemeentesecretaris kan hiervoor namelijk nooit de enige reden zijn.......

Bijdrage voor Hooiberg, ZV en Hospice

Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het...
18-09-2020

Verzakte bestrating Dorsetplein hersteld

Menig passant op het Dorsetplein zal zich deze dagen afvragen of de herinrichting van het...
09-09-2020

Politie zoekt getuigen aanrijding

Woensdagmorgen rond 09.50 uur vond er op de kruising van de Rondweg met de Grotestraat een...
19-08-2020

Massaal boerenprotest op De Veldkamp

Aan het begin van de avond was er geen doorkomen meer aan op de wegen rondom Plein Westermaat....
14-08-2020

Weerprofeten in Zenderen?

Terwijl ons land voor de zoveelste dag op rij gebukt gaat onder tropische temperaturen, kreeg de...
11-08-2020

Automobilist ramt lantaarnpaal

Op de N743 tussen Almelo en Zenderen kwam rond 18.00 uur maandagmiddag een automobilist in de...
10-08-2020